Ξεκίνησε το Παιδικό & Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας

Το Παιδικό & Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας επιστρέφει πλήρως προσαρμοσμένο στα δεδομένα της εποχής παρουσιάζοντας online το πρόγραμμά του έως τις 22 Νοεμβρίου. Σε μια ειδικά διαμορφωμένη πλατφόρμα στo site του www.athicff.com, θα μπορούν να το παρακολουθήσουν δωρεάν από το σπίτι τους μικροί και μεγαλύτεροι φίλοι σε Ελλάδα και Κύπρο.

Με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Αττικής, τη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, τη συνεργασία της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας Καλλίστη και την υποστήριξη του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, το Φεστιβάλ παρουσιάζει ένα διευρυμένο πρόγραμμα για κάθε οικογένεια, εμπλουτισμένο με νέες θεματικές ενότητες που απευθύνονται σε παιδιά από 2 ετών έως και την εφηβεία, αλλά και σε γονείς που θέλουν να θυμηθούν τη δική τους παιδική ηλικία.

Μέσα από πρωτότυπες και βραβευμένες ταινίες μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ, μικρού και μεγάλου μήκους, όλοι μπορούν να ταξιδέψουν στον κόσμο, από τη Γαλλία, την Ιαπωνία και τις ΗΠΑ ως το Μεξικό, το Νεπάλ και τη Μογγολία και να γνωρίσουν καινούργιους ήρωες κινουμένων σχεδίων αλλά και διαφορετικούς πολιτισμούς.

Μέρος του Φεστιβάλ (31 ταινίες μικρού μήκους) θα είναι προσβάσιμο σε άτομα με δυσκολία στην κατανόηση, αυτισμό και νοητική αναπηρία. Οι περιγραφές, οι συνόψεις και οι εικόνες αυτών των ταινιών, όπως και όλο το site του Φεστιβάλ θα μπορούν να διαβαστούν σε γλώσσα easy2read, η οποία «μεταφράζει» τα κείμενα κάνοντάς τα πιο κατανοητά στις παραπάνω ομάδες.

Πληροφορίες και αναλυτικό πρόγραμμα http://www.athicff.com

Πηγή: In2life.gr

You may also like