Οι λόγοι για τους οποίους νιώθετε κνησμό

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ, γιατί κάποιες φορές, νιώθετε φαγούρα στο δέρμα σας; Ο κνησμός του δέρματος, αναφέρεται στα συμπτώματα εκείνα του ερεθισμένου δέρματος με φαγούρα. Λόγω αυτής της ενόχλησης, οι περισσότεροι από εμάς, στην προσπάθειά τους να νιώσουν μια κάποια ανακούφιση, το ξύνουν έντονα και πολύ συχνά και σκληρά. Σε μερικές περιπτώσεις, ο κνησμός του δέρματος συνοδεύεται από εξανθήματα ή φουσκάλες.

Τα καλά νέα είναι ότι ο συγκεκριμένος τύπος επιδερμίδας μπορεί συχνά να οδηγήσει με μια σωστή ρουτίνα φροντίδας του δέρματος και μια αλλαγή στις συνήθειες του τρόπου ζωής, που σταδιακά θα σας ανακουφίσουν από τα συμπτώματα. Τα κακά νέα είναι ότι το ξύσιμο της επιδερμίδας σας, μπορεί να δημιουργήσει έναν φαύλο κύκλο ατελείωτου ξυσίματος. Όσο περισσότερο ξύνεστε, τόσο ο κίνδυνος λοίμωξης γίνεται μεγαλύτερος. Γνωρίζουμε πολύ καλά πως όταν η φαγούρα είναι έντονη, κάτι τέτοιο είναι πολύ δύσκολο. Αλλά προσπαθήστε τουλάχιστον να το περιορίσετε.

Η ξηροδερμία, είναι ένας από τους βασικότερους λόγους που προκαλεί κνησμό. Η ξηροδερμία, οφείλεται στο κλίμα της πόλης που ζούμε, στους περιβαλλοντικούς παράγοντες, στο skincare που ακολουθούμε αλλά και στο γήρας της επιδερμίδας, το οποίο και φέρνει μαζί του αφυδάτωση. Αν δείτε και άλλα σημάδια όπως ξεφλούδισμα, τότε το δέρμα σας είναι βαθιά αφυδατωμένο και χρειάζεται εντατική ενυδάτωση.

Εάν το δέρμα σας αντιδρά σε κάτι με το οποίο ήρθε σε επαφή, μπορεί να αρχίσετε να αισθάνεστε φαγούρα. Σκεφτείτε πότε εμφανίστηκε η φαγούρα. Το παρατηρήσατε αφού δοκιμάσατε ένα νέο απορρυπαντικό ρούχων ή μια νέα κρέμα; Σύμφωνα με τους ειδικούς, το μαλλί, τα χημικά, τα σαπούνια και άλλες ουσίες μπορούν να ερεθίσουν το δέρμα και να προκαλέσουν φαγούρα. Αν η αντίδραση είναι πιο σοβαρή – όπως η επαφή με δηλητηριώδη κισσό ή ένα ιδιαίτερο συστατικό στα καλλυντικά ή στα προϊόντα φροντίδας του δέρματος – μπορεί να παρατηρήσετε ένα εξάνθημα.

Ορισμένες τροφικές αλλεργίες μπορούν επίσης να προκαλέσουν φαγούρα στο δέρμα. Πάρτε ένα δροσερό, υγρό πανί και εφαρμόστε το στο φαγούρα για περίπου πέντε με δέκα λεπτά. Περιμένετε έως ότου υποχωρήσει η φαγούρα πριν αφαιρέσετε το πανί. Η δροσιά του υφάσματος μπορεί να απαλύνει το κνησμό του δέρματός σας και η κάλυψη της περιοχής με το πανί μπορεί να σας βοηθήσει να αποφύγετε να το ξύσετε. Εάν ο κνησμός της επιδερμίδα σας οφείλεται στο γεγονός ότι το δέρμα σας είναι απίστευτα ξηρό, ένας γρήγορος τρόπος για να περιορίσετε τη φαγούρα και να επαναφέρετε την υγρασία στο δέρμα σας είναι να με το να το ενυδατώσετε. Πάρτε την αγαπημένη σας ενυδατική κρέμα ή ένα body butter και εφαρμόστε την στο δέρμα σας απαλά. Βεβαιωθείτε ότι το κάνετε καθημερινά για να διατηρήσετε το δέρμα σας ενυδατωμένο.

 

You may also like