«Οι Μέρες του Φώτος» στο Reload,από τη Λίνα Γριβογιάννη

Τον τελευταίο καιρό είναι πολύ πιθανό κάπου να έχει πάρει το μάτι σας αυτό σπιρτόζικο και όλο νάζι βλέμμα της, καθώς και τα κατάξανθα μαλλιά της ανάμεσα σε διαφόρους τίτλους περιοδικών και εφημερίδων. Αν δεν έχετε ακούσει την φωνή της και τα τραγούδια της μάλλον ήρθε ο καιρός να την μάθετε, είναι η Νατάσσα Μποφίλιου και είναι η καλύτερη τραγουδίστρια της γενιάς της, γεγονός που δεν αποτελεί μόνο δική μου άποψη αλλά καθενός που την ακούει ακόμα και για πρώτη φορά. Αυτή τη φορά αφορμή για να μιλήσουμε για εκείνη στάθηκε η παρουσίαση του δίσκου «Οι Μέρες του Φώτος» που έγινε την περασμένη Δευτέρα στο δισκοπωλείο Reload.

 

 

 

Ο νέος της διπλός δίσκος σε μουσική του Θέμη Καραμουρατίδη και στίχους του Γεράσιμου Ευάγγελατου, των μόνιμων συνεργατών της -αλλά και δύο εκ των πιο σπουδαίων νέων δημιουργών που έχουμε- είναι όχι μόνο ένα βήμα πιο πέρα από τον προηγούμενο αλλά πολλά περισσότερα. Αυτό και μόνο θα μπορούσε να αποτελεί κατόρθωμα όμως όταν έχουμε να κάνουμε με τρία τόσο ταλαντούχα και έξυπνα πλάσματα δεν είναι αρκετό.

 

 

 

 

 

Οι μουσικές είναι άλλοτε σκληρές και δυναμικές ότι ακριβώς χρειαζόμαστε για να «γκαζώσουμε», δηλαδή και άλλοτε πλημμυρίζουν από τα χρώματα και τις μυρωδιές μιας άλλης εποχής. Οι στίχοι είναι όπως πάντα γεμάτοι αλήθειες, αίσθημα και ζωή και έχουν εκείνο το μοναδικό τρόπο να έρχονται και να σε βρίσκουν την στιγμή που πρέπει στο σημείο του μυαλού και της ψυχής που το έχεις ανάγκη.

 

 

 

 

Η φωνή έχει ωριμάσει, ξέρει πλέον που θα σε συγκινήσει, ξέρει που θα σε πονέσει, που θα σε κάνει να χαμογελάσεις και αν δεν ξέρεις εσύ πως ακριβώς νιώθεις σε καθοδηγεί εκείνη. Δεν ξέρω αν η Νατάσσα είναι η «νέα Αλέξιου» όπως την χαρακτηρίζουν, είναι πάντα ο εαυτός όμως και σε αυτό το χώρο, αυτό είναι πολύτιμο και δύσκολο να βρεθεί. Είναι μία υπέροχη τραγουδίστρια που καταφέρνει να μας πείσει πως θα έρθουν «Οι Μέρες του Φώτος» και που είμαστε σίγουροι ότι έχει πολλά, πολλά ακόμα να μας δώσει.

You may also like