Οι “πρωτόγνωροι” ήχοι που μας βοηθούν να κοιμόμαστε καλύτερα

Ο ύπνος είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας κι αυτό όχι μόνο επειδή αποτελεί βιολογική ανάγκη αλλά γιατί προσφέρει πολλά οφέλη, που πολλές φορές δεν μπορούμε καν να καταλάβουμε ότι απολαμβάνουμε χάρη σ’ αυτόν. Για παράδειγμα, ο ύπνος αυξάνει την παραγωγικότητά μας μέσα στη μέρα, δημιουργεί ένα συναίσθημα αισιοδοξίας και βοηθά στο να βλέπουμε τα πράγματα με διαύγεια και καθαρό μυαλό.

Εάν ανήκετε στους ανθρώπους που αισθάνονται ότι θα μπορούσαν να κάνουν και καλύτερους ύπνους και που ψάχνουν τρόπους ώστε να βελτιώσουν την κατάσταση, τότε θα χαρείτε στο άκουσμα αυτής της πληροφορίας. Υπάρχουν κάποιοι ήχοι, που ονομάζονται “binaural beats” κι ανακαλύφθηκαν το 1839 από τον φυσικό Heinrich Wilhelm Dove. Αυτοί, ουσιαστικά έχουν την ικανότητα να συνδυάζουν δύο ελαφρώς διαφορετικές συχνότητες ήχου και, σαν αποτέλεσμα, να είναι σα να δημιουργείται ένας καινούργιος -“τρίτος”- τόνος.

Ο νέος τόνος συχνότητας συμβάλλει στην παραγωγή κυμάτων χαμηλών συχνοτήτων, που αυξάνουν την πιθανότητα να έχετε έναν πιο ήρεμο και χαλαρό ύπνο, επιβραδύνοντας τη δραστηριότητα των εγκεφαλικών κυμάτων.

Ακριβώς επειδή υπάρχουν πολλοί που πιστεύουν στην αποτελεσματικότητα των “binaural beats”, υπάρχουν πολλά βίντεο στο YouTube για να διαλέξει κάποιος αυτό που θέλει. Εμείς, βρήκαμε δύο από αυτά που έχουν επιλεγεί περισσότερο από τους χρήστες: Ένα για καλύτερο ύπνο και μείωση του άγχους, κι ένα για ενίσχυση της ευτυχίας.

You may also like