Οι ταινίες της εβδομάδας στα village

Αυτή η κινηματογραφική εβδομάδα τα έχει όλα! Θα ζήσεις στιγμές περιπέτειας και δράσης με την ταινία ‘’3 δευτερόλεπτα’’, ενώ θα νιώσεις την καρδιά σου να χτυπά από αγωνία με την ταινία ‘’Αντίστροφη μέτρηση’’.  Η Κίρα Νάϊτλι επιστρέφει με την ταινία ‘’Κρατικά μυστικά’’ και οι μικροί μας φίλοι θα ενθουσιαστούν με τον “Γέτι, τον χιονάνθρωπο των Ιμαλαϊων”.

3 δευτερόλεπτα (The informer)

Είδος ταινίας:  Περιπέτεια, δράσης

Σκηνοθεσία:  Άντρεα ντι Στεφάνο

Ο Pete, πρώην παρασημοφορημένος πεζοναύτης των Ειδικών Δυνάμεων βλέπει τον κόσμο του να ανατρέπεται όταν φυλακίζεται ύστερα από ένα καβγά προκειμένου να προστατέψει την γυναίκα του. Του δίνεται η ευκαιρία να αποφυλακιστεί άμεσα αν εκτελέσει χρέη πληροφοριοδότη για το FBI και χρησιμοποιήσει τις ικανότητες του για να αποκαλύψει τον πιο ισχυρό εγκληματία της Νέας Υόρκης. Αλλά όταν η επιχείρηση του FBI καταλήγει με ένα νεκρό μυστικό αστυνομικό, ο Pete αντί να αποφυλακιστεί, βρίσκεται εγκλωβισμένος ανάμεσα στα πυρά του FBI και της μαφίας.

(Κλάϊβ Όουεν, Ρόζαμουντ ΠάΪκ, Άνα Ντε Άρμας, Τζόελ Κιναμαν).

Αντίστροφη Μέτρηση (Countdown)

Είδος ταινίας: Θρίλερ

Σκηνοθεσία: Τζάστιν Ντεκ

Αν υπήρχε μία εφαρμογή που θα σου έλεγε πότε θα πεθάνεις… θα την κατέβαζες; Όταν μια νοσοκόμα κατεβάζει μια εφαρμογή στο κινητό της που ισχυρίζεται πως μπορεί να προβλέψει πότε θα πεθάνει ένας άνθρωπος, η εφαρμογή της την προειδοποιεί πως της απομένουν μονάχα τρεις μέρες ακόμα. Καθώς ο χρόνος κυλάει και ο θάνατος πλησιάζει, πρέπει να βρει ένα τρόπο να σώσει την ζωή της πριν να είναι πολύ αργά.

(Τσάρλι Μακντέρμοτ, Ελίζαμπεθ Λάϊλ, Άνν Γουίντερς).

Γέτι: O χιονάνθρωπος των Ιμαλαϊων (Abominable)

Είδος ταινίας: Κινούμενα σχέδια

Σκηνοθεσία: Τζιλ Κάλτον

“Γέτι ο Χιονάνθρωπος των Ιμαλαΐων” θα ταξιδεύσει το κοινό σε μια επική περιπέτεια, από τους δρόμους της Σαγκάη μέχρι τις φανταστικές χιονισμένες κορυφές των Ιμαλαΐων! Όταν η έφηβη Γι (Μαίρη Συνατσάκη) συναντάει ένα νεαρό Γέτι στην ταράτσα του διαμερίσματός της στην Σαγκάη, μια φιλία ξεκινάει και μαζί με τους ατίθασους και άτακτους φίλους της Τζιν (Ίαν Στρατής στην ελληνική του εκδοχή) και Πενγκ, του δίνουν το όνομα «Έβερεστ» και ξεκινάνε μαζί του ένα μαγευτικό ταξίδι σε αναζήτηση της οικογένειάς του, στο πιο ψηλό σημείο της Γης. Προκειμένου η ομάδα των τριών φίλων να καταφέρει να φτάσει στο σπίτι του Γέτι, πρέπει να καταφέρει να ξεφύγει από τον Μπέρνις (Γιώργος Κωνσταντίνου), έναν εύπορο άντρα που θέλει να αιχμαλωτίσει το Γέτι, αλλά και από την επιστήμονα ζωολόγο Ζάρα.

 (Τις φωνές τους δανείζουν οι: Γιώργος Κωνσταντίνου, Ίαν Στρατής, Μαίρη Συνατσάκη, Δημήτρης Ουγγαρέζος).

Κρατικά μυστικά (Official Secrets)

Είδος ταινίας: Δράμα

Σκηνοθεσία: Γκάβιν Χουντ

2003. Η μεταφράστρια του Αρχηγείου Επικοινωνιών της βρετανικής Κυβέρνησης Κάθριν Γκαν διαρρέει ένα άκρως απόρρητο e-mail των αμερικανικών αρχών που ζητούσε από τις βρετανικές υπηρεσίες να κατασκοπεύσουν άλλα κράτη μέλη του ΟΗΕ με σκοπό να εκβιάσουν μία θετική ψήφο από τις χώρες αυτές για την εισβολή στο Ιράκ. Όταν ασκείται ποινική δίωξη σε βάρος της με βάση τον νόμο περί κρατικών μυστικών, η Γκαν και οι δικηγόροι της κάνουν ό,τι μπορούν για να υπερασπιστούν τις πράξεις της. Καθώς η ζωή, η ελευθερία και ο γάμος της απειλούνται, καλείται να υπερασπιστεί τα πιστεύω της.

 (Μάθιου Γκουντ, Κίρα Νάϊτλι, Ματ Σμιθ, Ρέϊφ Φάϊνς, Ιντιρα Βάρμα).

Για περισσότερες πληροφορίες, μπείτε στα Village

You may also like