Οι ταινίες της εβδομάδας στα Village

Ώρα για σινεμά και για πολλές, ενδιαφέρουσες ταινίες αυτή την εβδομάδα.

Η Σκάρλετ Γιόχανσον επιστρέφει με την ταινία ‘’Ιστορία Γάμου’’, ενώ μέσω της ταινίας ‘’Φαντασία’’ ,μεταφερόμαστε στην Ελλάδα του 1993 και παρακολουθούμε την ζωή της νεαρής τραγουδίστριας Φωτεινής. Οι φαν του μυστηρίου δεν πρέπει να χάσουν την ταινία ‘’Οι σκιές του Μπρούκλιν’’ και οι μικρού μας φίλοι το ‘’Ψυχρά και ανάποδα ΙΙ’’, που με τόση ανυπομονησία περίμεναν.

 ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΑΜΟΥ (MARRIAGE STORY)

Είδος ταινίας:  ΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΟ ΔΡΑΜΑ

Σκηνοθεσία:  Νόα Μπάουμπακ

Ο Τσάρλι ( Adam Driver ), ένας θεατρικός σκηνοθέτης στην εναλλακτική σκηνή της Νέας Υόρκης και η Νικόλ ( Scarlett Johansson ), μια υποσχόμενη ηθοποιός που δεν έχει ξεδιπλώσει το ταλέντο της, περιγράφουν εναλλάξ το τι αγαπούν ο ένας στον άλλο, μετά από δέκα χρόνια γάμου. Τα λεγόμενά τους συνοδεύονται από ένα μοντάζ των προσωπικών τους στιγμών, που αποπνέουν μια αίσθηση απόλυτης φυσικότητας: σαν μια γλυκιά αδιάκριτη ματιά στη ζωή που βρίσκει πάντα τον τρόπο να διαβρώσει τα ανθρώπινα αισθήματα. Ένα πολυεπίπεδο «δράμα διαζυγίου» που ισορροπεί ανάμεσα στο δάκρυ και το χαμόγελο και βυθίζεται στα άδυτα ενός ακατανόητου λαβύρινθου: ο χωρισμός είναι κάτι πολύ πιο βαθύ από το απλό τέλος μιας ιστορίας.

(Scarlett Johansson, Adam Driver, Laura Dern, Alan Alda, Ray Liotta)

ΦΑΝΤΑΣΙΑ

Είδος ταινίας: Αισθηματικό δράμα

Σκηνοθεσία: Αλέξης Καρδαράς

Οκτώβριος 1993. Το ΠΑΣΟΚ έχει κερδίσει τις εκλογές, στην ελληνική τηλεόραση προβάλλεται το Ciao Antenna και στο πρόγραμμα του κατάμεστου Διογένης Παλλάς ακούγονται επιτυχίες όπως το «είμαι πολύ φερέγγυος, μείνε μαζί μου έγκυος». Μια νεαρή τραγουδίστρια (Φωτεινή) με μοναδική φωνή καταφθάνει στην Αθήνα από την επαρχία για να τραγουδήσει στο μαγαζί ενός βετεράνου μπουζουξή (Χρηστάκης), τις Χάντρες. Ένας λαϊκο-ποπ τραγουδιστής, ο Κόκκινος, θα συναντήσει και θα ερωτευτεί παράφορα την Φωτεινή. Η συνάντηση αυτή θα αλλάξει τις ζωές των τριών για πάντα.

(Γιάννης Στάνκογλου, Γιάννης Νταλιάνης, Βίκυ Παπαδοπούλου, Αντίνοος Αλμπάνης, Στέλιος Μάϊνας, Βασίλης Βασιλάκης, Ρένα Μόρφη, Άννα Καλαϊτζίδου, Ανδρέας Νάτσιος, Καλιρρόη Μυργιάγκου, Κώστας Ανταλόπουλος, Μαριάννα Δημητρίου, Μαρία Αποστολακέα, Γιώργος Καφετζόπουλος, Δημήτρης Μοθωναίος, Μανωλης Καραντίνης, Ελένη Πετρούλα, Αντώνης Καρπετόπουλος, Γιάννης Ζουμπουλάκης)

ΟΙ ΣΚΙΕΣ ΤΟΥ ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ (MOTHERLESS BROOKLYN)

Είδος ταινίας: Δράμα μυστηρίου

Σκηνοθεσία: Έντουαρτ Νόρτον

Νέα Υόρκη, 1957. Ο Λάιονελ Έσρογκ ( Edward Norton ), ένας μοναχικός ιδιωτικός ντετέκτιβ με σύνδρομο Τουρέτ, αναλαμβάνει να διαλευκάνει τον φόνο του μέντορα και μοναδικού φίλου του, Φρανκ Μίνα (Bruce Willis). Έχοντας λιγοστά στοιχεία και ένα ψυχαναγκαστικό μυαλό στη διάθεση του, ο Λάιονελ ανακαλύπτει τα καλά φυλαγμένα μυστικά που κρατούν σε ισορροπία τη μοίρα ολόκληρης της πόλης. Σε μία μυστηριώδη διαδρομή από τα ποτισμένα με τζιν τζαζ κλαμπ του Χάρλεμ ως τις σκληρές φτωχογειτονιές του Μπρούκλιν και τα πολυτελή σαλόνια των εμπόρων εξουσίας, ο Λάιονελ έρχεται αντιμέτωπος με κακοποιούς, διαφθορά και τον πιο επικίνδυνο άνδρα της πόλης για να τιμήσει τη μνήμη του φίλου του και να σώσει τη γυναίκα που μπορεί να αποδειχτεί σωτήρας του.

 (Έντουαρτ Νόρτον, Μπρους Γουίλις, Τζέρι Τζόουνς, Φίσερ Στίβενς, Γουϊλεμ Νταφόε, Μπόμπι Καναβάλε, Άλεκ Μπαλντγουιν, Γκουρού Μπαταρο).

ΨΥΧΡΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΟΔΑ ΙΙ (ΜΕΤΑΓΛ.) (FROZEN II)

Είδος ταινίας: Κινούμενα σχέδια

Γιατί γεννήθηκε η Έλσα με μαγικές δυνάμεις; Μαζί με την Άννα, τον Κρίστοφ, τον Όλαφ και τον Σβεν, θα ξεκινήσει ένα επικίνδυνο και συναρπαστικό ταξίδι για να βρει την καταγωγή της και να σώσει για μία ακόμα φορά το βασίλειό της.

 (Τις φωνές τους δανείζουν οι: Θανάσης Κουρλάμπας, Πέτρος Δαμούλης, Κώστας Δαρλάσης, Τάμτα, Φοίβος Ριμένας, Δημήτρης Μαρίζας, Χρήστις Συριώτης, Βασίλης Μήλιος, Σία Κοσκινά, Βάσια Ζαχαροπούλου, Γιώργος Σκούφης, Πάνος Μουζουράκης).

Για περισσότερες πληροφορίες, μπείτε στα Village

You may also like