Οι 3 καλύτερες συνταγές για ένα πρωινό energy boost

Οι έντονοι ρυθμοί της ζωής μας σχεδόν επιβάλλουν την ισορροπημένη διατροφή προκειμένου να αντεπεξέλθουμε σε αυτούς. Κι έχω πει αμέτρητες φορές και δε θα κουραστώ να το λέω πως το πρωινό γεύμα είναι η καλύτερη αρχή. Όμως για να γίνει αυτό, στο πρωινό μας πρέπει να συμπεριλαμβάνονται οι πρωτεΐνες που θα λειτουργήσουν ως το απαραίτητο “καύσιμό” μας για την ημέρα. Έτσι, λοιπόν, ξεχωρίσαμε μερικές ενδιαφέρουσες, εύκολες στην προετοιμασία και κυρίως γευστικές ιδέες για να ξεκινήσουμε τη μέρα μας δυναμικά και με καλή διάθεση – ναι, είναι αλληλένδετη η ενέργειά μας με την καλή μας διάθεση!

               01 Μπολ με τυρί cottage και φρούτα. Είχαμε μιλήσει για τα οφέλη του τυριού cottage, οπότε γιατί να μην το συμπεριλάβουμε σε ένα νόστιμο και θρεπτικό πρωινό; Μόλις μισό φλυτζάνι περιέχει 14 γραμμάρια πρωτεΐνης και μόλις 80 θερμίδες. Για τους γλυκατζήδες ταιριάζει εξαιρετικά με βατόμουρα και μύρτιλλα, πλούσια σε αντιοξειδωτικά και φυτικές ίνες, όμως μπορεί να συνδυαστεί και με σπανάκι, ντομάτα και κολοκυθάκι.

               02 Muffins αυγού. Μπορεί ένα muffin με σοκολάτα ή μαρμελάδα να ακούγεται πιο λαχταριστό, όμως η ενέργεια που θα δώσουν τα επεξεργασμένα σάκχαρά του είναι παροδική. Μπορούμε να μετατρέψουμε μία κλασσικη ομελέτα σε muffins προσθέτοντας γαλοπούλα, φέτα ή για αλλαγή τυρί ricotta (μισό φλυτζάνι περιέχει 12 γραμμάρια πρωτεΐνών) και προαιρετικά λαχανικά όπως σπανάκι ή σπαρράγια.

               03 Ομελέτα με αβοκάντο. Οι πρωτεΐνες των αυγών και τα υγιεινά λιπαρά κι οι φυτικές ίνες του αβοκάντο έχουν ως αποτέλεσμα ένα πρωινό γεύμα διαφορετικό κι οπωσδήποτε γευστικό που ικανοποιεί για ώρα του αίσθημα κορεσμού. Τρία αυγά που (συνήθως) χρησιμοποιούνται για μία ομελέτα περιέχουν περίπου 18 γραμμάρια πρωτεΐνών και με λίγη γαλοπούλα και λίγο τυρί στο μίγμα η περιεκτικότητα πρωτεϊνών στην ομελέτα θα αγγίξει τα 30 γραμμάρια.

               Κι ένα μικρό bonus…

Parfait γιαουρτιού. Το ελληνικό γιαούρτι είναι διάσημο σε όλον τον κόσμο για τις θρεπτικές του ιδιότητες, έτσι θα ήταν κρίμα να μην τις εκμεταλλευόμαστε εμείς που το έχουμε κυριολεκτικά δίπλα μας. Ένα φλυτζάνι περιέχει 20 γραμμάρια πρωτεΐνών κι επιπλέον τα προβιοτικά του προστατεύουν τη χλωρίδα του πεπτικού μας συστήματος. Συνδυάζεται υπέροχα με φρούτα εποχής και ξηρούς καρπούς και λίγο μέλι για extra γλύκα!

               Αυτή η μικρή αλλαγή στις συνήθειές μας θα μας πείσει πως η καλή μέρα… από το πρωνό φαίνεται!

               Πηγή & photo credits:Prevention

You may also like