Οι ταινίες της εβδομάδας στα Village

Η μεγάλη στιγμή των βραβείων Όσκαρ, που θα πραγματοποιηθούν στο Dolby Theatre της California στις 4 Μαρτίου, βρίσκεται όλο και πιο κοντά και γι’ αυτό οι πιο πολυσυζητημένες ταινίες κι αυτές που θεωρούνται φαβορί για τα βραβεία κυκλοφορούν η μία μετά την άλλη. Αυτήν την εβδομάδα, στο σινεμά θα δούμε την ταινία που προτάθηκε για 6 σφαίρες και κέρδισε τις 4 από αυτές, το «Three Billboard Outside Ebbing, Missouri».Παράλληλα, κυκλοφορεί το «I, Tonya», επίσης υποψήφιο για 3 Χρυσές Σφαίρες, το «Disaster Artist» (υποψήφιο για 2), το sequelτου Made Runner αλλά και η ελληνική «1968».

Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΡΟΤΑΣΗ – Οι Τρεις Πινακίδες Έξω Από το Έμπινγκ, στο Μιζούρι (Three Billboard Outside Ebbing, Missouri)
Είδος ταινίας: Κοινωνικό Δράμα
Ηθοποιοί: Frances McDormand, Caleb Landry Jones, Woody Harrelson, Sam Rockwell
Μετά από μήνες χωρίς να έχει βρεθεί ο ένοχος στην υπόθεση δολοφονίας της κόρης της, η Μίλντρεντ Χέιζ (βραβευμένη με Όσκαρ, Frances McDormand) κάνει μία τολμηρή κίνηση, παραγγέλνοντας τρεις πινακίδες στην είσοδο της κωμόπολης όπου κατοικεί, με ένα αμφιλεγόμενο μήνυμα για τον Ουίλιαμ Ουίλοουμπι (υποψήφιος για Όσκαρ, Woody Harrelson), τον σεβάσμιο αρχηγό της αστυνομίας στην περιοχή. Όταν ο δεύτερος στην ιεραρχία, Αξιωματικός Ντίξον (Sam Rockwell), ένας ανώριμος «μαμάκιας» με ροπή προς τη βία, ανακατεύεται στην υπόθεση, η μάχη μεταξύ της Μίλντρεντ και του νόμου στο Έμπινγκ επιδεινώνεται.

1968
Γιάννης Βούρος, Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Αντώνης Καφετζόπουλος, Θέμης Πάνου, Ταξιάρχης Χάνος, Ερρίκος Λίτσης, Ορφέας Αυγουστίδης, Αλέξανδρος Μούκανος, Γιώργος Σουξές, Στέλιος Μάινας, Μανώλης Μαυροματάκης, Αντώνης Αντωνίου, Βασιλική Τρουφάκου, Γιώργος Βουρδαμής, Γιώργος Μητσικώστας, Θοδωρής Κατσαφάδος, Γιώργος Αμερικάνος, Μαρία Αντουλινάκη

Ο σκηνοθέτης της «Πολίτικης Κουζίνας» και του «Νοτιά» Τάσος Μπουλμέτης εμπνέεται από τον επικό αγώνα ΑΕΚ – Σλάβια Πράγας του 1968 και, 50 χρόνια μετά, επιστρατεύει ένα πλούσιο και ταλαντούχο καστ για να αποκαλύψει το συναρπαστικό παρασκήνιο πίσω από το άπιαστο όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Μέσα σε μία λαμπερή νύχτα, ξετυλίγεται μια ιστορία εθνικής ανάτασης, με επίκεντρο το θρυλικό αγώνα στο Καλλιμάρμαρο που παρακολούθησε ολόκληρη η Ελλάδα από το ραδιόφωνο, και πάνω από 80.000 άνθρωποι από κοντά («σπάζοντας» το ρεκόρ Γκίνες ως η μεγαλύτερη συνάθροιση σε αγώνα μπάσκετ). Οι συγκινητικές και αστείες ιστορίες της ταινίας συνθέτουν έναν πολύχρωμο μικρόκοσμο, αλλά και τον καμβά μιας συγκλονιστικής εποχής, και μιας ολόκληρης χώρας.

The Disaster Artist
Είδος ταινίας: Βιογραφική
Ηθοποιοί: Dave Franco, James Franco, Seth Rogen, Ari Graynor, Alison Brie, Jacki Weaver, Zac Ephron, Josh Hutcherson
Το «The Disaster Artist» είναι η αληθινή ιστορία της δημιουργίας της ταινίας «The Room», που έχει χαρακτηριστεί ως «ο Πολίτης Κέιν των κακών ταινιών». Η κλασική καλτ ταινία του Τόμι Γουάιζο συνεχίσει να προβάλλεται σε soldout προβολές για πάνω από μια δεκαετία.

I, Tonya
Είδος ταινίας: Δράμα
Ηθοποιοί: Margot Robbie, Sebastian Stan, Allison Janney, Julianne Nicholson, Paul Walter Hauser
Η Τόνια Χάρντινγκ κυριάρχησε στον πάγο με απαράμιλλη χάρη. Κυριάρχησε και στις επικεφαλίδες των εφημερίδων για τελείως διαφορετικό λόγο. Η αληθινή ιστορία της Αμερικανίδας πρωταθλήτριας η οποία κατηγορήθηκε για τη μεγαλύτερη συνωμοσία στην ιστορία του καλλιτεχνικού πατινάζ. Μια παράλογη, τραγική και ξεκαρδιστική ματιά στη γυναίκα που αποτέλεσε το μεγαλύτερο σκάνδαλο στην ιστορία του αθλητισμού.
https://www.youtube.com/watch?v=JOb-q5YCXU8
Ο Λαβύρινθος: Η Τελική Δοκιμασία (Maze Runner: The Death Cure)
Είδος ταινίας: Περιπέτεια Φαντασίας
Ηθοποιοί: Dylan O’Brien, Rosa Salazar, Thomas Brodie-Sangster, Kaya Scodelario,Katherine McNamara, Nathalie Emmanuel
Σε αυτό το μεγαλειώδες φινάλε της εποποιίας του Λαβύρινθου, ο Τόμας πρέπει να οδηγήσει την ομάδα των Γκλέιντερς που έχουν αποδράσει, στην τελευταία και πιο επικίνδυνη αποστολή τους μέχρι τώρα. Για να σώσουν τους φίλους τους, θα πρέπει να καταφέρουν να μπουν στη θρυλική Τελευταία Πόλη, έναν λαβύρινθο ελεγχόμενο από τη WKCD, που ίσως αποδειχτεί ο πιο θανάσιμος λαβύρινθος από όλους. Όποιος καταφέρει να βγει ζωντανός, θα πάρει απαντήσεις στις ερωτήσεις που είχαν οι Γκλέιντερς από την πρώτη στιγμή που έφτασαν στον λαβύρινθο.

Για περισσότερες πληροφορίες για τις προβολές των ταινιών μπείτε στα Village.

You may also like