Οι ταινίες της εβδομάδας στους κινηματογράφους, από τη Ν. Σχοινά

1907820_10152733543606955_8525785662689304702_nΕπειδή ξέρουμε πόσο σας αρέσουν οι ταινίες κι ότι θέλετε να είστε πάντα ενημερωμένοι για κάθε μία από αυτές, από δω και στο εξής δε θα χάνετε τίποτα. Κάθε εβδομάδα θα σας ενημερώνουμε για τις ταινίες που παίζονται στη μεγάλη οθόνη, προμηθεύοντάς σας με το τρέιλερ, την υπόθεση και –φυσικά- τη δική μας επιλογή.

Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΕΠΙΛΟΓΗ: Το κορίτσι που εξαφανίστηκε (Gone Girl)
Είδος ταινίας: Δράμα
Ηθοποιοί: Ben Affleck, Rosamund Pike, Neil Patrick Harris
Σε σκηνοθεσία Ντέιβιντ Φίντσερ (FΙGHT CLUB, THE SOCIAL NETWORK) και βασισμένη στο παγκόσμιο bestseller της Τζίλιαν Φλιν, η ταινία ανασύρει τα μυστικά ενός μοντέρνου γάμου. Στην πέμπτη επέτειο του γάμου τους, ο Νικ Ντιούν (Μπεν Άφλεκ), δηλώνει στην αστυνομία ότι η γυναίκα του, Έιμι (Ρόζαμουντ Πάικ) έχει εξαφανιστεί.

Υπό την πίεση των αστυνομικών αρχών και των μέσων μαζικής ενημέρωσης, το πορτραίτο του Νικ ως ευτυχισμένου άντρα αρχίζει να καταρρέει. Σύντομα, τα ψέματα του, οι απάτες του και η παράξενη συμπεριφορά του, κάνουν τους πάντες να αναρωτιούνται μήπως ο Νικ Ντιούν είναι αυτός που σκότωσε τη γυναίκα του.

Ο μικρός Νικόλας πάει διακοπές (Les vacances du petit Nicolas) – Με υπότιτλους ή Μεταγλωτισμένο
Είδος ταινίας: Κωμωδία
Η σχολική χρονιά έχει φτάσει στο τέλος της και έχει έρθει η ώρα για τις καλοκαιρινές διακοπές. Ο μικρός Νικόλας μαζί με τους γονείς και τη γιαγιά του πηγαίνουν σε ένα παραθαλάσσιο ξενοδοχείο, όπου ο πρωταγωνιστής δεν θα χάσει χρόνο να κάνει καινούριους φίλους. Ανάμεσα τους ο Μπεν, που δεν κάνει ακριβώς διακοπές καθώς μένει όλο το χρόνο στην περιοχή. Ο Φρέντι, από την άλλη, τρώει τα πάντα, συνεχώς και αδιακρίτως. Στον ουρανίσκο του μάλιστα καταλήγει ακόμα και ωμό ψάρι. Ο μικρός Νικόλας θα συναντήσει ακόμα τον Τζότζο που μιλάει περίεργα γιατί είναι Άγγλος, καθώς και τον κλαψιάρη Κρίσπιν. Υπάρχει και ο Κρίστοφερ που είναι τελειομανής σε ενοχλητικό βαθμό. Τέλος, ο μικρός μας ήρωας γνωρίζει και την Ελίζαμπεθ, ένα μικρό κοριτσάκι που τον ακολουθεί παντού για να μην τον χάσει από τα γουρλωμένα της μάτια. «Πόσο γλυκά είναι τα δυο τους. Ηχούν οι γαμήλιες καμπάνες από τώρα», σχολιάζουν μεταξύ τους οι μεγάλοι για πλάκα.

Ο μικρός Νικόλας, όμως, πανικοβάλλεται. Ευτυχώς τα καινούρια του φιλαράκια είναι κοντά του για να τον βοηθήσουν, αλλά και για να κάνουν αταξίες. Ανάμεσα στην παραλία, το ξενοδοχείο και το δάσος, παρέα με τους φίλους τους, την οικογένεια του, τον φροντιστή της παραλίας και τον δάσκαλο κολύμβησης, ο μικρός Νικόλας θα κάνει αξέχαστες διακοπές. Κι εμείς θα τις απολαύσουμε.

Ιστορίες για αγρίους (Relatos Salvajes)
Είδος ταινίας: Μαύρη κωμωδία
Ηθοποιοί:María Onetto, Oscar Martínez, Ricardo Darín, Rita Cortese, Leonardo Sbaraglia, Erica Rivas, Darío Grandinetti, Julieta Zylberberg
Μία συλλογή από έξι φαινομενικά ασύνδετες ιστορίες, που όμως έχουν έναν κοινό παρανομαστή: πως η καθημερινότητα μπορεί να μας οδηγήσει σε ακραίες καταστάσεις και να ξυπνήσει τα πιο άγρια ένστικτα μας. Οι ήρωες της κάθε ιστορίας μέσα από διαφορές καταστάσεις φτάνουν στα όρια της τρέλας και τελικά χάνουν τον έλεγχο.
Την παραγωγή συνυπογράφει ο Πέδρο Αλμοδόβαρ, ενώ τη μουσική υπογράφει ο δύο φορές βραβευμένος με Όσκαρ (ΒΑΒΕΛ, ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΟΥ BROKEBACKMOUNTAIN) Γκουστάβο Σανταολάγια.

Για πληροφορίες για τις προβολές των ταινιών μπείτε στα Village.

Για πληροφορίες για τις προβολές των ταινιών μπείτε στα Village.

You may also like