Οι ταινίες της εβδομάδας στους κινηματογράφους, από τη Ν. Σχοινά

Επειδή ξέρουμε πόσο σας αρέσουν οι ταινίες κι ότι θέλετε να είστε πάντα ενημερωμένοι για κάθε μία από αυτές, από δω και στο εξής δε θα χάνετε τίποτα. Κάθε εβδομάδα θα σας ενημερώνουμε για τις ταινίες που παίζονται στη μεγάλη οθόνη, προμηθεύοντάς σας με το τρέιλερ, την υπόθεση και –φυσικά- τη δική μας επιλογή.

12651369_10153837096766955_7454526768403598988_nΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΡΟΤΑΣΗ – TRUMBO
Είδος ταινίας: Δράμα
Ηθοποιοί: Bryan Cranston, Diane Lane, Helen Mirren
Το 1940, o Dalton Trumbo (Μπραϊαν Κράνστον) είναι ένας από τους πιο καλοπληρωμένους σεναριογράφους του κόσμου. Θεωρείται αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνικής ζωής του Χόλιγουντ και είναι ένας ακτιβιστής που υποστηρίζει τα εργατικά συνδικάτα, την ισοτιμία στους μισθούς και τα πολιτικά δικαιώματα. Όταν καλείται στο δικαστήριο μαζί με άλλους συναδέλφους του για να καταθέσει ενώπιον της Επιτροπής Αντιαμερικανικών Ενεργειών, ο Trumbo αρνείται να απαντήσει στις ερωτήσεις και καταλήγει σε μια ομοσπονδιακή φυλακή, ενώ εξασφαλίζει την αιώνια έχθρα της ισχυρής αντικομμουνίστριας κοσμικογράφου Hedda Hopper (Έλεν Μίρεν). Για τα επόμενα 13 χρόνια, όλα τα μεγάλα στούντιο του Χόλιγουντ αρνούνται να προσλάβουν τον Trumbo από φόβο μήπως συνδεθούν με τις ριζοσπαστικές πολιτικές του αντιλήψεις. Ο Trumbo αναγκάζεται να πουλήσει το σπίτι του, ενώ οι φίλοι, οι συνάδελφοι και οι γείτονες τον αποφεύγουν. Ο Trumbo όμως δεν πτοείται και συνεχίζει ακάθεκτος να γράφει σενάρια, είτε χρησιμοποιώντας ψευδώνυμο είτε με την υπογραφή άλλων σεναριογράφων. Καταφέρνει να κερδίσει 2 Όσκαρ, για το The Brave One και το RomanHoliday (το οποίο του απονεμήθηκε μετά θάνατον, αφού το είχε υπογράψει ο Ϊαν Μακλέλαν Χάντερ).

(movieclips trailers)
Η Τζέιν Πήρε το Όπλο της (Jane Gota Gun)
Είδος: Γουέστερν
Ηθοποιοί: Natalie Portman, Joel Edgerton, Ewan McGregor, Rodrigo Santoro
Νέα, όμορφη και δυναμική, η Τζέιν βλέπει τον σύζυγό της να επιστρέφει χτυπημένος από 8 σφαίρες, μετά από μια σύγκρουση με τη συμμορία του. Η Τζέιν ζητά την βοήθεια του παλιού της αγαπημένου για να απωθήσει την νέα επίθεση της συμμορίας με επικεφαλής τον Κόλιν, που θέλει να αποτελειώσει τον σύζυγο της Τζέιν. Όσο οι δυο τους οχυρώνουν το σπίτι με θανάσιμες παγίδες, τα παλιά τους συναισθήματα ξαναφουντώνουν εν μέσω της καταιγιστικής δράσης και η Τζέιν θα αναγκαστεί να διαλέξει ανάμεσα στον άνδρα της και τον παλιό της έρωτα.

Οδηγός για Singles (How to Be Single)
Είδος ταινίας: Κωμωδία
Ηθοποιοί: Dakota Johnson, Rebel Wilson, Andres Holm, Leslie Mann, Damon Wayans Jr, Sarah Ramos
Υπάρχει ο σωστός τρόπος να είσαι single, ο λάθος τρόπος, και έπειτα υπάρχει… η Άλις. Όπως και η Ρόμπιν. Η Λούσι. Η Μεγκ. Ο Τομ. Ο Ντέιβιντ. Η Νέα Υόρκη είναι γεμάτη μοναχικές καρδιές που ψάχνουν το σωστό ταίρι, είτε πρόκειται για έρωτα, ραντεβού ή κάτι ενδιάμεσα. Και κάπου ανάμεσα στα ερωτικά μηνύματα και τα one-night stands, κοινό σημείο όλων των ανύπανδρων ανδρών και γυναικών, είναι η ανάγκη τους να μάθουν να είναι μόνοι σε ένα κόσμο που η έννοια της αγάπης αλλάζει διαρκώς. Τα νυχτοπερπατήματα σε μια πόλη που δεν κοιμάται ποτέ δεν ήταν ποτέ τόσο διασκεδαστικά. Κάνοντας πρεμιέρα τις ημέρες του Αγίου Βαλεντίνου, o “Οδηγός Για Singles” είναι η απάντηση στις σοκολατένιες καρδιές και τα μπουκέτα με τριαντάφυλλα… και ένα datemovie που δεν χρειάζεσαι το έτερον ήμισυ.

Αλαντίν: Οι Νέες Περιπέτειες (Les Nouvelles Aventures D’ Aladin)/ Μεταγλωττισμένο
Είδος Κωμωδίας: Κωμωδία
Ηθοποιοί: Ανδρέας Ευαγγελάτος, Παναγιώτης Αποστολόπουλος, Νίκος Νίκας, Γιώργος Ματαράγκας, Στεφανία Φιλιάδη, Ντένης Μακρής, Ειρήνη Τσίγκα, Αλεξάνδρα Λέρτα, Δημήτρης Σαρλός
Το μαγικό παραμύθι του Αλαντίν και του μαγικού λυχναριού μεταφέρεται στη μεγάλη οθόνη σε μια ξεκαρδιστική υπερπαραγωγή από τη Γαλλία. Οι νέες περιπέτειες του Αλαντίν μας μεταφέρουν στον εξωτικό κόσμο της Βαγδάτης με πολλές ξεκαρδιστικές αναφορές στο σήμερα, την τεχνολογία, και τη σύγχρονη κουλτούρα. Στην ταινία πρωταγωνιστεί ο Γάλλος κωμικός ηθοποιός Kev Adams (LesProfs). Την παραμονή των Χριστουγέννων, ο Sam και ο καλύτερος του φίλος Khalid μεταμφιέζονται σε Άγιους Βασίληδες για να κλέψουν ό,τι μπορούν από ένα εμπορικό κέντρο. Ο Sam όμως πέφτει πάνω σε κάτι παιδιά που δεν τον αφήνουν ήσυχο και αναγκάζεται να τους πει την ιστορία του Aladin, τουλάχιστον τη δική του εκδοχή. Μπαίνοντας στο πετσί του ρόλου, ο Sam ξεκινάει ένα ταξίδι από τη Βαγδάτη, όπου ο λαός υποφέρει από την τυραννία του φοβερού Vizir. Θα μπορέσει ο νεαρός κλέφτης Aladin, με τη βοήθεια του τζίνι, να χαλάσει τα διαβολικά σχέδια του Vizir, να σώσει τον Khalid και να κερδίσει την καρδιά της πριγκίπισσας Shallia; Η απάντηση είναι φυσικά ναι. Αλλά δεν θα είναι καθόλου εύκολο!

Για πληροφορίες σχετικά με τις ώρες προβολής των ταινιών, μπείτε στα Village.

You may also like