Οι 3 απαράβατοι κανόνες του φυσικού μακιγιάζ

Το αγαπάμε, αλλά δύσκολα το πετυχαίνουμε. Το λατρεύουμε, αλλά μας παιδεύει, τι είναι; Μα φυσικά, το natural μακιγιάζ που όσο εύκολο φαίνεται άλλο τόσο δύσκολο είναι στην πραγματικότητα. Πες τέλος στις υπερβολές και διάβασε τους 3 απαράβατους κανόνες που πρέπει να ακολουθείς–αν θες βέβαια  το φυσικό σου μακιγιάζ να δείχνει όντως φυσικό!

Δώσε χρόνο σε όλα τα βήματα του μακιγιάζ

Το ότι επιλέγεις ένα φυσικό μακιγιάζ δεν σημαίνει ότι βάζεις ένα foundation και αυτό ήταν..έξω από τη πόρτα. Αντιθέτως, πρέπει να δώσεις την ίδια σημασία και τον ίδιο χρόνο σε κάθε βήμα του look. Τόσο το primer όσο και η βάση σου πρέπει να είναι άψογα έτσι ώστε να κάνεις την καλύτερη beauty εκκίνηση. Επίσης το concealer αποτελεί ένα προϊόν που από τη μια θα καλύψει οποιαδήποτε κούραση κάτω από τα μάτια και από την άλλη θα ‘’εξαφανίσει’’ τυχόν ατέλειες. Φυσικά και οι nude σκιές – που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του μακιγιάζ – πρέπει να εφαρμοστούν με το κατάλληλο layering και blending. Όσο περισσότερο χρόνο δίνεις στο natural look, τόσο πιο εντυπωσιακό και minimal θα βγει.

Full ενυδάτωση

Το φυσικό μακιγιάζ αναδιπλώνεται και αναδεικνύεται όταν έχεις προετοιμάσει την επιδερμίδα σου. Και όταν αναφερόμαστε σε προετοιμασία, εννοούμε την ενυδάτωση του προσώπου και όλων των σημείων του που αφυδατώνονται πιο εύκολα. Είτε με primer (ματιών, προσώπου και χειλιών) είτε με serum και κρέμες ενυδάτωσης, δώσε ένα boost στην επιδερμίδα σου και δημιούργησε το “κατάλληλο έδαφος” για τα προϊόντα μακιγιάζ που θα εφαρμόσεις στη συνέχεια. Η ενυδάτωση δίνει απλόχερα λάμψη και βοηθάει καθοριστικά να πετύχεις ένα πανέμορφο φυσικό μακιγιάζ.

Focus στις λεπτομέρειες

Μην αφήσεις τίποτα στην τύχη του, γιατί θα σε αφήσει και αυτό με τη σειρά του! Εκτός από τη σωστή βάση – που πρέπει να είναι φυσική και αψεγάδιαστη – οφείλεις να κάνεις focus και να περιποιηθείς και άλλα σημεία του προσώπου σου. Για παράδειγμα, τα φρύδια σου και τα χείλη σου καλό θα ήταν να είναι καλοσχηματισμένα και ενυδατωμένα αντίστοιχα. Μια ολοκληρωμένη και άρτια εικόνα – που με την πρώτη ματιά δεν θα φαίνεται η ‘’δουλειά’’ που έχεις κάνει, θα σου χαρίσει το πιο εντυπωσιακό φυσικό μακιγιάζ, που έχεις δοκιμάσει τελευταία!

Photos: @inbeautmag /instagram

You may also like