Οι 3 τροφές που καίνε το λίπος

Όταν μπαίνουμε σε διαδικασία δίαιτας, κατά πάσα πιθανότητα, έχουμε ήδη στο μυαλό μας, πέρα από τα κιλά που θέλουμε να χάσουμε…Τις περιοχές του σώματος στις οποίες θέλουμε να στοχεύσουμε. Η κοιλιά είναι χωρίς αμφιβολία ένας συνήθης ύποπτος που βρίσκεται στην παραπάνω λίστα. Τυχαίνει μάλιστα να είναι μία περιοχή που δυσκολεύει πολλούς ανθρώπους να φτάσουν τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Το λίπος της κοιλιάς είναι από τα πιο επίμονα κι εκνευριστικά πράγματα που μπορούν να σου τύχουν γύρω από το κομμάτι της δίαιτας και του αδυνατίσματος. Για κάποιον λόγο, μπορεί να ακολουθούμε πρόγραμμα διατροφής και να γυμναζόμαστε, αλλά η κοιλιά να μη λέει να το πάρει απόφαση και να μην ξέρουμε τι φταίει για αυτήν την κατάσταση.

Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες τροφές που καίνε περισσότερο το λίπος και μειώνουν την όρεξη για διατροφικές ατασθαλείες.

Ποιες είναι οι τροφές για να εντάξετε στη διατροφή σας;
  1. Αυγά: Τα Ωμέγα-3 λιπαρά βοηθούν στο κάψιμο λίπους. Τα αυγά περιέχουν Ωμέγα-3 λιπαρά αρκεί να τα τρώτε βιολογικά. Μπορεί να είναι λίγο πιο ακριβά αλλά είναι πολύ σημαντικό να τα βάλετε στη διατροφή σας. 
  2. Γλυκοπατάτες: Πρόκειται για μια από τις καλύτερες αντιφλεγμονώδεις τροφές οι οποίες μάλιστα είναι γεμάτες φυτικές ίνες, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία. Αυτός ο ιδιαίτερος υδατάνθρακας περιέχει βιταμίνες B6 και C μαζί με β-καροτίνη.
  3. Πράσινο τσάι: Με αυτό το ρόφημα θα ξυπνήσετε τον μεταβολισμό σας.  Πρόκειται για μια πολύ καλή εναλλακτική του καφέ -καθώς έχει πολύ λιγότερη καφεϊνη- και έχει πολλά θρεπτικά συστατικά. Έπισης, έχει αποδειχθεί πως το πράσινο τσάι μειώνει τον κίνδυνο για εμφάνιση καρκίνου. Το πράσινο τσάι μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους, σύμφωνα με μια έρευνα από μια ομάδα επιστημόνων από το πανεπιστήμιο Anglia Ruskin, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι όταν συνδυάζεται με γυμναστική φέρνει καλύτερα αποτελέσματα στο “κάψιμο” περιττού λίπους.

 Η απώλεια βάρους δεν είναι εύκολη υπόθεση και χρειάζεται πρόγραμμα αλλά και άσκηση μαζί με την διατροφή.

Πηγή: Baby.gr

Featured image: unsplash.com/@brookelark

You may also like