Οι 4 μεγαλύτερες τάσεις στα μπάνια για το 2022

Καθώς οι άνθρωποι αγοράζουν και πωλούν συνεχώς ακίνητα, πολλοί μπαίνουν στην διαδικασία να ανακαινίσουν τα σπίτια τους. Ένας εύκολος κι ίσως ο πιο οικονομικός τρόπος για να ανανεώσετε και να προσθέσετε αξία στο σπίτι σας είναι η υιοθέτηση νέων τάσεων του interior design. Μάλιστα, μία έρευνα στη Μεγάλη Βρετανία έδειξε ότι ένα ανακαινισμένο μπάνιο μπορεί να προσθέσει μεταξύ 4-5% στην αξία του σπιτιού σας.

Η έρευνα αποκάλυψε ότι η τάση που αποθηκεύτηκε περισσότερο στο Pinterest είναι τα Λευκά Μπάνια. Αυτή η τάση έχει συνολικά 153.071 «αποθηκεύσεις»  σε 801 πίνακες. Το στυλ σχεδίασης χαρακτηρίζεται από την καθαρότητα, την απλότητα των λευκών στοιχείων.

Στη δεύτερη θέση βρίσκουμε τα μαρμάρινα μπάνια με  145.765 συνολικά «καρφιτσώματα» στο Pinterest και αποθήκευση σε 970 πίνακες. Μια όμορφη και διαχρονική επιλογή για κάθε μπάνιο, γεγονός που εξηγεί τη δημοτικότητά του.

Τρίτα σε τάση είναι τα «Βιομηχανικά μπάνια». Είναι αυτά που περιλαμβάνουν αρχιτεκτονικές λεπτομέρειες, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης γυμνών τούβλων, μετάλλων και ξύλου, καθώς και διασωθέντων και ανακυκλωμένων υλικών. Αυτή η τάση έχει συνολικά 139.235 «καρφιτσώματα» σε 873 πίνακες.

Στην τέταρτη θέση είναι τα μπάνια με ταπετσαρίες στους τοίχους (Wallpaper Bathrooms) με 86.472 συνολικά pins και 1.000 αποθηκεύσεις. Αυτή η τάση βλέπει τα τολμηρά και πολύχρωμα prints να κάνουν τα μπάνια να ξεχωρίζουν για τη μορφή τους και όχι απλώς για τη λειτουργία τους.

Πηγή: showerstoyou.co.uk/

Photos : unsplash.com/ instagram

Featured image: pexels.com/@cottonbro

You may also like