Γυμνάσου και φτιάξε τη διάθεσή σου!

  Οι άνθρωποι που γυμνάζονται τακτικά έχουν λιγότερα συμπτώματα κατάθλιψης και άγχους από εκείνους που δεν ασκούνται. Είναι γεγονός πως όλοι το συνειδητοποιήσαμε με κάποιο τρόπο τα τελευταία δύο χρόνια εν μέσω πανδημίας, καθώς μας βοήθησε αρκετά στην καθημερινότητα μας. Έρευνες έχουν δείξει πως η άσκηση δεν είναι από μόνη της θεραπεία για την κλινική κατάθλιψη… Παρόλο αυτά η άσκηση ακόμη και για μία ημέρα οδηγεί σε θετικές αλλαγές στις χημικές ουσίες του εγκεφάλου και μπορεί να αλλάξει την διάθεση σου. Χρήσιμες συμβουλές γιατί η άσκηση βοηθά να έχουμε καλή διάθεση όσο και φυσική κατάσταση.

Οι θετικές επιδράσεις

Το σίγουρο είναι πως αυξάνει τα επίπεδα ενέργειας σου αλλά παράλληλα, σε βοηθάει να κοιμάσαι καλά. Ένας σημαντικός λόγος είναι πως σε αποσπά από τις ανησυχίες και το άγχος με αποτέλεσμα να σε αποτρέπει να μπεις στον κύκλο των αρνητικών σκέψεων και της κατάθλιψης. Επίσης, είναι το κυρίως κίνητρο για να βγεις έξω και να είσαι ανάμεσα σε ανθρώπους αν αισθάνεσαι μοναξιά. Βοηθά την αυτοεκτίμηση σου και την αυτοπεποίθηση σου με την επίτευξη μικρών καθημερινών στόχων… Ενώ σταδιακά αισθάνεσαι όλο και καλύτερα με το σώμα σου. Ειδικότερα,συντονίζει την καλύτερη «εστίαση» σε βαθμό που θα νιώσεις μια αίσθηση ολοκλήρωσης.

Believe in nature

Σύμφωνα με νέες μελέτες, η φύση επιδρά με μεγαλύτερο όφελος για εκείνους που ασκούνται έξω. Οι έρευνες δείχνουν πως έχουν περισσότερη ζωτικότητα και καλύτερη διάθεση από ότι αν απολάμβαναν την άσκηση τους σε εσωτερικό χώρο. Επίσης, έχουν μεγαλύτερη πεποίθηση πως θα διατηρήσουν την άσκηση ως σταθερή δραστηριότητα για περισσότερο χρονικό διάστημα σε σχέση με πριν στη ζωή τους.

Ενέργεια

Σας έχει τύχει να δείτε ανθρώπους με ανεξάντλητη ενέργεια και να πείτε «μα τι ενέργεια είναι αυτή»; Γιατί εκείνοι αντέχουν και πως είναι συνέχεια χαμογελαστοί; Πιθανότατα δεν ξέρετε πως όσο ασκήστε καθημερινά και με σύστημα, αυτό που επιτυγχάνετε είναι να διατηρείτε παρατεταμένη σωματική και ψυχική προσπάθεια. Η ενέργεια, την οποία αποκτάς έχει θετικά αποτελέσματα μόνο! Αισθάνεσαι πως διατηρείς συνεχώς την καλή σου διάθεση, ισορροπώντας την ψυχική σου υγεία.

Κάθε τι που σε κάνει να χαμογελάς, αξίζει την προσπάθεια.

Featured image: unsplash.com/@fitmasu

You may also like