Ολική αποτοξίνωση με αφορμή την Σαρακοστή

Πως καθαρίζουμε τις τοξίνες όχι μόνο από το σώμα αλλά και από το μυαλό; Με αφορμή την καθαρά Δευτέρα και την νηστεία της κυρά – σαρακοστής σκεφτήκαμε πως οι παλαιότερες γενιές ήταν προοδευτικές στο θέμα αποτοξίνωσης κατά την διάρκεια του έτους. Έτσι, παρόλο που δεν είναι φρέσκια ιδέα η νηστεία, είναι πολύ αναζωογονητική όταν αρχίζουμε να την εφαρμόζουμε.

Νηστεία δεν είναι μόνο να μην τρώμε ορισμένα φαγητά αλλά μέσα στα πλαίσια της νηστείας είναι και η ποσότητα που επιλέγουμε να καταναλώσουμε. Αυτό σημαίνει μείωση της κατανάλωσης σε αρκετά πράγματα που θα θέλαμε, παράλληλα με την ποσότητα. Είναι η εκπαίδευση της υπομονής αλλά και της αποτοξίνωσης του μυαλού από την ιδέα του φαγητού. Αποβάλουμε ότι είναι περιττό. Εστιάζουμε στην ηρεμία, στην ανανέωση και στην άσκηση μυαλού. Αλλιώς, προβλήματα υγείας θα μας απασχολήσουν σε ένα σώμα γεμάτο τοξίνες, άγχος και σε ένα μυαλό που έχει φθαρεί εντελώς, όπου οι αρνητικές σκέψεις αρχίζουν να μας βομβαρδίζουν, τέτοιες όπως ηττοπάθεια και χαμηλή αυτοεκτίμηση. Πως θα το πετύχουμε;

Πρωινή Γυμναστική

Επιλέξτε όποια άσκηση σας αρέσει και ξεκινήστε την ημέρα σας με αυτή. Προσωπικά το τρέξιμο αυτή την εποχή είναι ότι καλύτερό, μιας και η φύση ανθίζει δίνονταςστην ατμόσφαιρα ένα εκπληκτικό άρωμα. Ποια είναι η φιλοσοφία της πρωινής άσκησης; Πρώτα καθαρίζει το μυαλό και έπειτα το σώμα με αποτέλεσμα να επικεντρώνεσαι στον εαυτό σου. Αρχίζεις την ημέρα σου σεβόμενη τις ανάγκες σου και δίνεις περισσότερη έμφαση στην υγεία και την καλαισθησία. Στην συνέχεια δημιουργείς μια καλή συνήθεια που αρχίζει να γίνεται μόνιμη όταν βλέπεις τα πρώτα αποτελέσματα.Έχεις εξωτερικεύσει την ενέργεια και έτσι στον γυρισμό δεν εστιάζεις στην συνήθεια του φαγητού αλλά σε μια διαδικασία επιλογής της κάθε τροφής ώστε να σου μένει η καλή διάθεση και η ευεξία. Συγγενής με την διαλειμματική νηστεία πετυχαίνεις τον σκοπό αποκτώντας την δύναμη του μυαλού και την ενσυνειδητότητα.

@jonathanborba/ unsplash.com

Κατάλληλες τροφές

Συνεχίστε με αποτοξίνωση όπου θα σας βοηθήσει να έχετε καθαρό μυαλό με διαύγεια.Ένα ποτήρι ζεστό νερό με λεμόνι ένα ποτήρι λευκό τσάι είναι το πιο ισχυρό αντιοξειδωτικό για να ξεκινήσετε το πρωινό σας. Ύστερα καταναλώστε υγιεινές τροφές όπως:

Πρωινό

Ένα μπολ φρούτων με μια φέτα ανανά, 5 φράουλες κι ένα ακτινίδιο.

Φρυγανισμένο ψωμί σίκαλης με ελαιόλαδο.

 Μεσημεριανό

Μια σαλάτα με σπανάκι, μαρούλι, ρόκα και σπόρια ροδιού.

Μια αγκινάρα με λίγο ελαιόλαδο και λευκό ξύδι.Είκοσι λεπτά μετά το φαγητό, πιείτε ένα ποτήρι χυμό καρύδας. Είναι ένα εξαιρετικό τονωτικό.

Βραδινό

Ψητό σολομό με λίγο χυμό λεμονιού

Λαχανάκια Βρυξελλών στον ατμό, αφού είναι εξαιρετικά για την αποτοξίνωση του ήπατος.

Το μυστικό είναι να οργανωθούμε και να έχουμε τροφές πλούσιες σε βιταμίνες και σε ιχνοστοιχεία όπως λαχανικά και φρούτα γιατί εκείναείναι που βοηθούν να αποτοξινώνουν τον οργανισμό μας.

Είναι καιρός να ξεκινήσουμε… είστε έτοιμοι;

Featured image: unsplash.com/@dominikmartin

You may also like