Οριστικά χωρίς οικοδεσπότη στα φετινά Oscars

               Όλα ξεκίνησαν όταν λίγες μέρες αφότου ανασηκώθηκε πως ο Kevin Hart θα αναλάβει ρόλο οικοδεσπότη για την τελετή απονομής των Oscars βγήκαν στην επιφάνεια παλιότερα tweets του κωμικού που κρίθηκαν ομοφοβικά. Έπειτα από την αναταραχή που προκλήθηκε ο ίδιος αποφάσισε να αναιρέσει τη συμμετοχή του, ζητώντας πρώτα συγνώμη απ’ όσους έθιξε. Έτσι εδώ και καιρό επικρατεί η απορία στους κινηματογραφικούς κύκλους για το ποιος θα οριστεί ως νέος οικοδεσπότης και με τη μεγάλη βραδιά να πλησιάζει, η απορία ήταν και πιο έντονη… μέχρι τώρα.

Η ανακοίνωση έγινε από την πρόεδρο του ABC Entertainment, Karey Burke, η οποία δήλωσε πως φέτος τον ρόλο του οικοδεσπότη της βραδιάς θα παίξουν οι παρουσιαστές των βραβείων. Η τελευταία χρονιά που η βραδιά δεν είχε οικοδεσπότη ήταν το 1989, προκαλώντας μάλιστα προβλήματα στο δίκτυο ABC. Ο λόγος; Η εμφάνιση μίας ηθοποιού στη σκηνή στο πλευρό του ηθοποιού Rob Lowe, η οποία ήταν ντυμένη όπως ξη Χιονάτη της Disney. Η Disney με τη σειρά της κατέθεσε αγωγή εναντίον του ABC για καταπάτηση πνευματικών δικαιωμάτων.

Να τονίσουμε πως καθήκοντα του οικοδεσπότη είναι πρώτον ο μονόλογος έναρξης της βραδιάς όπου γίνεται ένα είδος απολογισμού της χρονιάς που πέρασε (και μάλιστα τα τελευταία χρόνια αυτός ο απολογισμός έχει και πολιτικές και κοινωνικές επεκτάσεις), αλλά και η διασκέδαση των παρευρισκομένων ανάμεσα στις βραβεύσεις με κωμικά τσιτάτα – όσοι έχουμε απολαύσει τον Bully Crystal, την Ellen DeGeneres αλλά και τον Jimmy Kimmel, θα θυμάστε μερικές καλές χρονιές!

Αυτή η εξέλιξη, βέβαια, κάνει ακόμη μεγαλύτερη την πιθανότητα να υλοποιηθεί η… “θεωρία” που θέλει ένα μεγάλο μέρος του cast των ταινιών του Marvel Cinematic Universe (αν όχι όλο το cast) να αναλαμβάνει καθήκοντα παρουσιαστών/οικοδεσποτών. Μάλιστα ίσως αυτό το ενδεχόμενο μοιάζει πλέον αρκετά ρεαλιστικό, αν σκεφτεί κανείς πως το ABC είναι πλέον στην ιδιοκτησία της Disney.

               Φυσικά όλες μας οι απορίες θα λυθούν το βράδυ της Κυριακής 24 Φεβρουαρίου!

You may also like