Ο κουκουρμάς είναι το συστατικό που χρειαζόμαστε για την φροντίδα της επιδερμίδας μας

Λίγοι είναι εκείνοι που θα αρνηθούν το γεγονός ότι ο κουρκουμάς κάνει σχεδόν τα πάντα να έχουν καλύτερη γεύση. Από το κοτόπουλο και τα αυγά μέχρι τα λαχανικά, οι βελτιώσεις είναι τεράστιες. Γνωρίζατε όμως ότι τα θαύματα αυτού του ζωηρού κίτρινου μπαχαρικού εκτείνονται παραπέρα ​​από το τηγάνι της κουζίνας; Είναι αλήθεια και δεν είμαστε οι πρώτοι που το ανακαλύψαμε. Αγιουρβεδικά, κινεζικά και αιγυπτιακά παραδοσιακά φάρμακα έχουν χρησιμοποιήσει από καιρό το κουρκουμά ως βοτανικό συμπλήρωμα. Οι νύφες της Νότιας Ασίας, καλύπτουν ολόκληρο το σώμα τους με μια πάστα φτιαγμένη από αυτό το καρύκευμα ως τελετουργία πριν από το γάμο τους με την ελπίδα να έχουν μια αιθέρια λάμψη κατά τη διάρκεια του μυστηρίου. Έτσι, ήταν μόνο θέμα χρόνου πριν τα προϊόντα φροντίδας του δέρματος που περιέχουν κουρκουμά, να κατακλύσουν ολόκληρο το κόσμο.

#1 Αυτή η κίτρινη σκόνη είναι γνωστή για τις αντιοξειδωτικές της ιδιότητες. Και αν υπάρχει κάτι που πρέπει να γνωρίζουμε για τα αντιοξειδωτικά, είναι ότι το δέρμα μας τα χρειάζεται για να βοηθήσουν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που παράγονται από την υπεριώδη ακτινοβολία, η οποία μπορεί να προκαλέσει την ταχεία υποβάθμιση του δέρματός μας και να δημιουργήσει πρόωρα σημάδια γήρανσης. Οι βιταμίνες C και E είναι τα πιο δημοφιλή αντιοξειδωτικά για την απομάκρυνση και την εξουδετέρωση επιβλαβών ελευθέρων ριζών, αλλά δεν υποβιβάζουν την ικανότητα του κουρκουμά να τις αντιμετωπίσει το ίδιο καλά.

#2 Ο κουρκουμάς χρησιμοποιείται για αιώνες, προκειμένου να βοηθήσει στην ακτινοβολία του δέρματος. Περιττό να πούμε, ότι οι νύφες στην Ινδία, γνωρίζουν πολύ καλά τι κάνουν. Ξεκουράστε την επιδερμίδα σας, με την ενσωμάτωση προϊόντων που έχουν συνταχθεί με αυτό το μπαχαρικό στο skincare σας. Δεν είστε σίγουροι ποιο προϊόν να επιλέξετε; H Kiehl’s Turmeric & Cranberry Seed Enrgizing Radiance Masque είναι μία μάσκα απολέπισης προσώπου που προσφέρει λάμψη, ενέργεια και αναζωογόνηση στην επιδερμίδα. Καταπολεμάει άμεσα τη θαμπή, κουρασμένη όψη της επιδερμίδας. Το εκχύλισμα κουρκούμη έχει σημαντική απαλυντική και καταπραϋντική δράση, χαρίζοντας παράλληλα στην επιδερμίδα λάμψη και φωτεινότητα.

#3 Οι αντιοξειδωτικές ιδιότητες είναι εκπληκτικές, αλλά οι άλλες ιδιότητες του κουρκουμά αξίζουν την αναγνώρισή μας. Ο κουρκουμάς είναι επίσης γνωστός για τις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του, οι οποίες τον καθιστούν ιδανικό για την αντιμετώπιση της ακμής. Επιπλέον, έχει αντιμικροβιακές ιδιότητες.

#4 Για να μπορεί ένα συστατικό να κάνει γνωστό το όνομά του, συνήθως χρειάζεται να διαθέτει αντιγηραντικές ικανότητες. Και ο κουρκουμάς τα καταφέρνει και σε αυτό το μέτωπο, χάρη στο εκχύλισμα κουρκουμά που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μια ενυδατική φόρμουλα κρέμας για να μειώσει την εμφάνιση των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων του προσώπου.

You may also like