Ο Λεωνίδας Καβάκος επιστρέφει για μία συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής

Λίγες μόλις ημέρες προτού κυκλοφορήσει ο πολυαναμενόμενος προσωπικός του δίσκος με Σονάτες και Παρτίτες του Μπαχ o Λεωνίδας Καβάκος θα εμφανιστεί στο αθηναϊκό κοινό, στις 6 Φεβρουαρίου. Σε σύμπραξη με τον εκλεκτό πιανίστα Ενρίκο Πάτσε, θα παρουσιάσει μια μοναδική συναυλία με Σονάτες Σούμπερτ, Σούμαν, Μπάρτοκ … Κι ένα σύγχρονο έργο της φινλανδής συνθέτριας Κάγια Σααριάχο.

Πρόκειται για ένα ιδιαιτέρως απαιτητικό πρόγραμμα με έργα γεμάτα λυρισμό και δεξιοτεχνία, μουσικότητα και νεωτερικότητα, που καλύπτουν περίπου διακόσια χρόνια μουσικής δημιουργίας… Αν αναλογιστεί κανείς ότι η Σονάτα του Σούμπερτ γράφτηκε το 1817 και το έργο της Σααριάχο ολοκληρώθηκε το 2009. Σκιαγραφούν ανάγλυφα την εξέλιξη του ηχητικού πλούτου που αναδεικνύεται μέσα από τη μουσική συνομιλία των δύο οργάνων που ηχούν ως ένα αδιαίρετο σύνολο.

Ο μοναδικός ήχος του Λεωνίδα Καβάκου, σε συνδυασμό με την απαράμιλλα σμιλεμένη τεχνική του Ενρίκο Πάτσε εγγυώνται άλλη μία μνημειώδη βραδιά στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Ο κορυφαίος βιολονίστας, ο οποίος διατηρεί ιδιαίτερες σχέσεις αγάπης και εκτίμησης με τους Φίλους της Μουσικής, προσφέρει την εμφάνισή του υπέρ των εκπαιδευτικών σκοπών του Συλλόγου.

Το πρόγραμμα της συναυλίας


• Franz Schubert: Σονάτα για βιολί και πιάνο σε λα μείζονα, D 574, “Duo”
• Béla Bartók: Σονάτα για βιολί και πιάνο αρ. 2, Sz. 76 
• Kaija Saariaho: Calices
• Robert Schumann: Σονάτα για βιολί αρ. 2 σε ρε ελάσονα, έργο 121 

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: Διακεκριμένη Ζώνη: € 60 / Α’ Ζώνη: € 52 / Β’ Ζώνη: € 42
Γ’ Ζώνη: € 34 / Δ’ Ζώνη: € 26 / Ε’ Ζώνη: € 16 / Εναρξη πρωπώλησης, Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2022

Πηγή: iefimerida.gr

Featured image: Protothema.gr

You may also like