Ο Νίκος Αλιάγας φιλοξενείται στο Christie’s του Παρισιού

… έως και το Σάββατο 16 Μαρτίου.

               Ραδιοφωνικός παραγωγός, δημοσιογράφος, παρουσιαστής… και φωτογράφος. Ο Νίκος Αλιάγας είναι ένα ανήσυχο πνεύμα και το χαιρόμαστε – με την ανάλογη δόση υπερηφάνειας, ασφαλώς. Την ιδιότητά του ως φωτογράφο λοιπόν, τιμά ο Οίκος Δημοπρασιών Christie’s εκθέτοντας για τη βδομάδα που διανύουμε (από την Καθαρά Δευτέρα, 11 Μαρτίου, έως και το Σάββατο 16 Μαρτίου) την έκθεση φωτογραφιών με τίτλο “ Καλός Καγαθός” του Νίκου Αλιάγα.

               Στην έκθεση ο Γαλλοέλληνας φωτογράφος αποτυπώνει το πέρασμα του χρόνου σε πρόσωπα, τοπία, αλλά και χέρια (μια που, όπως και στο πρόσωπο, και σ’ αυτά αφήνει ο χρόνος το στίγμα του). ΟΙ ασπρόμαυρες φωτογραφίες με τα αισθητά παιχνιδίσματα του φωτός και των σκιών προσκαλούν το θεατή να παρασυρθούν στο μυστήριο που λέγεται “χρόνος”.

               Όμως σκοπός της έκθεσης είναι κι η στήριξη της ελληνογαλλικής κοινότητας του Παρισιού και των περιχώρων της Πόλης του Φωτός. Γι’ αυτό και την Τετάρτη 13 Μαρτίου διεξήχθη και φιλανθρωπική δημοπρασία έργων του Νίκου Αλιάγα, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν στην κοινότητα προκειμένου αυτή να συνεχίσει το έργο της για την ανάπτυξη της ελληνογαλλικής φιλίας, την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας σε παιδιά αλλά κι ενήλικά μέλη της κοινότητας και την προώθηση των ελληνικής κουλτούρας και πολιτισμού στο γαλλικό αλλά και το ελληνικό κοινό. Και για το συγκεκριμένο σκοπό, ποιος θα μπορούσε να αναδειχθεί ως καλύτερος διαμεσολαβητής από το Νίκο Αλιάγα;

               Αξίζει εδώ να αναφέρουμε πως οι φωτογραφίες του Νίκου Αλιάγα έχουν δημοσιευθεί στο λεύκωμά του με τίτλο “Η Δοκιμασία Του Χρόνου” (πρωτότυπος τίτλος “L’Epreuve Du Temps”) από τον εκδοτικό οίκο Editions de La Martinière.

 

You may also like