«Ο Πόλεμος των Rose»: στο Broadway την επόμενη σαιζόν

Πόλεμος των Rose 3 Η γνωστή κωμωδία «ο Πόλεμος των Rose» που βασίζεται στο βιβλίο του Warren Adler του 1981 ετοιμάζεται για το Broadway, με μία ομάδα παραγωγών να διεκδικούν τα δικαιώματα του τίτλου προκειμένου η παράσταση να έρθει στο Main Stem για τη θεατρική σαιζόν 2015-2016.

Η θεατρική διασκευή του έργου – η οποία ακολούθησε την ταινία του 1989 δια χειρός Danny DeVito με τους Michael Douglas και Kathleen Turner στους πρωταγωνιστικούς ρόλους – έχει ήδη παρουσιαστεί στο εξωτερικό σε χώρες όπως η Ισπανία, η Γερμανία, η Ιταλία κι η Αργεντινή. Προς το παρόν δεν έχει καθοριστεί το καστ ή η δημιουργική ομάδα για την παραγωγή του Broadway, ούτε το θέταρο που θα φιλοξενηθεί το έργο ή οι ακριβείς ημερομηνίες. Το μόνο που είναι σίγουρο είναι πως η παράσταση θα «τρέξει» την περίοδο 2015-2016.

Σε περίπτωση που δε θυμάστε για την πλοκή του έργου: πρόκειται για την κατάρρευση ενός φαινομενικά τέλειου γάμου, με τους δύο «εμπλεκόμενους» να γίνονται από σύζυγοι πολέμιοι κατά κυριολεξία!

Πόλεμος των Rose 4Η θεατρική εκδοχή του «Πολέμου των Rose» έρχεται από μία λίστα παραγωγών που έχουν στο ενεργητικό τους μία μεγάλη λίστα παραστάσεων του Broadway, συμπεριλαμβανομένων των Jay και Cindy Gutterman, Cathy Chernoff, Carl Noellenberg και Wendy Federman – όλοι «υπεύθυνοι» για το «All the Way» που έσπασε πρόσφατα τα ρεκόρ – καθώς επίσης ακούγονται και τα ονόματα των Robert Adler, Keith Knee και Al Hayes.

Πηγή: www.variety.com
Photos: www.pinterest.com

Προσωπικό σχόλιο: Η αλήθεια είναι πως με ξενίζει κάπως η θεατρική μεταφορά του «Πολέμου των Rose». Πρώτον γιατί θεωρώ πως τα ερεθίσματα που δημιουργούνται από τη σύρραξη του ζευγαριού είναι πιο άμεσα για τον θεατή μέσω της μεγάλης οθόνης και δεύτερον γιατί δε μπορώ να φανταστώ άλλα πρόσωπα από εκείνα των Turner και Douglas για τους ήρωες του έργου. Από την άλλη, βέβαια… θα ήθελα πολύ να δω μία τέτοια θεατρική πρωτοβουλία στην Ελλάδα! Γιατί για Broadway… δε με βλέπω προς ώρας!

You may also like