Ραντεβού στην παραλία για πικ-νικ, από τη Δάφνη Στράτου

10490289_813616658656806_2032030178_nΕπιτέλους το καλοκαίρι έφτασε! Η θερμοκρασία είναι στα ύψη σταθερά, το ίδιο και οι αποδράσεις στην παραλία.

Τα πράγματα είναι απλά, αρκεί μια αφορμή για εξόρμηση με συγγενείς ή φίλους για αποδείξτε ότι είστε πρωτότυποι και δημιουργικοί. Καταστρώστε πικνικ στην παραλία εύκολα, γρήγορα και οικονομικά, με απαραίτητα συστατικά τα μαγιό, ρέγκε μουσική και καλή διάθεση.

Ακολουθούν μερικές συμβουλές -από τους καλύτερους διοργανωτές- για την πιο διασκεδαστική εξόρμηση στην παραλία.

Απαραίτητα σύνεργα

  • πλαστικά πιατάκια, μαχαιροπήρουνα και ποτηράκια
  • χαρτοπετσέτες και υγρά μαντιλάκια
  • τραπεζομάντηλο και πετσέτες
  • σακούλες για σκουπίδια
  • ανοιχτήρι με τιρμπουσόν
  • φορητό ψυγειάκι (cooler)
  • μπουκάλια νερό
  • αντηλιακό
  • εντομοαπωθητικό σπρέι και στικ
  • κεράκια ρεσό

Tips

Ακολουθούν μερικές χρήσιμες συμβουλές οργάνωσης και άνεσης για το γεύμα σας στην παραλία.

10469965_813616675323471_1078314130_nΑρχικά, μεταφέρετε και φυλάξτε τα τρόφιμα σε αεροστεγείς συσκευασίες ώστε να αποφύγετε πιθανές επισκέψεις από μυρμήγκια και έντομα.

Θυμηθείτε ότι για να απολαύσετε με ασφάλεια τον ήλιο, μπορείτε να “στρατοπεδεύσετε” στη σκιά των δέντρων ή μιας ομπρέλας και να χρησιμοποιείτε πάντα αντηλιακό. Η καλύτερη επιλογή είναι οι απογευματινές ώρες, μετά τις 5, όπου τα στομαχάκια γουργουρίζουν κι ο ήλιος αρχίζει να “πέφτει”. Αφού απολαύσετε το ηλιοβασίλεμα, σκάψτε στην άμμο με τα χέρια σας μικρά λακάκια και τοποθετείστε μέσα ρεσό, η ατμόσφαιρα θα γίνει μαγική.

Μην ξεχάσετε να πακετάρετε μερικά παιχνίδια. Στρώμα θαλάσσης, σαμπρέλα, μπάλα, φρίσμπι, ρακέτες και τράπουλα είναι τα αγαπημένα μικρών και μεγάλων.

Θυμιθείτε να χρησιμοποιήσετε τις πλαστικές σακούλες για να μαζέψετε τα σκουπίδια πριν φύγετε, αφήνοντας μια παραλία καθαρή όπως τη βρήκατε. Ιδιαίτερα αν έχετε μικρά παιδιά μαζί σας, είναι ευκαιρία για ένα μάθημα περιβαλλοντικής συνείδησης.

Φαγητό
Από την προηγούμενη νύχτα, τοποθετήστε στην κατάψυξη μπουκάλια με νερό. Μέσα στο cooler, ο πάγος θα διατηρήσει τα τρόφιμα για αρκετές ώρες, ενώ ταυτόχρονα θα έχετε εξασφαλίσει κρύο νερό για ακόμα περισσότερες.

Προτιμήστε εύκολα υλικά και τρόφιμα, που δεν αλλοιώνονται γρήγορα και πακετάρονται εύκολα. Ιδανικά είναι τα λαχανικά όπως αγγούρι και καρότο σε στικς, φρούτα όπως σταφύλια, νεκταρίνια, βανίλιες, σύκα, μπανάνες και κεράσια, finger foods όπως τοστ, σάντουιτς, αραβικές πίτες, πιτσάκια, τυροπιτάκια,  πατατάκια, κρακεράκια, βραστά αυγά σφιχτά και σκληρά τυριά που δε λιώνουν εκτός ψυγείου, γλυκά όπως μπισκότα, κέικ και muffins.

Αν είστε μαζί με παιδιά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τάπερ κολατσιού για να κάνετε πιο δελεαστικό το φαγητό τους, ζωγραφίζοντας φατσούλες με αυτά, ή να φτιάξετε πολύχρωμα καλαμάκια με φρούτα ή λαχανικά.(διαβάστε σχετικό προηγούμενο άρθρο μας)

10518906_813616765323462_821388938_nΠοτό
Απαραίτητα είναι και τα δροσιστικά ποτά που θα σας ξεδιψάσουν. Ετοιμάστε από το βράδυ σπιτική λεμονάδα, κρύο τσάι με γεύσεις (στο εμπόριο κυκλοφορούν φακελάκια με σκόνη που διαλύεται σε νερό) ή σανγκριά, αποθηκεύστε τα σε πλαστικά μπουκάλια ή κανάτες και αφήστε τα στο ψυγείο να κρυώσουν. Επιπλέον, υπάρχει πάντα η επιλογή του αγαπημένου σας κρασιού ή κάποιας μπύρας, αρκεί να καταναλώνονται με προσοχή στην παραλία.

Περισσότερες πληροφορίες για τη Δάφνη Στράτου, διαβάστε εδώ

You may also like