Ο Σεπτέμβριος της “ανασύνταξης”, από την Εύη Τσανάκα

Tan_lines-582x360Μυρίζει ακόμα καλοκαίρι. Λίγο η λάμψη και η φρεσκάδα του σώματος από τις τεράστιες ποσότητες αντηλιακών και γαλακτωμάτων με τις οποίες πότισες κυριολεκτικά το δέρμα σου. Λίγο το μαυρισμένο σου δέρμα. Απέκτησες αυτά τα φοβερά λευκά σημάδια από το μαγιό. Και ναι είναι γεγονός. Το καλοκαίρι μας ανεβάζει τη διάθεση, την αυτοπεποίθηση και τη λίμπιντο. Και ναι ξέρω πολύ καλά πως θέλεις να το παρατείνεις όσο το δυνατόν περισσότερο. Και πως θα μπορούσες άλλωστε να μη θέλεις;

Το αφυδατωμένο πρόσωπο και σώμα, τα άχρωμα, ταλαιπωρημένα και φαινομενικά ανεπανόρθωτα ζημιωμένα νύχια και τα κουρασμένα μαλλιά είναι μερικά μόνο από αυτά που θα αντικρίσεις στο καθρέφτη σου όταν γυρίσεις από τις διακοπές σου όπου και θα προσπαθήσεις να ανασυντάξεις τις δυνάμεις σου για να επανέλθεις στη πραγματικότητα. Αλλά δεν υπάρχει λόγος πανικού. Ως γνωστόν, όλα είναι θέμα οργάνωσης. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν μ’ένα step by step.

Ένα μακρύ και πλούσιο σε ενυδατικά στοιχεία μπάνιο θα φέρει την επιδερμίδα σου πιο κοντά στα φυσιολογικά της επίπεδα. Γάλα, αβοκάντο και μέλι είναι κάποια συστατικά που μπορούν να σε βοηθήσουν σε αυτή σου τη προσπάθεια.

Το body milk και οι κρέμες προσώπου και ματιών θα επαναφέρουν και το πρόσωπό σου στα προ καλοκαιριού επίπεδα. Εδώ το κλειδί είναι η όχι οι τεράστιες ποσότητες αλλά η καθημερινή εφαρμογή πριν το βραδινό σου ύπνο. Στη διάρκεια της υπόλοιπης ημέρας όμως τα προϊόντα self-tan θα καταφέρουν να παρατείνουν το πολυαγαπημένο σου μαύρισμα και να σε κάνουν να νιώθεις ακόμα «καλοκαιρινή».
Ένα λουτρό ποδιών με μια κουταλιά μέλι και έντονο τρίψιμο στις φτέρνες θα αποβάλλει τα νεκρά κύτταρα, θα μαλακώσει τις φτέρνες σου και θα επαναφέρει το ροζ χρώμα τους.

Tip: Εφάρμοσε γενναιόδωρη ποσότητα κρέμας στα πόδια, φόρεσε βαμβακερά καλτσάκια και επανέλαβε τη διαδικασία για 7-10 μέρες. Το αποτέλεσμα θα σε δικαιώσει.

tumblr_meh63tMQ2D1qmbg8bo1_500Αφέσου στους ειδικούς για τα μαλλιά σου. Είμαι σίγουρη πως αυτό το άγχος του χειμώνα, να ισιώνεις το μαλλί και να αγχώνεσαι μη τυχόν έχει υγρασία και φριζάρει, σίγουρα δεν σου έλλειψε καθόλου. Πήγαινε λοιπόν στο κομμωτήριο και κόψε 2-3 πόντους τις άκρες για να δυναμώσει η τρίχα σου, για να ανανεωθεί η διάθεσή σου και συνέχισε να τα πιάνεις στην αγαπημένη πλεξίδα ή το ponytail που σε βγάζει πάντα ασπροπρόσωπη ανεξάρτητα από καιρό, συνθήκες και θερμοκρασίες ή εφάρμοσε λίγο αφρό γι’αυτό το δροσερό semi-wet look.

Στο μακιγιάζ σου, προτίμησε τις αποχρώσεις του μάνγκο ή του ροδάκινου ια να αποκτήσεις αυτά τα γεμάτα υγεία και ποτισμένα από τον ήλιο ζυγωματικά και ξεγέλασε τους γύρω σου. Θυμήσου επίσης πως όσο το πρόσωπό σου παραμένει μαυρισμένο η χρήση foundation δεν κρίνεται απαραίτητη. Οπότε, less is more…

 

Η Εύη Τσανάκα είναι αισθητικός, make-up artist και blogger και μπορείτε να την διαβάσετε εδώ

You may also like