Ο “Frankenstein” του Danny Boyle από τοNational Theatre… στην οθόνη μας!

Αναγνωρίζουμε όλοι πως με την πανδημία του κορονοϊού να έχει πλήξει σημαντικά την επιχειρηματική δραστηριότητα ανά τον κόσμο, ο καλλιτεχνικός κλάδος δε θα μπορούσε να αποφύγει κι εκείνος τις επιπτώσεις. Εντούτοις, ο κόσμος της τέχνης είναι εκείνος που, έστω και διαδικτυακά, εξακολουθεί να προσφέρει μία αίσθηση κανονικότητας και (γιατί όχι;) αισιοδοξίας.

Σε αυτήν την προσπάθεια συμμετέχει και το Εθνικό Θέατρο του Λονδίνου που προσφέρει τη δυνατότητα στους θεατρόφιλους να παρακολουθήσουν τις καλύτερες παραστάσεις του. Κι από τις 9 το βράδυ της Πέμπτης (7 το απόγευμα ώρα Αγγλίας) και για μία εβδομάδα θα μπορούμε να πάρουμε μία γεύση αγγλικού θεάτρου (ναι, ναι, κι εμείς εδώ, στην Ελλάδα!) με τον “Frankenstein” όπως τον οραματίστηκε ο σκηνοθέτης Danny Boyle (“Slumdog Millionaire”, 2008 και “28 Days Later”, 2002).

               Μετον Johnny Lee Miller και τον Benedict Cumberbatch να εναλλάσσουν τους ρόλους του Dr. Frankenstein και του Πλάσματος, η παράσταση κατέπληξε το κοινό όταν ανέβηκε στη σκηνή το 2011. Μάλιστα, το Μάρτιο της ίδιας χρονιάς η παράσταση κινηματογραφήθηκε ώστε να προβληθεί και σε κινηματογράφους στα πλαίσια του προγράμματος National Theatre Live.

               Στην προσπάθειά του, λοιπόν, να κρατήσει το κοινό κοντά του, το Εθνικό Θέατρο του Λονδίνου αποφάσισε να προβάλλει την παράσταση μέσω της ιστοσελίδας του National Theatre At Home από την Πέμπτη έως και την Παρασκευή 8 Μαΐου, οι θεατρόφιλοι θα μπορούν να απολαύσουν την παράσταση εντελώς δωρεάν μέσω του καναλιού του Θεάτρου στο YouTube!

               Όπως είπαμε, όμως, οι δύο ηθοποιοί εναλλάσσουν τους ρόλους τους, πράγμα που σημαίνει πως θα χρειαστεί να δούμε την παράσταση… δύο φορές! Δε με ενοχλεί, αν με ρωτάτε!

               Πηγή & photo credits: Bloody Disgusting

You may also like