Ο Jerrod Blandino μιλά για τα βασικά λάθη που κάνουμε στο μακιγιάζ

Ο Jerrod Blandino, ιδρυτής της Too Faced Cosmetics (που btw λατρεύουμε), μας συμβουλεύει σχετικά με τα πιο συνηθισμένα λάθη του μακιγιάζ που πρέπει να σταματήσουμε αμέσως. «Δουλεύω στη βιομηχανία ομορφιάς για πάνω από 20 χρόνια, και τα έχω δει όλα. Μου αρέσει να σπάω τους κανόνες, όπως αυτές τις γελοίες θεωρίες που λένε ότι δεν μπορείς να φορέσεις ταυτόχρονα, ένα σκούρο κραγιόν και μια μαύρη σκιά, ή ότι πρέπει να αποφεύγεις τις shimmer σκιές από μια ηλικία και μετά ή την ιδέα ότι το χρώμα των μαλλιών ή των ματιών μας, πρέπει να καθορίσει ποια χρώματα μακιγιάζ θα φοράμε. Ωστόσο, ακόμη και ένας ριζοσπαστικός επαγγελματίας όπως εγώ, υπάρχουν κάποια πράγματα που παραμένουν μη διαπραγματεύσιμα».

1. Το να μην ξεβάφεστε πριν πέσετε για ύπνο δεν είναι καν επιλογή. Θα καταστρέψετε το δέρμα σας αλλά και τα σεντόνια σας. Ανασκουμπωθείτε λοιπόν, γιατί η ομορφιά μας είναι κάτι που θέλουμε να διατηρηθεί για πολλά χρόνια. Ξέρω τι σκέφτεστε. Ότι είναι πολύ απλό. Εάν είναι τόσο απλό, τότε γιατί δεν το κάνετε;

2. Εξακολουθείτε να μην φοράτε καθημερινά αντηλιακό. Είστε σοβαρές; Δεν έχετε ακούσει τίποτα για τον καρκίνο του δέρματος και για το γεγονός πως είναι ένας από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους καρκίνους νεαρών γυναικών και ανδρών. Αυτό είναι σοβαρό. Οι άνθρωποι πεθαίνουν. Πρέπει να εφαρμόζετε αντηλιακό ή να έχετε μια ενυδατική κρέμα με SPF 30 ή περισσότερο. Θα πρέπει να είναι το τελευταίο βήμα σας, πριν από την εφαρμογή του μακιγιάζ. Μην βασίζεστε στα foundations για τη φροντίδα σας ενάντια στον ήλιο. Δεν προορίζεται για αποκλειστική προστασία από τον ήλιο.

3. Ένας από τους μεγαλύτερους πειρασμούς γύρω από το μακιγιάζ, είναι το να προτιμάμε το εύκολο δρόμο για χρόνια. Πρόκειται για εκείνο το μακιγιάζ το οποίο έχουμε εξασκήσει τόσο πολύ που καταφέρνουμε να το κάνουμε πλέον σε ελάχιστο χρόνο, και που μετά από τόσο καιρό αρνούμαστε να δοκιμάσουμε κάτι νέο. Πρέπει να δοκιμάζετε νέα πράγματα, και μην φοβάστε να επισκεφτείτε τους ειδικούς στα καταστήματα καλλυντικών, ώστε να σας συμβουλεύσουν σχετικά με κάτι καινούργιο που θα μπορείτε να δοκιμάσετε, όπως ένα κραγιόν ή μια διαφορετική σκιά.

4. Τα προϊόντα του μακιγιάζ δεν έχουν απεριόριστη διάρκεια ζωής. Θα πρέπει να αλλάζετε την μάσκαρα κάθε τρεις μήνες και να πετάτε το κραγιόν σας μετά από περίπου ένα χρόνο. Οποιοδήποτε προϊόν που περιέχει λάδι στη σύνθεσή του, είναι εν δυνάμει βλαβερό για το δέρμα σας, μετά από κάποια χρόνια. Ήρθε ο καιρός για μια εκκαθάριση των προϊόντων που χρησιμοποιείτε.

5. Για να έχετε έναν λαμπερό, ενυδατωμένο, φωτεινό και υγιή καμβά για να εφαρμόσετε το μακιγιάζ σας, πρέπει να πίνετε αρκετό νερό. Ένα καλό primer μπορεί να σας βοηθήσει πολύ σε αυτό. Ο πιο δύσκολος τρόπος να θυμάστε να πίνετε νερό είναι όταν είστε έξω και διασκεδάζετε. Ένα πολύ καλό κόλπο για να μην ξεχνιέστε, είναι να πίνετε δύο ποτήρια νερό για κάθε κοκτέιλ που καταναλώνετε.

You may also like