Ο Joel Coen μας συστήνει τον Macbeth

Ο William Shakespeare κάθε άλλο παρά ξένος είναι στους παραγωγούς του Hollywood. Στο κάτω κάτω, τα έργα του έχουν μεταφερθεί στη μεγάλη οθόνη ουκ ολίγες φορές. Με τις περισσότερες απόπειρες να έχουν στεφθεί με επιτυχία.

Αυτή τη φορά, όμως, η έκπληξη έρχεται από τον Joel Coen που ετοιμάζεται να μας παρουσιάσει τη δική του σκοπιά για την “Τραγωδία του Μακμπέθ”. Όχι, σωστά το έγραψα, καθώς ανακάλυψα πως τόσο καιρό είχαμε βαφτίσει εκ νέου τον τραγικό χαρακτήρα!

               Ακόμη δεν είναι γνωστό το πώς ακριβώς φαντάζεται ο ένας εκ των σκηνοθετών του “Fargo” την τραγική ιστορία του λόρδου Μακμπέθ. Η ανακοίνωση για την επερχόμενη προβολή της ταινίας στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Νέας Υόρκης στις 24 Σεπτεμβρίου οπωσδήποτε ιντριγκάρει.

            “Η ιστορία (σ.σ.: του Coen) λογικής κι οργής θα έχει οπωσδήποτε το δικό της χαρακτήρα. Κι αναμφισβήτητα θα είναι μία τρομακτική απεικόνιση της ανήθικης αρπαγής εξουσίας που, όπως κι ο χαρακτήρας, προχωρά αμείλικτα προς την κόλαση”.

               Γνωρίζοντας την ιστορία του Μακμπέθ υποθέτουμε πως πρόκειται για μία παραγωγή όπου ο Coen… Θα εστιάσει στην πιο σκοτεινή πλευρά της ιστορίας.

               Εντούτοις, ο Coen δε φιλοδοξεί να κερδίσει το ενδιαφέρον μας μόνο με τον τρόπο που θα αφηγηθεί την ιστορία του Βάρδου… Αλλά και με το cast που επέλεξε για το project του. Μάλιστα, ήδη κυκλοφορεί μία πρώτη γεύση με τον Denzel Washington στον ομότιτλο ρόλο…Και τη Frances McDormand να υποδύεται τη ραδιούργα Λαίδη Μακμπέθ.

               Είναι γεγονός πως ο Coen έχει μία ιδιαίτερη εκκεντρικότητα στις ταινίες του. Όμως η επιλογή του να δώσει μία διαφορετική πνοή σε μία κλασσική ιστορία σε κάθε περίπτωση μας προκαλεί το ενδιαφέρον μας!

               Πηγή &photo credits:Empire

You may also like