Ο Leonardo Di Caprio στο ρόλο του Leonardo da Vinci

Από τον οποίο πήρε και  το όνομά του!

Οι κινηματογραφικές παραγωγές που συμμετέχει τα τελευταία χρόνια ο Leonardo Di Caprio είναι αυτό που κάθε σινεφίλ περιμένει αναζητώντας μια καλή ταινία. Έχοντας πλέον στην κατοχή του το πρώτο του Όσκαρ (Α’ Ανδρικό) για τον ρόλο του ως Hugh Glass στην ταινία «The Revenant», ο 42χρονος ηθοποιός έχει αρχίσει να δημοσιοποιεί τα μελλοντικά του σχέδια.

Ένα από αυτά είναι και η νέα βιογραφική ταινία για τη ζωή του σπουδαίου πολυμαθούς, Leonardo DaVinci, τον οποίο και θα υποδυθεί. Μετά από μία μεγάλη μάχη με τη Universal για τα δικαιώματα του πρότζεκτ, που θα αποτελέσει μεταφορά από το ομώνυμο βιβλίο του WalterIsaacson, νικήτρια βγήκε η Paramount Pictures ενώ ο ίδιος ο ηθοποιός θα είναι και παραγωγός μέσω της δικής του εταιρείας παραγωγής, Appian Way.

Σε συνέντευξη που έδωσε το 2014 στο NPR (National Public Radio), ο DiCaprio αποκάλυψε πως ο DaVinci ήταν η αφορμή να πάρει το όνομά του, μετά από ένα συμβάν κατά τον μήνα του μέλιτος των γονιών του:

«Ο πατέρας μου μού λέει ότι (εκείνος και η μητέρα μου) ήταν στο μήνα του μέλιτος στη Uffizi Gallery στη Φλωρεντία, πιστεύω. Κοιτούσαν έναν πίνακα του Da Vinci, και ,όπως ισχυρίζεται, άρχισα να κλοτσάω με μανία, όταν η μητέρα μου ήταν έγκυος. Ο πατέρας μου το πήρε σαν σημάδι, και υποθέτω ότι το Di Caprio δεν ήταν τόσο μακριά από το DaVinci. Κι έτσι, ο πατέρας μου, όντας ο καλλιτέχνης που είναι, είπε ‘Αυτό είναι το όνομα του αγοριού μας’.»

Προς το παρόν η ημερομηνία λανσαρίσματος της ταινίας δεν έχει γίνει γνωστή.

You may also like