Πάμε σινεμά; Black Widow

Η τελευταία φορά που κάθισα μπροστά στην αγαπημένη μου silver screen ήταν το Νοέμβριο του 2019. Οπότε αντιλαμβάνεστε πως ένα στερητικό σύνδρομο το είχα πάθει. Στο “καπάκι” ο κορωνοϊός έγινε αιτία πολλές ταινίες που περιμέναμε πώς και πώς να παίρνουν τη μία αναβολή μετά την άλλη για τις πρεμιέρες του – αυτό ήταν το strike two, που λέμε. Αυτή τη φορά, όμως, με έπιασε το πείσμα: η “Μαύρη Χήρα” ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ έφτασε στις αίθουσες κι έτρεξα να την απολαύσω, με θέα τα αστέρια και με μία παγωμένη μπύρα δίπλα μου!

               Τι συμβαίνει;

               Καταζητούμενη πια καθώς παραβίασε το Σύμφωνο της Σοκόβια, η Natasha Romanoff (Scarlett Johansson) και κυνηγημένη από τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Thaddeus Ross (William Hurt) καταφεύγει στη Νορβηγία. Ωστόσο, χωρίς, να το γνωρίζει, έχει στην κατοχή της ένα μήνυμα από την θετή της αδερφή Yelena (Florence Pugh). Κι αυτή εκπαιδεύτηκε, όπως κι η Natasha στο διαβόητο Κόκκινο Δωμάτιο. Σύμφωνα με τη Yelena, υπάρχει ένα αντίδοτο που μπορεί να αναιρέσει τον έλεγχο υπό τον οποίο βρίσκονται όλες οι Μαύρες Χήρες. Με δισταγμό, η Natasha συνεργάζεται με τη Yelena σε μία περιπέτεια που θα τη φέρει απέναντι στο παρελθόν της: ένα παρελθόν κόκκινο, όπως είχε πει κάποτε…

               Τι να περιμένετε όταν σβήσουν τα φώτα;

               Όταν είχε ανακοινωθεί πως η Μαύρη Χήρα θα είχε τη δική της ταινία (better late than never, right?), οι περισσότεροι περιμέναμε ένα είδος origin story. Εν μέρει αυτό ισχύει, όμως μόνο για το πρώτο εικοσάλεπτο περίπου της ταινίας. Γνωρίζαμε πώς η Natasha Romanoff έφτασε στο σημείο που έφτασε, όμως πάντα υπήρχε το μυστήριο… Για παράδειγμα, τι συνέβη στη Βουδαπέστη;

Η ταινία είναι μία καθαρά γυναικεία υπόθεση! Η σκηνοθέτις Cate Shortland αφηγείται την περιπέτεια που καθόρισε την αγαπημένη Εκδικήτρια έως τη στιγμή του “Infinity War”. Αν και δεν έχει εκείνην την εκρηκτική δυναμική που είχαν οι δύο τελευταίες ταινίες των Avengers… Η “Μαύρη Χήρα” δίνει το ιδανικό εναρκτήριο λάκτισμα της Τέταρτης Φάσης του MCU. Τόσο με τα στιγμιότυπα δράσης της, καθώς δεν περιμένατε πως θα έμενε άπραγη η Nat απέναντι στους δαίμονές της, έτσι; Όσο και με το τρόπο που κάνει στην άκρη η κουρτίνα που έκρυβε τεχνηέντως όσα κυνηγούσαν το χαρακτήρα έως τώρα.

The cast

Ταυτόχρονα, στην ταινία μας συστήνονται και νέα πρόσωπα όπως η Yelena Belova , με μία εξαιρετική Florence Pugh στο πλευρό της Johansson. Η εξέλιξη της στο MCU παραμένει ένα μυστήριο. Το “γιατί παραμένει μυστήριο” θα το διαπιστώσετε στο post credits scene. Αν έχετε ήδη δώσει το χρόνο σας στα mini series της Marvel, θα διαπιστώσετε πόσο αρμονικά συνδεδεμένο είναι αυτό το κινηματογραφικό σύμπαν.

               Όσο για τη Scarlett Johansson; Δε θα μπορούσαμε να περιμένουμε τίποτα λιγότερο από όσα είδαμε σε αυτήν την τελευταία ερμηνεία της ως Natasha Romanoff. Η ηθοποιός αποδεικνύει πως ο χαρακτήρας της ήταν κάτι παραπάνω από ένα συμπληρωματικό μέλος των Avengers. Δίνει τον καλύτερό της εαυτό, με αποτέλεσμα να μας λείπει ακόμη περισσότερο από εδώ και στο εξής.

               Με λίγα λόγια; Σας εύχομαι να απολαύσετε την ταινία όσο κι εγώ… πράγμα που σας το εγγυώμαι! Και τονίζω ξανά! ΜΗ χάσετε το post credits scene, θα μείνετε ενεοί!

               Πρωταγωνιστούν: Scarlett Johansson, Florence Pugh, David Harbour, Rachel Weisz, Olga Kurylenko, William Hurt κ.α.

               Photo credits: IMDb

You may also like