Πέντε ημέρες στο Μέτσοβο (δεν είναι αρκετές)!, από την Ανδριάνα Σακκά

drz-4329Ξεκινώντας το ταξίδι για τα βουνά της Ηπείρου με προορισμό το πολυτελές Grand Forest Metsovo, περιμένει να συναντήσει κανείς πολλά και ωραία, όχι όμως και να πραγματοποιήσει ένα όνειρο!

Παρόλο που η Ήπειρος αποτελεί έναν αγαπημένο προορισμό όσων την έχουν επισκεφθεί, είναι αρκετά εύκολο για κάποιο λόγο να σου ξεφεύγει. Κάπου η Θεσσαλονίκη ακούγεται πιο συναρπαστική, η Πελοπόννησος πιο ανοιξιάτικη, οι Κυκλάδες πιο ταξιδιάρικες. Πρέπει να φτάσεις στην κεντρική πλατεία του Μετσόβου,εκεί γύρω στις δύο το μεσημέρι, να κατέβεις από το αυτοκίνητο και να πάρεις μια βαθιά ανάσα από τις μυρωδιές που σε περιτριγυρίζουν: τζάκι, κάρβουνα, καθαρός αέρας, έλατα. Και στην απέναντι πλαγιά σκαρφαλωμένο, σε περιμένει το Grand Forest Metsovo για να σε υποδεχτεί, να σε ξεκουράσει, να σε περιποιηθεί και να σε κακομάθει. Καλώς όρισες στην Ήπειρο! Σου αρέσει να κρατάς ημερολόγιο;

Ημέρα Πρώτη: Μπορείς να ξεκινήσεις μια πρώτη περιήγηση στα σοκάκια με τα πετρόκτιστα σπίτια. Είναι μεσημέρι άρα το Λαογραφικό Μουσείο είναι ακόμη ανοιχτό.
drz-metsovo-0236
Εδώ θα μπορέσεις να χαζέψεις ένα παραδοσιακό αρχοντικό σπίτι, να μάθεις τις συνήθειες αυτών που κατοικούσαν σε αυτό και να χαζέψεις τα αντικείμενα της καθημερινής τους ζωής. Μια ακόμη επίσκεψη που θα σε εκπλήξει είναι η Πινακοθήκη Αβέρωφ με τα σημαντικά έργα Ελλήνων ζωγράφων και γλυπτών. Έδυσε ο ήλιος;

Καιρός να πάρεις τον δρόμο για το Grand Forest. Περνάς τις πόρτες του και αυτό ήταν… ένα ανοιχτό τζάκι καίει στο κέντρο ενός υπέροχου λόμπι, και εσύ έχεις ήδη ερωτευτεί! Μήπως είναι ώρα για ένα ποτήρι γλυκό κόκκινο κρασί;

Ημέρα Δεύτερη: Στο εστιατόριο 1350μ. το υψόμετρο είναι σταθερό, αλλά οι γευστικές εκπλήξεις αμέτρητες. Με το Μέτσοβο απέναντι βουτηγμένο στα σύννεφα,απολαμβάνεις τον ζεστό σπιτικό τραχανά με τυρί, ομελέτα με μετσοβόνε και ντόπιο λουκάνικο, αχνιστό καφέ. Πήρες αρκετές δυνάμεις γιατί έξω από το ξενοδοχείο σε περιμένουν τρία μονοπάτια πεζοπορίας ανάμεσα στα έλατα. Εδώ θα περπατήσεις ανάμεσα στα έλατα, θα ανακαλύψεις μανιτάρια στο δρόμο, και αν είσαι τυχερός.. και ένα χνάρι αρκούδας! Μετά από τόσο καθαρό αέρα, μισή ώρα κολύμπι στην θερμαινόμενη πισίνα είναι ό,τι πρέπει προτού χαρείς το μεσημεριανό σου!

Ημέρα Τρίτη: Τέλεια ημέρα για εκδρομή σήμερα. Θα ακολουθήσεις μια πανέμορφη διαδρομή με την οποία θα περάσεις από το Εθνικό Πάρκο Πίνδου-Βάλια Κάλντα,γεμάτο δάση μαύρης πεύκης και οξιάς και καταφύγιο 80 ειδών πουλιών, από το γραφικό Ελατοχώρι και την Λίμνη Πηγών Αώου έναν εκπληκτικό βιότοπο και χώρο αναψυχής. Επιστρέφοντας στο ξενοδοχείο δεν μπορείς να συγκρατήσεις την πείνα σου: κυνήγι με νιόκι δοκίμασες;
drz-3981z

Ημέρα Τέταρτη: Σήμερα δεν θέλεις να βγεις από τους πανέμορφους χώρους του και πολύ καλά κάνεις! Άλλωστε αυτή η μέρα είναι ιδανική μέρα για ιππασία και αυτό είναι κάτι που πάντα ήθελες να σβήσεις από την λίστα των επιθυμιών. Μπορείς να κάνεις και αυτό το όνειρο πραγματικότητα και μετά να ολοκληρώσεις την θεραπεία νου και σώματος με ένα απόγευμα στο Spa Fontus.

Τέλεια ιδέα μία «Ευχή Μετσόβου», ένα αυθεντικό μασάζ με χρυσές σταγόνες λιωμένου κεριού και νότες λεβάντας ή πορτοκαλιού, συνοδευόμενη από σάουνα,χαμάμ, βουτιά στην πισίνα και φυσικά χαλάρωση στο τζακούζι!

Ημέρα Πέμπτη: Τι θα έλεγες για μια κοντινή εκδρομή στα Μετέωρα που απέχουν μόλις 1 ώρα από το ξενοδοχείο; Ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της χώρας που δεν χάνει ποτέ την μαγεία του για τον επισκέπτη που μπορείς να συνδυάσεις με μία ακόμη βόλτα στο Μέτσοβο, για να επισκεφτείς το οινοποιείο Αβέρωφ που δεν πρόλαβεις να δεις την πρώτη μέρα και βέβαια για να αγοράσεις τοπικά τυριά και λουκάνικα που θα εκτιμήσει η παρέα σου στην Αθήνα.

drz-grandforest-metsovo-0163

Πότε έφτασε κιόλας η τελευταία σου βραδιά σου στο Grand Forest Metsovo; Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να την περάσεις από ότι μπροστά στο τζάκι της σουίτας σου χαζεύοντας την μαγευτική θέα!

drz-grandforest-metsovo-0747

Πέντε ημέρες περνάνε τόσο γρήγορα όταν τόσες μοναδικές εμπειρίες, εικόνες, γεύσεις και αισθήσεις σε περιμένουν μέσα στο Grand Forest Metsovo αλλά και στα γύρω μονοπάτια, δάση, χωριά και αξιοθέατα. Μόνος σωστός αποχαιρετισμός; Στο επανιδείν, και μάλιστα το συντομότερο δυνατό!

Grand Forest Metsovo
Πληροφορίες: www.grand-forest.gr
Τηλ: 26560-29001-4

You may also like