Πρόταση για dvd : «Στη Ρώμη με Αγάπη»

To Rome With Love posterΙστορία #1: H Hayley (Alison Pill) χάνεται στους δρόμους της ιταλικής πρωτεύουσας μέχρι που ο Michelangelo (Flavio Parenti) θα προθυμοποιηθεί να τη βοηθήσει. Ο έρωτας κεραυνοβόλος, ο γάμος ετοιμάζεται κι οι γονείς της Hayley, Jerry (Woody Allen) και Phyllis (Judy Davis), ταξιδεύουν από τη Νέα Υόρκη για να γνωρίσουν τους συμπέθερους. Τότε είναι που ο Jerry θα ανακαλύψει πως ο πατέρας του MIchelangelo είναι εκπληκτικός τενόρος, αλλά… μόνο στη μπανιέρα!

Ιστορία #2: O Antonio (Alessandro Tiberi) κι η Milly (Alessandra Mastronardi) είναι ένα νιόπαντρο ζευγάρι που φτάνει από την επαρχία στη Ρώμη ώστε η Milly να γνωρίσει την οικογένεια του Antonio αλλά και για να κάνει εκείνος τις απαραίτητες επαφές για το επαγγελματικό του μέλλον. Οι παρεξηγήσεις δεν αργούν να γίνουν όταν την ώρα που η Milly χάνεται στη Ρώμη ψάχνοντας κομμωτήριο, μία πόρνη, η Anna (Penelope Cruz) εισβάλλει στο δωμάτιο των νεόνυμφων και μάλιστα λίγα λεπτά μετά εμφανίζονται οι συγγενείς του Antonio. Η Anna πρέπει να παραστήσει πως είναι η Milly και το κουβάρι… ξεκινά να μπλέκεται!

To Rome With Love 1Ιστορία #3: O John (Alec Baldwin) είναι ένας επιτυχημένος αρχιτέκτονας που βρίσκεται στη Ρώμη για διακοπές. Στο δρόμο θα συναντήσει τον Jack (Jesse Eisenberg), φοιτητή αρχιτεκτονικής, ο οποίος μένει στο ίδιο κτίριο που έμενε ο John όταν ήταν εκείνος φοιτητής. Η Sally (Greta Gerwing) είναι η φίλη του Jack και του ανακοινώνει πως θα φιλοξενήσουν για λίγο τη φιλενάδα της τη Monica (Ellen Page). Η Ellen έχει μία ξεχωριστή γοητεία και δεν αργεί η στιγμή που η Jack θα αρχίσει να παρασύρεται συναισθηματικά από αυτήν. Τι θα κάνει τελικά; Κι οι ξαφνικές εμφανίσεις του John, ο οποίος προσπαθεί να συμβουλεύσει το Jack, πώς μπορούν να ερμηνευτούν;

To Rome With Love 7Ιστορία #4: O Leopoldo (Roberto Benigni) είναι ένας τυπικός… ανθρωπάκος. Με την οικογένειά του, την καθημερινότητά του, τη δουλειά του. Μέχρι τη στιγμή που ανεξήγητα θα γίνει διασημότητα. Οι κάμερες τον ακολουθούν όπου πάει, οι γυναίκες πέφτουν στα πόδια του, ενώ οι δημοσιογράφοι τον ρωτάνε τα πιο απίθανα πράγματα. Από το τι καιρό πιστεύει πως θα κάνει μέχρι το πώς προτιμάει το πρωινό του γεύμα. Στην αρχή μοιάζει να τον ενοχλεί όλο αυτό το σούσουρο. Μήπως όμως τελικά, ενδόμυχα, το απολαμβάνει;

Μετά τα «Μεσάνυχτα στο Παρίσι» ο Woody Allen στήνει τις κάμερές του στη μαγευτική Ρώμη. Η αλήθεια είναι πως σαν ταινία με δυσκόλεψε. Οι ιστορίες του δεν έχουν κάποιο συνδετικό κρίκο μεταξύ τους, θυμίζοντας τις ιταλικές ταινίες του ’50 και του ’60. Επιπλέον, η μεταπήδηση από τη μία ιστορία στην άλλη σε μικρά χρονικά διαστήματα ομολογώ πως κομματάκι με κούρασε.

To Rome With Love 2Ενώ οι ιστορίες μεμονωμένες έχουν χιούμορ και ενίοτε σε προβληματίζουν – όπως κάθε ταινία του Allen – έτσι όπως παρουσιάζονταν έμοιαζαν λες και βλέπεις ταινία στο STAR: βλέπεις μία ταινία κι όταν βάζει τόση ώρα διαφημίσεις, ξεχνάς τι έβλεπες! Αδιάφορη δεν τη λες με τίποτα, απλά προσωπικά περίμενα μία καλύτερη μεταχείριση του όλου project από το Woody Allen! Αυτό όμως που δεν μπορώ να του προσάψω ως αρνητικό είναι η απεικόνιση της ματαιοδοξίας σε όλα τα επίπεδα. Ο συνταξιούχος Jerry που θέλει να επανέλθει στο καλλιτεχνικό προσκήνιο και δε διστάζει πουθενά. Ο νεαρός Antonio που πρέπει να εντυπωσιάσει τους αριστοκράτες συγγενείς του.

Ο Jack που ελπίζει πως η ελαφρόμυαλη Monica μπορεί να είναι το άλλο του μισό. Ο Leopoldo που δεν ξέρει πώς να διαχειριστεί τη δημοσιότητα που ήρθε τόσο ξαφνικά. Όλοι αυτοί δίνουν το μάθημα πως η ματαιοδοξία μόνο καλό δεν κάνει… πόσο μάλλον σε μία πόλη όπως η Ρώμη, όπου τα έντονα συναισθήματα κυριεύουν κατοίκους κι επισκέπτες!

Πρωταγωνιστούν: Woody Allen, Ellen Page, Penelope Cruz, Judy Davis, Alec Baldwin, Robert Benigni, Hesse Eisenberg κ.α.

You may also like