Πέντε τρόποι για να δώσετε ιδιαίτερο στυλ στα κοντά σας μαλλιά

 

Όταν η κομμώτρια έκοβε… το νήμα της ζωής στις τούφες μου προκειμένου να αποκτήσω το pixie cut που πάντα «χαλβάδιαζα», αλλά ποτέ δεν τολμούσα να κάνω, οι δύο άλλες πελάτισσες του κομμωτηρίου κοιτούσαν τις τούφες που έπεφταν με τρόμο! Πολλές γυναίκες αρνούνται να θυσιάσουν τα πλούσια μαλλιά τους για διάφορους λόγους. Το κοντό μαλλί, όμως, έγινε πια fashion trend κι ήδη πολλές celebrities του Hollywood το υιοθετούν και μάλιστα το διατηρούν. Κι αν νομίζετε πως το styling του είναι ένα και το αυτό, κάνετε λάθος! Ιδού πέντε διόλου μπελαλίδικοι τρόποι για να δώσετε στο pixie haircut σας ένα trendy στυλ και για να διαλέξετε αυτό που σας ταιριάζει.

Hairstyle_11.      «If I were a boy»

Στεγνώστε τα μαλλιά σας και με τα δάχτυλα δώστε φορά στα μαλλιά προς τη μία μεριά του κεφαλιού. Ψεκάστε τα μαλλιά σας μ’ ένα spray διαμόρφωσης. Έτσι θα δώσετε στα μαλλιά σας ένταση και μία αίσθηση από… αντρικό «τσαγανό»! Έπειτα μ’ ένα σίδερο ισιώματος ενισχύστε τις τούφες  που πέφτουν μπροστά προτού ολοκληρώσετε με spray φινιρίσματος. Εναλλακτικά μπορείτε αφότου στεγνώσετε τα μαλλιά σας προς τη φορά που θέλετε όπως προανέφερα, με λίγο πηλό στα δάχτυλά σας μπορείτε να ανακατέψετε τα μαλλιά για να δώσετε όγκο και μετά να τα φορμάρετε πάλι με τα δάχτυλα. Προσωπικά με βολεύει πολύ, πάντα ήμουν πολύ «τεμπέλα» για να ασχοληθώ με συσκευές hairstyling!

 

Hairstyle_22.      Λεία και στην άκρη: so chic

Απλώστε στις ρίζες των μαλλιών σας όσο αυτά είναι υγρά ακόμη ένα hair gel για να τα σταθεροποιήσετε και να τα «κατεβάσετε» ώστε να μη φουντώσουν. Κάντε χωρίστρα στο πλάι και στεγνώστε. «Μαλακώστε» τα μαλλιά χτενίζοντάς τα με μία βούρτσα (χτενίστε ώστε τα μαλλιά να έχουν φορά στα πλαϊνά του κεφαλιού) κι ολοκληρώστε χρησιμοποιώντας ένα hairspray  λάμψης.

Hairstyle_3

 

 

3.      «Punk» is cool!

Αυτό το «επιμελώς ατημέλητο» χτένισμα εφαρμόζεται καλύτερα σε πιο κοντά μαλλιά. Χρησιμοποιήστε λίγη λακ στις ρίζες των μαλλιών σας σε στεγνά μαλλιά – δοκιμάστε να το ψεκάσετε με το κεφάλι σας προς τα κάτω. Μετά απλώστε λίγο πηλό φορμαρίσματος στα χέρια σας και με τα δάχτυλά σας δώστε στις τούφες σας φορά προς τα πάνω και διαμορφώστε τα μαλλιά στα πλαϊνά του κεφαλιού που συνήθως είναι πιο κοντά σε σχέση με αυτά τις κορυφής.

 

Hairstyle_4

 

4.      Wavy Hair + Pixie Cut = Classy!

 

Τολμήσατε το νέο κούρεμα, αλλά φοβάστε πως ο φυσικός κυματισμός των μαλλιών σας θα σας δυσκολέψει; Το αντίθετο! Κρατήστε λίγη από την υγρασία των μαλλιών σας χρησιμοποιώντας ένα leave-in conditioner – εν αντιθέσει με τα απλά conditioner, δεν ξεβγάζεται και παραμένει μέχρι το επόμενο λούσιμο. Διαμορφώστε το look με τα δάχτυλά σας και παράλληλα στεγνώστε με το πιστολάκι σε χαμηλή ένταση.

Hairstyle_5

 

5.      «Pompadour»: Όγκος και φινέτσα

Σε βρεγμένα μαλλιά απλώστε λίγο αφρό κι έπειτα τονώστε τις ρίζες τους μ’ένα root-boost spray. Στεγνώστε τα μαλλιά σας με το πιστολάκι απομακρύνοντας τα μαλλιά από το πρόσωπο κι έπειτα με μία μεσαίου μεγέθους στρογγυλή βούρτσα στεγνώστε τα μαλλιά που βρίσκονται στην κορυφή του κεφαλιού. Με τα δάχτυλά σας δώστε στα μαλλιά σας το ύψος που επιθυμείτε μετά το «φούσκωμα» κι ολοκληρώστε με λίγη λακ.

 

Φυσικά αναλόγως με το μήκος μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και διάφορα αξεσουάρ της αρεσκείας σας, όπως στέκες ή τσιμπιδάκια με διακοσμητικά.

 

Αν αποφασίσετε όπως κι εγώ να δώσετε τελικά μία ευκαιρία σ’ ένα pixie haircut θα δείτε πως δεν είναι τόσο περιοριστικό όσο ίσως πιστεύατε. Άλλωστε αν εμπιστεύεστε την κομμώτριά σας, θα σας κατευθύνει ώστε το κούρεμα να σας αναδεικνύει και φυσικά να σας ανανεώνει, ενώ επίσης θα σας προτείνει τα κατάλληλα προϊόντα ώστε να μην επιβαρύνετε τα μαλλιά σας.

 

Πηγή: http://www.huffingtonpost.com

You may also like