Pizza με προσούτο και ρόκα

Χρόνος αναμονής: 1 ώρα περίπου
Χρόνος ψησίματος: 10-15 λεπτά ( ανάλογα τον φούρνο )

ΥΛΙΚΑ: ( Για 2 πίτσες διαμέτρου 28-30 εκ. )

* για τη ζύμη
 500 gr. αλεύρι σκληρό
 ½ κ.γ. μαγιά ξερή
 Λίγο αλάτι
 3 κ.σ. ελαιόλαδο
 Νερό χλιαρό
 Χοντρό σιμιγδάλι για πασπάλισμα

* για τη σάλτσα ντομάτας
 1 κουτί πολτό ντομάτας
 2 κ.σ. ελαιόλαδο
 1 κ.γ. ανάμεικτα ξερά μυρωδικά ( δεντρολίβανο, βασιλικός, θυμάρι )
 Αλάτι
 Πιπέρι
 Λίγη ζάχαρη

*για την επικάλυψη της πίτσας
 Μοτσαρέλα
 Ρόκα ψιλοκομμένη και ραντισμένη με ελάχιστο ελαιόλαδο και βαλσαμικό ξύδι
 Φλούδες παρμεζάνας
 Φέτες προσούτο ή κάποιο άλλο είδος ζαμπόν

ProsciuttoPieΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Ρίχνουμε σε ένα φλιτζάνι λίγο χλιαρό νερό και διαλύουμε τη μαγιά. Σε ένα λεκανάκι ρίχνουμε το αλεύρι, κάνουμε στη μέση μια λακούβα και προσθέτουμε το νερό με τη μαγιά, το ελαιόλαδο και το αλάτι. Αρχίζουμε να προσθέτουμε όσο νερό χρειάζεται για να σχηματιστεί μια εύπλαστη ζύμη που ίσα δεν θα κολλάει στα χέρια. Την σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα και την αφήνουμε σε ένα μέρος ζεστό για 1 ώρα περίπου, μέχρι η ζύμη να αποκτήσει σχεδόν το διπλάσιο όγκο.

Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά της σάλτσας. Θα την χρησιμοποιήσουμε ωμή.
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στη λειτουργία αέρα και κάτω (ή στο πάνω-κάτω για όσους δεν διαθέτουν αυτή τη λειτουργία) στους 250 βαθμούς Κελσίου.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 2 μέρη. Σε ένα ταψί στρώνουμε μια λαδόκολλα και πασπαλίζουμε με το σιμιγδάλι. Αρχίζουμε να ανοίγουμε με τα χέρια μας το μπαλάκι της ζύμης με κυκλικές κινήσεις μέχρι να σχηματιστεί ένα λεπτό ζυμάρι.
Με ένα πινέλο αλείφουμε την επιφάνεια της πίτσα με ελαιόλαδο και μετά απλώνουμε 4-5 κουταλιές της σάλτσας. Προσθέτουμε την μοτσαρέλα και ψήνουμε στο τελευταίο ράφι του φούρνου για 10-15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η ζύμη μας.
Την βγάζουμε από το φούρνο και προσθέτουμε από πάνω αρχικά το προσούτο, μετά τη ρόκα και τελευταία την παρμεζάνα.
Συνοδεύουμε με ένα δροσερό ροζέ από Αγιοργήτικο ή με μια δροσερή μπύρα.

Υ.Γ. Μην ακολουθείτε πιστά καμία συνταγή- παρά μόνο αν σας κάνει κέφι-Βάλτε τη δική σας έμπνευση και τότε το γευστικό αποτέλεσμα είναι εξασφαλισμένο…

You may also like