Πανάδες: Τι είναι και πώς αντιμετωπίζονται…

Οι πανάδες είναι ένα φαινόμενο που είτε το έχεις αντιμετωπίσει, είτε θα κληθείς να το αντιμετωπίσεις κάποια στιγμή στο μέλλον. Γενικώς δύσκολα τις αποφεύγεις, γιατί ο μεγαλύτερος εχθρός τους και κύριος υπαίτιος είναι ποιος άλλος; Ο ήλιος. Και η σχέση που έχουμε με το αντηλιακό μας, φυσικά και δεν είναι η καλύτερη. Μια επίσκεψη στη παραλία άλλωστε, μας πείθει ολοένα και περισσότερο, πως όλα τα άρθρα και τα λόγια των ειδικών που έχουν ειπωθεί ανά καιρούς για την επικινδυνότητα του ηλίου, έχουν πεταχτεί στα καλάθια των αχρήστων. Ας επικεντρωθούμε όμως σε αυτά τα μικρά καφέ σημάδια του προσώπου και ας μιλήσουμε για τα αίτια αλλά και για τους τρόπους αντιμετώπισής τους.

Οι πανάδες (ή μέλασμα για να μιλήσουμε και με επιστημονικούς όρους) εμφανίζονται κατά κύριο λόγο στις γυναίκες και επικεντρώνονται σε σημεία όπως τα ζυγωματικά, το πηγούνι αλλά και το μέτωπο. Η σωστή, συστηματική και επαρκής χρήση του αντηλιακού τόσο το καλοκαίρι, όσο και κατά τους χειμερινούς μήνες, είναι ο Νο1 τρόπος πρόληψης. Κάτι που φυσικά και το μεγαλύτερο ποσοστό δεν τηρεί, γι’αυτό και τα αποτελέσματα των ερευνών έδειξαν πως περισσότερα από 45 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως, έχουν εμφανίσει το συγκεκριμένο σύμπτωμα. Το καλοκαίρι, φυσικά το πρόβλημα τείνει να γίνεται εντονότερο κυρίως εξαιτίας της μεγαλύτερης έντασης που έχει ο ήλιος, αλλά και της συχνότερης έκθεσής μας σε αυτόν.

Τι μπορούμε να κάνουμε όμως, από τη στιγμή που έρθει αυτός ο απρόσκλητος επισκέπτης; Η λύση βρίσκεται στις λευκαντικές κρέμες, οι οποίες και θα αποχρωματίσουν τη βλάβη. Και επειδή τα φαρμακευτικά είδη τα αγαπάμε λίγο παραπάνω, βρήκαμε και σας προτείνουμε τις καλύτερες.

 

You may also like