Πανσέληνος στις 4/5 στις 13 μοίρες του… Σκορπιού: Turn up the heat!, από τη Χρ. Θεοχάρη

Astrology-Updat-Full-Moon-in-Scorpio-Simon-VorsterΗ Πανσέληνος στον ερωτικό, σεξουαλικό και παθιασμένο Σκορπιό στις 4 Μαΐου φέρνει θετικές αλλαγές και εξελίξεις σε οικονομικά όσο και σε αισθηματικά θέματα,  ειδικά αν δεν προβάλλουμε παράλογες απαιτήσεις. Το πιο δυνατό φεγγάρι της χρονιάς , στον άξονα Σκορπιού-Ταύρου, που σχετίζεται άμεσα με οικονομικές υποθέσεις,πάθη, έρωτες, αποκτήματα και απώλειες. Στην Πανσέληνο αυτή συμμετέχουν επίσης δυναμικά ο Δίας και ο Πλούτωνας, σε όψη τετραγώνου ο πρώτος και εξαγώνου ο δεύτερος.

Νιώθουμε ασφάλεια αυτή την εποχή;Ή μόνο μέσα μας μπορούμε να την αναζητήσουμε;

 Λέξεις κλειδιά: απελευθέρωση, αλλαγή, μεταμόρφωση, κάθαρση, συναισθηματική συνέπεια, αποσύνδεση,αναγέννηση, αντοχή,επιμονή, πάθος

Η κάθε Πανσέληνος σχηματίζεται από μια πολικότητα: Ο Ήλιος σε ένα ζώδιο σε σχέση με τη Σελήνη στο αντίθετο ζώδιο. Κάθε αντίπαλο ζευγάρι είναι ένας κύκλος ενέργειας που ρέει από το ένα ζώδιο στο άλλο, αφου κάθε ζώδιο περιέχει ό, τι δεν έχει το άλλο. Ο Σκορπιός και ο Ταύρος είναι και τα δύο σταθερά και συναισθηματικά ζώδια-ο ένας κυβερνάται από τον Άρη (Σκορπιός) και ο άλλος από την Αφροδίτη (Ταύρος). Και ταδύο ασχολούνται με θέματα της επίγειας ζωής.Στον Ταύρο κρατιόμαστε από το ποιοι/ποιες είμαστε, ενώ στο Σκορπιό θα πρέπει να αφήσουμε πίσω μας ό,τι νομίζουμε ότι είμαστε, προκειμένου να μεταμορφωθούμε και να αναγεννηθούμε.

Ο Ταύρος αναζητά πάντα την αρμονία και τη γαλήνη, και ο Σκορπιός επιδιώκει το πάθος και το δράμα Η ανάγκη του Ταύρου για απλότητα έρχεται αντιμέτωπη με την εμμονή του Σκορπιού για την πολυπλοκότητα.

00ewscorpiomoongoddessΑυτή η Πανσέληνος στον Σκορπιό μας κάνει να βλέπουμε κάθε πτυχή της ύπαρξής μας να εντείνεται και να αποκτά βάθος όπως το σκοτεινό και υδάτινο αυτό ζώδιο, ενώ ο Ήλιος στον Ταύρο,από την άλλη μεριά, μας ενθαρρύνει να αναζητήσουμε τη γείωση και να βρούμε ευχαρίστηση στα μικρά πράγματα και στην καθημερινότητα. Ο πλανήτης Ερμής (νους και διάνοια) βρίσκεται απέναντι από τον Κρόνο (εστίαση και επίτευγμα) άρα, όλα τα θέματα στη ζωή μας, τα βλέπουμε λίγο πιο σοβαρά. Αυτό μπορεί να μας βοηθήσει στο να μπορέσουμε να δούμε τη τη διαδικασία της άρσης του σκότους μέσα μας με άλλα μάτια. Η πορεία προς το φως είναι ένα ευλογημένο μονοπάτι,όπως και η αποδοχή όλων των πτυχών του εαυτού μας . Αγαπήστε το σκοτάδι σας,γιατί πάντα έρχεται να σας συναντήσει, σας βρίσκει όπου και να είστε. Αγκαλιάζοντάς το, φτάνετε στο φως πιο γρήγορα και πιο εύκολα.

Ο Ήλιος και η Σελήνη σχηματίζουν ένα δύσκολο τετράγωνο με τον Δία κατά τη διάρκεια αυτής της δυνατής Πανσελήνου, επεκτείνοντας έτσι την αίσθηση του τι είναι δυνατό και τι όχι. Μας βοηθάνε να αφήσουμε οτιδήποτε  μας κάνει να νιώθουμε μικροί και ευάλωτοι. Επιπλέον, η μετασχηματιστική δύναμη του Πλούτωνα που εναρμονίζεται σε τρίγωνο με τον Ήλιο και σε εξάγωνο με τη Σελήνη, βοηθάει την όλη διαδικασία της εσωτερικής «εκκαθάρισης» και κάθαρσης και  μας ενδυναμώνει για να δείξουμε κατανόηση σε ό,τι μας περιμένει.

Τα ζώδια του Σταθερού Σταυρού (Σκορπιοί, Ταύροι, Λέοντες, Υδροχόοι) ειδικά του 2ου δεκαημέρου θα νιώσουν πίεση αλλά και πάθος, ενώ δεν θα λείψουν οι αποκαλύψεις αλλά και το παρασκήνιο. Τα ζώδια του Νερού και της Γης είναι τα πιο ευνοημένα, κι εκείνα που θα νιώσουν την Πανσέληνο αυτή πιο έντονα.

Εμπιστευθείτε τη διαίσθησή σας και την εσωτερική σας φωνή για κάθε τι που σας απασχολεί. Οι απαντήσεις υπάρχουν μέσα σας και τις ξέρετε ήδη.

Περισσότερα για την Χριστίνα Θεοχάρη, μπορείτε να διαβάσετε εδώ

 

You may also like