Παρθένος, η ήρεμη δύναμη, από τη Χριστίνα Θεοχάρη

1ead2da41fa24cb164ebcfb29005ce02«Ο έξυπνος άνθρωπος αλλάζει γνώμη. Ο ηλίθιος ποτέ».

Γιόχαν Βόλφγκανγκ Γκαίτε, 28/8/ 1749, Γερμανός ποιητής & φιλόσοφος

Μπαίνουμε σιγά-σιγά στο φθινόπωρο και το έκτο ζώδιο του αστρολογικού κύκλου έχει ήδη ξεπροβάλλει στον ορίζοντα. Η Νέα Σελήνη που σχηματίστηκε στις 25/8 κάνει ευνοϊκές όψεις με τον Κρόνο και τον Άρη στο Σκορπιό και τον Ερμή που είναι ακόμη στον Καρκίνο.Η Αφροδίτη θα περάσει στην Παρθένο στις 5/9 μοιράζοντας απλόχερα στους εκπροσώπους του ζωδίου ευνοϊκές συνθήκες για διασκέδαση, κοινωνικότητα, όμορφες στιγμές με κέφι και γέλιο, θετικές επαφές για δουλειά και κέρδη!

Η Παρθένος είναι το ζώδιο της παρεξηγημένης ιδιοφυΐας: πανέξυπνη, αγαπάει την τάξη και πιστεύει με πάθος στη γραμμική εξέλιξη των πραγμάτων,αλλά όσο επικριτική, λεπτολόγος και τυπολάτρης κι αν φαίνεται, δεν παύει να είναι κι ένα ευαίσθητο, μεταβλητό ζώδιο. Διαθέτει μια γοητεία που αυξάνεται μέσα από έναν μοναδικό συνδυασμό ευφυίας και εξαιρετικού χιούμορ. Δοτική, ντροπαλή και με συχνές εναλλαγές συναισθήματος, η Παρθένος είναι από τα πιο κατάλληλα ζώδια για μακρόχρονες σχέσεις, ίσως η πιο κατάλληλη για σύντροφος από όλο το ζωδιακό στερέωμα.  Όσο κι αν σας πρήξει με τη γκρίνια της, η Παρθένος θα είναι πάντα δίπλα σας με ζεστή, πεντανόστιμη κοτόσουπα και μασάζ υψηλού επιπέδου με Vick’sτην ώρα της γρίπης!

Επικοινωνιακοί, ευπροσάρμοστοι, εύστροφοι, εξυπηρετικοί αλλά και πολύ πρακτικοί, οι Παρθένοι είναι ζώδια της πράξης, όσο κι αν τους αρέσει η θεωρία κι όσο κι αν λατρεύουν την παρατήρηση (που είναι πάντοτε to the point!) και την εποικοδομητική κριτική. Κατεξοχήν παιδιά του του άστατου, φτερωτού Ερμή,θα βρείτε πολλούς από δαύτους στον ακαδημαϊκό χώρο, ενώ άλλοι τόσοι είναι καλλιτέχνες αφού είναι τόσο ευαίσθητοι και διαισθητικοί. Σε κάθε επάγγελμα διακρίνονται για την αφοσίωση και την εργατικότητά τους-γίνονται δε λαμπροί επιστήμονες και γιατροί.

Virgos get the job done, man!

Στις σχέσεις τους είναι πολύ ευγενείς,στοργικοί, thoughtful, γεμάτοι φροντίδα και αγάπη για τον/τη σύντροφό τους, λάτρεις της οικογένειας και ένθερμοι υποστηρικτές της υγιεινής ζωής και της οικολογίας. Οι Παρθένοι πιστεύουν βαθιά στο κοινωνικό σύνολο και στην εξέλιξη του ανθρώπου και είναι ουσιαστικά ανθρωπιστές-περισσότερο από τους κατεξοχήν ουμανιστές Υδροχόους που τους είναι μεν πιο εύκολο να εμπνεύσουν τα πλήθη αλλά πιο δύσκολα δεσμεύονται στο να προσφέρουν στην κοινωνία. Οι Παρθενοι έχουν μάθει να αγαπούν τον συνάνθρωπο και να το δείχνουν με τον πιο «γειωμένο» και έμπρακτο τρόπο: την υπηρεσία.

Νοσοκόμες, θεραπευτές και θεραπεύτριες κάθε είδους, μουσικοί, ηθοποιοί, συγγραφείς, οικολόγοι, κτηνίατροι-σ’ αυτά τα επαγγέλματα οι Παρθένοι πραγματικά κυριαρχούν!

Στα μείον τους συγκαταλέγονται η αναβλητικότητα, η υπερανάλυση, η γκρίνια και το κουτσομπολιό,η τελειομανία, η υποτέλεια και η καχυποψία.

4850fdd4f1f0fe3fba30f00c5a32a226Από τα θετικά τους σημεία ξεχωρίζουν η ευγένεια, το χιούμορ, η διακριτικότητα, η εξυπνάδα, η δοτικότητα, ο ρεαλισμός, η αφοσίωση και η τρυφερότητα.

Ας μην ξεχνάμε πως η γνωστότερη και λαμπρότερη εκπρόσωπος του ζωδίου της Παρθένου, που αφιέρωσε τη ζωή της υπηρετώντας τους συνανθρώπους της και προσφέροντας τόσα πολλά στην ανθρωπότητα, δεν είναι άλλη –φυσικά- από τη μητέρα Τερέζα.

Οι Παρθένοι μοιάζουν πολύ με το μήνα Σεπτέμβριο, που είναι παραδοσιακά και ο μήνας του ζωδίου τους: Γλυκός, εναργής, απαλός, με χρώματα μεστά και βαθιά, με δροσερό αέρα, πανέμορφα ηλιοβασιλέματα, με πλούσια δώρα από τη μάνα Γη (σταφύλια, μούστος, κρασί, καλαμπόκι), το φθινόπωρο γιορτάζουμε την περίοδο του θερισμού, όταν το χώμα πλούσιο και ώριμο προσφέρει τους καρπούς του στον άνθρωπο. Η Πανσέληνος του Σεπτεμβρίου, που  φέτος θα λάμψει στις 8/9, ονομάζεται και Πανσέληνος του Θερισμού από τους Ινδιάνους.

Αν και τους λείπει το υπόγειο πάθος ενός Σκορπιού, η γενναιοδωρία του Λέοντα, η τσαχπινιά του Καρκίνου ή ο δυναμισμός ενός Κριού, οι άντρες Παρθένοι,ως πολύ ήρεμοι και εγκεφαλικοί εραστές, είναι από τους πιο γοητευτικούς του ζωδιακού, ενώ είναι και αρκετά άστατοι-σε πολλές περιπτώσεις δε μπορεί να γίνουν πολύ ομιλητικοί και λίγο…kinky στο σεξ (κεκλεισμένων των θυρών φυσικά και αν βρουν τον/την κατάλληλο παρτενέρ)! Τους αρέσουν οι έξυπνες (ή μάλλον οι brilliant) γυναίκες. Προσέξτε! Θα «πέσουν» πιο εύκολα από το χιούμορ και την ευφράδεια σας, παρά από το μίνι που θα φορέσετε.

44c72bd3e3be3972e4052c0ab3ffbdd5Μην ξεχνάτε πως ο intellectual και σούπερ γοητευτικός Richard Gere είναι Παρθένος, ο δε  ένας και μοναδικός 007, ο gentleman Sean Connery,επίσης!

Για τους Παρθένους ειδικά του πρώτου δεκαημέρου,ο Δίας από τον Λέοντα, θα βοηθήσει στην ενδυνάμωση της ψυχολογικής και φυσικής σας κατάστασης και θα σας μάθει να εμπιστεύεστε περισσότερο τη διαίσθησή σας. Από το Δεκέμβρη και μετά, όσοι είστε  γεννημένοι τον Αύγουστο καλό θα είναι να προετοιμαστείτε για αναταράξεις μέσα στο 2015 μια και ο αυστηρός πατέρας Κρόνος, περνώντας στον Τοξότη, θα επηρεάσει το ζώδιό σας και θα δημιουργήσει κάποιες εστίες έντασης και δυσκολιών ανάλογα με τους προσωπικούς σας πλανήτες. Ακόμη, με τον Ποσειδώνα, τον πλανήτη των ψευδαισθήσεων απέναντί σας, δώστε μεγάλη προσοχή σε σχέσεις και συνεργασίες γιατί μπορεί να μην βλέπετε την αλήθεια των προσώπων που είναι γύρω σας. Η επόμενη διετία θα είναι πολύ σημαντική για σας, με αλλαγές σε σημαντικούς τομείς της ζωής σας και ανατροπές σε σχέσεις και οικογενειακές συνθήκες.

Περισσότερα για την Χριστίνα Θεοχάρη, μπορείτε να διαβάσετε εδώ

Σχετικά άρθρα:

Λέων ο Μεγαλοπρεπής, από τη Χριστίνα Θεοχάρη

Τα δώρα του Δία για κάθε ζώδιο, από τη Χριστίνα Θεοχάρη

You may also like