Ποιες είναι οι καλύτερες ώρες να τρώμε για να μην παχαίνουμε;

Ο κάθε άνθρωπος σίγουρα έχει το δικό του πρόγραμμα βάσει του οποίου κανονίζει τις δουλειές που έχει να κάνει μέσα στη μέρα. Πολύ βασικό κομμάτι αυτού του προγράμματος αποτελούν οι ώρες που αφιερώνονται στο φαγητό, που εκτός από το ότι προσφέρουν γεύση και το αίσθημα της ικανοποίησης, αποτελούν βιολογική ανάγκη του οργανισμού. Το πότε τρώμε, μάλιστα, μπορεί να επηρεάσει στο αν θα παχύνουμε ευκολότερα ή όχι.

Ο ανθρώπινος οργανισμός έχει λιγότερη αντίσταση στην ινσουλίνη κατά τη διάρκεια της ημέρας και όχι όταν νυχτώσει που η ενεργητικότητα του σώματος αρχίζει να μειώνεται. Έτσι, προτείνεται η βρώση γευμάτων από το πρωί που θα ανατείλει ο ήλιος μέχρι το απόγευμα πριν δύσει, με την ώρα να ποικίλλει ανάλογα με την εποχή. Για παράδειγμα, τώρα που είναι χειμώνας και νυχτώνει πιο γρήγορα το τελευταίο γεύμα ενδείκνυται να γίνεται γύρω στις 7.

Όταν θέλετε να φάτε και είστε κοντά στις βραδινές ώρες, το καλύτερο είναι να αποφύγετε τους πολλούς υδατάνθρακες, όπως στις πατάτες και τα μακαρόνια, και να προτιμήσετε πρωτεϊνούχες τροφές, λαχανικα και φρούτα.

Αυτό που επίσης διαδραματίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην πρόσληψη και στην απώλεια κιλών είναι το πρωινό. Υπάρχουν μερικοί που πιστεύουν ότι αν δε φάνε πρωινό βοηθάνε στο να χάσουν κιλά, αφού δεν προσλαμβάνουν τις θερμίδες που θα είχε το γεύμα που δεν έκαναν. Σύμφωνα με το National Weight Control Registry, όμως, περίπου το 80% των ανθρώπων που έχασαν πολλά κιλά και το διατήρησαν έτρωγαν πρωινό κάθε μέρα.

Ένα πολύ καλό πρωινό, βέβαια, δε σημαίνει ότι δε θα ακολουθηθεί από ένα σεβαστό μεσημεριανό. Ειδικά, αν δεν είστε τόσο ο τύπος ανθρώπου που επενδύει στο πρωινό, τότε το μεσημεριανό πρέπει να είναι πλούσιο και χορταστικό, για να μην επιδοθείτε σε περισσότερο φαγητό το βράδυ λόγω της πείνας που έχει συσσωρευτεί από όλη τη μέρα.

You may also like