Ποιό είναι το καλύτερο μασάζ για τις ανάγκες σας;

Είναι φορές που έχεις πιαστεί ολόκληρη στην καρέκλα του γραφείου και από μέσα σου ονειρεύεσαι πως είσαι σε κάποιο spa και κάνεις το καλύτερο μασάζ με τα πιο ωραία λάδια! Έστω και στην φαντασία καμιά φορά ανακουφίζει η σκέψη για να σου φτιάξει η διάθεση… Τι χρειαζόμαστε όμως για τις διαφορετικές ανάγκες μας κάθε φορά; Όπως λένε και οι ειδικοί υπάρχουν διαφορετικές απαιτήσεις ανάλογα την περίπτωση. Ας δούμε τι ακριβώς είναι αυτό που μας αντιπροσωπεύει αυτή την εποχή.

  1. Θέλετε ανανέωση ή ξεκούραση;

Αναμφισβήτητα αν αυτό που θέλετε είναι χαλάρωση και λίγη ευλυγισία τότε η ώρα του μασάζ είναι μια ολόκληρη ιεροτελεστία που σίγουρα θα σας μεταφέρει σε μία άλλη διάσταση. Είτε διαλέξεις ένα studio ή ένα μασάζ στο σπίτι το σίγουρο είναι πως χρειάζεται να υπάρχει ένας συνδυασμός πραγμάτων που θα σε χαλαρώσει. Η επιλογή της μουσικής, το χρώμα του δωματίου και η αίσθηση κάποιου αρώματος στην ατμόσφαιρα είναι τα πρώτα που σε χαλαρώνουν πριν σε αναλάβει ο ειδικός. Επίσης τα λάδια που θα χρησιμοποιηθούν είναι κυρίαρχο συστατικό για την επιτυχία ενός χαλαρού μασάζ αφού βοηθούν στην διαδικασία για το καλύτερο αποτέλεσμα. Η ιδέα είναι να αλλάξεις λίγο τρόπο σκέψης ή συμπεριφοράς το πως απολαμβάνεις την χαλάρωση.

  • Αθλητικό ή θεραπευτικό; Αν είστε αθλητικοί και έχετε μυϊκό τραυματισμό από την σκληρή προπόνηση, όπως πονεμένα γόνατα, παγωμένος ώμος, συχνές κράμπες στους μηρούς τότε θα βοηθήσει να ξεπεράσετε την δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεστε. Επικεντρώνεται στο λαιμό, τους ώμους και την πλάτη λύνοντας σφιγμένους μύες.
@caishan119 (unsplash)
  • Σουηδικό

Σε περιπτώσεις που αισθάνεσαι προβλήματα στη μέση, πονοκεφάλους και ημικρανίες η τενοντίτιδα θεωρείται ιδανικό. Από την κορυφή ως τα νύχια- μασάζ χαμηλών πιέσεων, όπου στρέφει τους μύες στην κατεύθυνση με την οποία κυλά το αίμα προς την καρδιά, με αποτέλεσμα να βελτιώνει το κυκλοφορικό και ανακουφίζει από πόνους.

  • Thai / Ταϋλανδέζικο

Αν θέλετε διατάσσεις στους μυς τότεο ειδικός θεραπευτής τοποθετεί το σώμα σου σε διάφορες ξαπλωτές θέσεις γιόγκα και επιπλέον «σπάει» τις κλειδώσεις ή περπατάει επάνω στην πλάτη σου. Αν είσαι άτομο με δύσκαμπτο μυοσκελετικό από την κατασκευή τους ή αν αναζητάς καλύτερες, ασφαλέστερες και πιο ανεβασμένες επιδόσεις στα σπορ τότε κάνεις την σωστή επιλογή.

Σίγουρα υπάρχουν και άλλες επιλογές αλλά όποια και αν διαλέξεις τα ευεργετικά αποτελέσματα στην υγεία, την πνευματική σου οξύτητα και τη σωματική αντοχή σου θα σε εκπλήξουν μετά από την πρώτη η δεύτερη φορά. Άλλαξε συνήθειες…

photo credits: @heftiba/ @caishan119 (unsplash)

You may also like