Πονάνε τα μαλλιά σας όταν δεν τα λούζετε; Υπάρχει εξήγηση…

Αν και τα dry shampoos, μας έχουν σώσει πολλές φορές, όταν δεν προλάβαμε να λουστούμε όπως πρέπει, παρ’όλα αυτά, οι περισσότεροι από εμάς λούζονται ίσως και συχνότερα από όσο πρέπει. Όπως και να έχει, είναι πολλές οι φορές, που το λούσιμο των μαλλιών μας, πέφτει κατακόρυφα στην λίστα με τις προτεραιότητές μας.

Φυσικά, όταν δεν έχετε χρόνο για να λούσετε τα μαλλιά σας, μπορείτε να καταλήξετε με ένα πολύ λιπαρό τριχωτό στην κεφαλή. Και δυστυχώς, αυτό δεν είναι το μόνο αρνητικό που μπορούμε να αναμένουμε από την παράκαμψη του λουσίματος. Παρατηρήσατε ποτέ πως οι ρίζες των μαλλιών σας, πονάνε όταν αμελείτε τα λουσίματα για μερικές παραπάνω ημέρες; Όχι, δεν συμβαίνει μόνο σε εσάς. Ο πόνος που προκαλεί η λιπαρότητα, όχι μόνο υπάρχει στην πραγματικότητα, αλλά εξηγείται και επιστημονικά.

Αν δεν πλένετε τα μαλλιά σας όσο συχνά το έχουν ανάγκη, τα έλαια που παράγει το κρανίο σας, συσσωρεύονται γύρω από τον άξονα των μαλλιών σας, προωθώντας την υπερανάπτυξη της μαγιάς στο τριχωτό της κεφαλής σας. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε φλεγμονή του δέρματος που προκαλεί ερυθρότητα και φαγούρα, ενώ σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να εκδηλωθεί ακόμα και με πόνο.

Αυτό φυσικά δεν σημαίνει πως είσαστε βρώμικοι, μιας και υπάρχουν και άλλοι λόγοι που προκαλούν αυτές τις ενοχλήσεις, όπως η έντονη ξηροδερμία ή ακόμα και το συνεχές τράβηγμα όταν επιμένετε στο άκρως βολικό και εξυπηρετικό ponytail.

Σε κάθε περίπτωση, ένα παρατηρήσετε πως τα σημάδια επιμένουν, μια επίσκεψη στον δερματολόγο, δεν θα μπορούσε να βλάψει κανέναν, μιας και πέραν την επιστημονικής διάγνωσης, μπορεί να σας προτείνει και κάποια εξειδικευμένα σαμπουάν, που πιθανόν να έχετε ανάγκη και θα χρησιμεύσουν ως θεραπεία.

You may also like