Προλαβαίνουμε το κρύωμα με τη σωστή διατροφή

Όλοι γνωρίζουμε τους βασικούς κανόνες προκειμένου να αποφύγουμε ένα ακόμα κρυολόγημα. Να πίνουμε πολλά νερά, να πλένουμε συχνά τα χέρια μας και να καταναλώνουμε τροφές με βιταμίνη C. Αλλά η διατροφή μας μπορεί επίσης να επηρεάσει σημαντικά τα ποσοστά και να τα φέρουμε υπέρ μας.

Το λάχανο μπορεί να περιέχει έως και 100 φορές περισσότερα ένζυμα από τα ωμά φρούτα και τα λαχανικά, επιτρέποντας στο σώμα μας να εξάγει περισσότερες βιταμίνες, μέταλλα, αμινοξέα και βασικά λίπη από τα τρόφιμα που τρώμε. Κατά τη βλάστηση, ορυκτά όπως το ασβέστιο και το μαγνήσιο συνδέονται με πρωτεΐνες, καθιστώντας τα πιο βιοδιαθέσιμα. Ενσωματώστε το σε ένα σάντουιτς ή σε μια σαλάτα και καταναλώστε το άφοβα.

Η ζάχαρη, ως γνωστόν, έχει περιορισμένα διατροφικά οφέλη επιβαρύνοντας τον οργανισμό μας και αποδυναμώνοντας το ανοσοποιητικό σύστημα. Προσπαθήστε να την αποφεύγετε, το χειμώνα, για να μην επιβαρύνετε περισσότερο τον οργανισμό σας.

Το σκόρδο είναι αντιβακτηριακό, βοηθά στην καταπολέμηση τόσο των βακτηριακών όσο και των ιογενών λοιμώξεων, ενώ είναι ένα υπέροχο και εύκολο συστατικό για να προσθέσετε σε κάθε σας συνταγή. Η κατανάλωση ζυμωμένων τροφίμων όπως το γιαούρτι και το τυρί, σε συνδυασμό με την λήψη προβιοτικών χαπιών, είναι σημαντική ώστε να βοηθήσουμε την πέψη μας. Με την ενσωμάτωση ζυμωμένων τροφίμων στον τρόπο ζωής μας, μπορούμε να βελτιώσουμε την όψη του δέρματος και να βοηθήσουμε στην αποτοξίνωση.

You may also like