Πρόταση για βιβλίο: “Η Κόρη του Ρολογά”

Το νέο μυθιστόρημα της Kate Morton, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λιβάνη.

Όσο κυλούσε το διάστημα προσαρμογής μου στα νέα δεδομένα, η επιστροφή της αγαπημένης μου συνήθειας να κουρνιάζω σε μία γωνίτσα με ένα βιβλίο στα χέρια ήταν ιδανική συντροφιά. Αυτό το μήνα συντροφιά μου κράτησε η αγαπημένη μου Kate Morton με το πρόσφατο βιβλίο της “Η Κόρη του Ρολογά”.

               Το καλοκαίρι του 1862 μία συντροφιά καλλιτεχνών με “επικεφαλής” το ζωγράφο Έντουαρντ Ράντκλιφ ξεκινά να περάσει ένα μήνα δημιουργικότητας στο νέο του σπίτι, στην έπαυλη Birchwood στις όχθες του Τάμεση. Η εκδρομή αυτή όμως θα πάρει δραματικές τροπές όταν μία γυναίκα θα πυροβοληθεί θανάσιμα και μία άλλη, καθώς κι ένα οικογενειακό κειμήλιο ανεκτίμητης αξίας, θα εξαφανιστούν.

               Στο Λονδίνο του 2017, η νεαρή αρχειονόμος Έλοντι ανακαλύπτει ένα κιβώτιο με ένα δερμάτινο σακίδιο. Αυτό περιέχει τη φωτογραφία μίας πανέμορφης κοπέλας κι ένα μπλοκ που περιέχει το σκίτσο ενός επιβλητικού σπιτιού. Έχοντας αρχικά γοητευτεί από τα δύο αντικείμενα, αισθάνεται το σπίτι ιδιαίτερα οικείο… Καθώς συνδέεται με τη μητέρα της που την έχασε όταν ήταν ακόμη μικρή. Έτσι ξεκινά μία αναζήτηση γύρω από την ταυτότητα της μυστηριώδους έπαυλης, καθώς και μίας παρουσίας που φαίνεται να γνωρίζει πολύ καλά όχι μόνο την έπαυλη Birchwood … Αλλά και μυστικά όσων διάβηκαν την πόρτα του.

               Επισκεφθείτε κι εσείς την έπαυλη Birchwood…

               Όπως και σε προηγούμενα βιβλία της, η Kate Morton μας ταξιδεύει στην Αγγλία άλλων εποχών, συνδυάζοντας ιστορίες του παρελθόντος και του μέλλοντος. Και μπορεί η συνταγή να είναι κάπως γνωστή, όμως δεν πάει το αποτέλεσμα να είναι εξίσου “γευστικό”. Ξεκινώντας από τις απορίες της Έλοντι γύρω από την γυναίκα της φωτογραφίας και το σπίτι στις όχθες του Τάμεση… Η συγγραφέας μας ταξιδεύει στη Βικτωριανή Αγγλία για να μας γνωρίσει χαρακτήρες βασικούς για την εξέλιξη της ιστορίας της έπαυλης. Όμως, αυτή τη φορά προστίθεται και το μυστικιστικό στοιχείο. Έτσι κάθε σελίδα κρύβει κι από μία ανατροπή, μία έκπληξη που δε θα φανταζόμασταν.

Η Kate Morton μας προσφέρει μία συγκινητική ιστορία εσωτερικών αναζητήσεων. Επικέντρώνεται ιδίως στο θεατή με το ερώτημα “τι σημαίνει πραγματικά ‘σπιτικό’;”. Είναι μόνο τέσσερις τοίχοι; Είναι οι αναμνήσεις που “φοράμε” σε κάδρα που κρεμάμε σε αυτούς τους τοίχους; Ή μήπως είναι οι άνθρωποι που με τη ζεστασιά τους και την αγάπη τους μας κάνουν να αισθανόμαστε πως ναι, βρισκόμαστε στο σπίτι μας;

               Αναζητήστε την “Κόρη Του Ρολογά” στο κοντινό σας βιβλιοπωλείο από τις εκδόσεις Λιβάνη. Η μετάφραση είναι της Χριστιάννας Ε. Σακελλαροπούλου . Αξίζει να δώσετε το χέρι σας κι αφήστε της να σας ξεναγήσει στην έπαυλη Birchwood και τα μυστικά της!

Featured image: unsplash.com/@jessbaileydesigns

You may also like