Πρόταση για Βιβλίο: “Σιωπηλή Αθήνα”

Πριν από λίγες μέρες, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου «Σιωπηλή Αθήνα» του Μιχαήλ – Αλέξανδρου Μαλαχιά σε πρώτη έκδοση από τον οίκο Γαβριηλίδη, μετά «Το Πικραμύγδαλο» που κυκλοφόρησε το 2012.

Μόλις στα 35 του χρόνια ο Μιχαήλ- Αλέξανδρος Μαλαχιάς έχει ολοκληρώσει τις σπουδές του στην Ιατρική Σχολή και την ειδικότητα του ως ορθοπεδικός. Οι πνευματικές του ανησυχίες όμως δε σταμάτησαν εκεί καθώς παράλληλα με την ιατρική αποφοίτησε από το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης της Νομικής, για να συνεχίσει στο Τμήμα Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Τώρα ζει και εργάζεται στη Χαϊδελβέργη ως υπότροφος της Ελληνικής Αρθροσκοπικής Εταιρείας και παράλληλα ασχολείται με τη μεγάλη του αγάπη, τη συγγραφή.

Αντιθέτως από το «Το Πικραμύγδαλο», η «Σιωπηλή Αθήνα» είναι ένα post-modern νουάρ μυθιστόρημα με ρωμαλέα αφήγηση, διάστικτη με μαγικά στοιχεία, που διαβάζεται σχεδόν απνευστί. Διαπραγματεύεται ένα θρίλερ από το παρελθόν, μια μνήμη παλιά, ξεφτισμένη,τραυματική και συνάμα ένα κυνηγητό στο παρόν. Μια ιστορία ρήξης που αποκαθηλώνει τους μεγάλους έρωτες μέσα από μικρές σαδομαζοχιστικές εκλάμψεις υπακοής-ανυπακοής, οδομαχιών, δακρυγόνων, τσιγάρων, ξεπέτας και παραισθησιογόνων, στον κόσμο που κυοφόρησε το μεγάλο κραχ. Σε ένα πλαίσιο σαφές και υπερβατικό, όπου αρχαία και νέα Αθήνα, στοιχειωμένες, έχουνγίνει ένα.

Στην παρουσίαση του βιβλίου, η οποία έλαβε χώρα στο POEMS & CRIMES των εκδόσεων Γαβριηλίδης, αρχικά προλόγισε ο Κωνσταντίνος Μακρής (Καθηγητής Συγκριτικής Φιλολογίας & Θεωρίας της Λογοτεχνίας, Πανεπιστήμιο Σεούλ Νότιας Κορέας). Την παρουσίαση στο κοινό πραγματοποίησαν οι Gaga Rosic (Συγγραφέας – Μεταφράστρια, Επίτιμη Πρέσβειρα των Γραμμάτων της Σερβικής Δημοκρατίας), ο Γιάννης Γαϊτάνος (Συγγραφέας) και η Κλαίρη Βαρελά (Φιλόλογος). Μια ξεχωριστή νότα προσέθεσε στη βραδιά η ηθοποιός Ολύνα Ξενοπούλου, η οποία διάβασε αποσπάσματα από το βιβλίο.

Φιλμογράφηση/Εκτύπωση: Φοίβος Βλάχος
Βιβλιοδεσία: Γεωργία Παπούλια, Εκδόσεις Γαβριηλίδης (Δεκέμβριος 2016)
Επιμέλεια Έκδοσης: Αγγελική Κορρέ
Πίνακας Εξωφύλλου: Γιάννης Βαρελάς, Untitled (Falling), λεπτομέρεια
Μακέτα Εξωφύλλου: Θάνος Γκιώνης

You may also like