Πρόταση για βιβλίο: “Ψάχνοντας για κοχύλια”… της Ρόζαμουντ Πίλτσερ

5fd45095a868b007b05013834dba7a95_XLΤο βιβλίο “Ψάχνοντας για Κοχύλια” είναι ένα σπουδαίο οικογενειακό μυθιστόρημα, με πλούσιες εικόνες, παραδοσιακές αξίες, μοναδικούς χαρακτήρες και ζωντανές περιγραφές που διατηρούν αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη.

Η πολυγραφότατη συγγραφέας Ρόζαμουντ Πίλτσερ υπηρέτησε στο γυναικείο σώμα του βρετανικού στρατού στον πόλεμο του 1943- 1946. Έγινε αμέσως αγαπητή στο αναγνωστικό κοινό και τα βιβλία της αποτελούν εδώ και δεκαετίες αντικείμενα που έχουν σχεδόν όλοι σε πολλές χώρες του κόσμου στα σπίτια τους. Πολλά από τα μυθιστορήματά της τα υπογράφει με το ψευδώνυμο Τζέιν Φρέιζερ.

Πρόκειται για ένα από τα πιο γνωστά λογοτεχνικά της δημιουργήματα και αυτό που μας εντυπωσιάζει εδώ είναι η αμεσότητα της γραφής της, οι λυρικές περιγραφές της και η ζωντάνια της πένας της που ούτε λίγο ούτε πολύ καταφέρνουν να μας κάνουν να νιώθουμε ότι είμαστε μέσα στις εικόνες που περιγράφει. Ένα βιβλίο που αξίζει να έχει διαβάσει κανείς αν θέλει να γνωρίσει καλά τη γυναικεία ψυχοσύνθεση.

rosamountΛίγα λόγια για το έργο:

“Το βιβλίο της Πενέλοπε, έτσι θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κανείς αυτό το πολυπρόσωπο ωστόσο μυθιστόρημα. Είναι η ιστορία μιας γυναίκας συνηθισμένης, όμως αυτό ακριβώς της δίνει την ιδιαίτερη δύναμη και αξία της. Η Πενέλοπε ήταν τυχερή γιατί είχε γονείς που τη λάτρευαν. Ήταν άτυχη στον απερίσκεπτο και τελικά ανέραστο γάμο της. Ήταν τυχερή γιατί βρήκε αργότερα μια μεγάλη κι αληθινή αγάπη, αλλά και πάλι άτυχη για τα προβλήματα και τις τραγωδίες που της προκάλεσε. Απέκτησε τρία παιδιά και τα κράτησε στην αγκαλιά της νιώθοντας τυχερή και ευτυχισμένη. Αλλά όπως πολλές μητέρες, με τον καιρό άλλαξε λίγο- πολύ γνώμη και γι’ αυτό…

Γύρω από την Πενέλοπε σφύζει, λες και μας παρουσιάζει η ίδια σε ένα φωτογραφικό άλμπουμ τα πρόσωπα που γνώρισε κι αγάπησε. «Αν οι ιστορίες μου δεν έχουν ευτυχισμένο τέλος, έχουν πάντα ένα ελπιδοφόρο τέλος. Η ζωή είναι μια σειρά από προβλήματα και αποφάσεις και το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να το καταλάβουμε καλά αυτό», γράφει η συγγραφέας του βιβλίου, εκφράζοντας έτσι και το πιστεύω της Πενέλοπε.”

 

Το βοβλίο κυκλοφορεί από τις Εκδ. Ωκεανίδα

You may also like