Πρόταση για κρασί: Σαντορίνη Γαβαλά 2018

Η χαρακτηριστική μπλε φιάλη της παραδοσιακής κάναβα του Γαβαλά στη Σαντορίνη, που αποτελεί μια από τις παλιότερες στο ηφαιστειογενές νησί της Σαντορίνης, φέρνει στο περιεχόμενο της μια κλασική Σαντορίνη, ζυμωμένη σε ανοξείδωτες δεξαμενές με διακριτικά φρουτώδη χαρακτήρα, έντονη την υπογραφή της ορυκτότητας και λεμονάτη οξύτητα η οποία πραγματικά ανανεώνει τον ουρανίσκο.

Καθαρό, μέτριας έντασης λεμονί χρώμα, μύτη μεσαίας αρωματικής έντασης με αρώματα εσπεριδοειδών όπως λεμόνι, τσακμακόπετρα και βοτανικές νύξεις που θυμίζουν τσάι. Απόλυτα ξηρό στο στόμα, με υψηλή-λεμονάτη οξύτητα σε όμορφη ισορροπία με τον πλούτο και τη λιπαρότητα στο στόμα. Όχι η πιο «νευρική» αλλά μια απόλυτα τυπική Σαντορίνη.

Παράγεται από την εξαιρετική λευκή ποικιλία Ασσύρτικο διαλεγμένη με πολλή προσοχή από τον παραδοσιακό αμπελώνα της Σαντορίνης. O αμπελώνας του νησιού θεωρείται ο γηραιότερος της Eλλάδος, δεν έχει προσβληθεί ποτέ από φυλλοξήρα και τα πρέμνα του είναι αυτόριζα. Oι βροχοπτώσεις στο νησί είναι πολύ λίγες και οι άνεμοι πολύ δυνατοί. Γι’ αυτό τα αμπέλια κλαδεύονται σε σχήμα κουλούρας (χαρακτηριστικό της Σαντορίνης) ώστε να προφυλάσσονται τα σταφύλια από τους ανέμους. 

ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΜΕΨάρι τηγανητό ή στη σχάρα, θαλασσινά, ριζότο με μύδια
ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΜΕΖυμαρικά με θαλασσινά, Ψάρι Άπαχο Ψητό Σχάρας, Ψάρι Παχύ Ψητό Σχάρας, Ψάρι Τηγανητό

Έτοιμο προς κατανάλωση με δυνατότητες παλαίωσης για μια πενταετία.

Πηγή: Houseofwine.gr

You may also like