Πρόταση για σινεμά : “Πορφυρός Λόφος”, από την Χρ. Τζέικου

2449_RC_00087R-1-Προχθές πήγα στον κινηματογράφο, που ομολογώ είχα να πάω καιρό και δίχως δισταγμό είπα να δω ένα θρίλερ αυτή τη φορά με την υπογραφή του Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο. Κι ενώ οι γνώμες που είχα ακούσει διαφοροποιούνταν , αποφάσισα να την δω για να βγάλω τα δικά μου συμπεράσματα. Δεν κρύβω να πω ότι ήταν μια αρκετά καλή ταινία αν και είχα μεγαλύτερες προσδοκίες απ’τον Μεξικανό σκηνοθέτη (Λαβύρινθος του Πάνα).

Υπόθεση:
Στη Νέα Υόρκη του 19ου αιώνα η Ίντιθ Κούσινγκ (Μία Γουασικόφσκα), μια νεαρή επίδοξη συγγραφέας και κληρονόμος μεγάλης περιουσίας, ερωτεύεται τον γοητευτικό Βρετανό αριστοκράτη Τόμας Σαρπ (Τομ Χίντλεστον), ο οποίος βρίσκεται στις Ηνωμένες Πολιτείες μαζί με την αδελφή του. Όταν ο πατέρας ανακαλύπτει πως τα δύο αδέρφια κρύβουν ένα επικίνδυνο μυστικό, δολοφονείται και η Ίντιθ ταξιδεύει μαζί τους ως κυρία Σαρπ πλέον, στο γοτθικό αρχοντικό τους στην βρετανική επαρχία.

39214191020155613_b_porfirosΤο έργο θυμίζει λίγο Έντγκαρ Άλαν Πόε σε συνδυασμό με τις αδερφές Μπροντέ. Στην πρώτη σκηνή του έργου, έχεις την αίσθηση πως πρόκειται να δεις μια πολύ εντυπωσιακή ταινία θρίλερ, αλλά στη συνέχεια αποκτά ένα πιο ρομαντικό και δραματικό ύφος. Παρόλα αυτά οι ερμηνείες της Μία Γουασικόφσκα, του Τομ Χίντλεστον και της Τζέσικα Τσάστεϊν είναι εξαιρετικές.
Τα κοστούμια καθώς και η εποχή στην οποία διαδραματίζεται το έργο, είναι άρτια συνδεδεμένα μεταξύ τους. Είναι μια πολύ καλή επιλογή για ταινία στον κινηματογράφο (ίσως σε συνδυασμό με μια βόλτα στα μαγαζιά προηγουμένως;), αφού η συγκεκριμένη υπόθεση συνδυάζει στοιχεία τρόμου με ένα πολύ δυνατό love story καθώς και μια αρρωστημένη αιμομικτική σχέση που στο τέλος του έργου αποδεικνύεται ολέθρια.

Σκηνοθεσία: Guillermo del Toro
Σενάριο: Guillermo del Toro, Matthew Robbins
Μουσική: Fernando Velázquez
Διάρκεια: 119′

Πρωταγωνιστούν: Mia Wasikowska, Jessica Chastain, Tom Hiddleston, Charlie Hunnam, Jim Beaver

Περισσότερες πληροφορίες για τη Χριστιάνα Τζέϊκου, μπορείτε να διαβάσετε εδώ

You may also like