Πρόταση για dvd: “A walk to Remember”

A Walk To Remember 1Φίλες και φίλοι μου αγαπημένοι, πώς τα περάσατε το σαββατοκύριακο; Ό,τι κι αν κάνατε, ελπίζω να ήταν υπέροχα! Κι αν αυτή τη στιγμή είστε σε φάση αναζήτησης ταινίας για να χαλαρώσετε, εδώ είμαι εγώ για σας! Αυτή τη βδομάδα το ταινιο-μενού είναι λίγο διαφορετικό, καθώς απόψε σας προτείνω μία ταινία τόσο τρυφερή που ακόμη κι εγώ όταν τη βλέπω ανατριχιάζω…! Όχι, για να μη λέτε κιόλας πως μόνο ταινίες με εκρήξεις σας προτείνω! :P

Όταν μία φάρσα εις βάρος ενός συμμαθητή του πάει στραβά, ο νεαρός Landon Carter (Shane West) αναγκάζεται να συμμετάσχει σε μία σειρά δραστηριοτήτων του σχολείου προκειμένου να γλιτώσει την αποβολή. Σε αυτές τις δραστηριότητες θα πρέπει να συνεργαστεί με την απόμακρη Jamie Sullivan (Mandy Moore), την οποία ναι μεν γνώριζε, αλλά ποτέ δεν της είχε μιλήσει. Άλλωστε ήταν από τους δημοφιλείς του σχολείου, σύμφωνα με τη δική του οπτική, τι δουλειά έχει μαζί της; Η Jamie προτίθεται να τον βοηθήσει όσο μπορεί, υπό έναν όρο: να μην την ερωτευτεί ο Landon. Ο Landon στην αρχή βρίσκει γελοίο τον όρο – είπαμε: τι δουλειά έχει ο δημοφιλής με την κόρη του παπά; – αλλά τον δέχεται; Μόνο που η αναγκαστική συνεργασία ανάμεσα στα δύο παιδιά θα γίνει φιλία και στη συνέχεια… έρωτας. Ένας έρωτας ο οποίος θα γίνει και μάθημα ζωής για τα δύο παιδιά.

A Walk To Remember 8Η ταινία του Adam Shankman («The Wedding Planner», «Hairspray», επεισόδια «Glee») βασίζεται στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Nicholas Sparks («Message In A Bottle», «The Notebook») με την Karen Janszen («Free Willy 2») να υπογράφει το σενάριο. Παρά το γεγονός πως πρόκειται για teen movie, το «A Walk To Remember» σίγουρα δε θεωρείται ως αμελητέα δουλειά του Sparks. Αντίθετα, όπως και με το «Message In A Bottle», για παράδειγμα, κυρίαρχα στοιχεία είναι τα έντονα συναισθήματα που γεννά στο θεατή. Η δύναμη του έρωτα, το πώς μπορεί η αγάπη να μεταμορφώσει στην κυριολεξία έναν επιπόλαιο χαρακτήρα, όπως αυτόν του Landon, η συγκίνηση όταν αυτός μαθαίνει γιατί η Jamie του ζήτησε να μην την ερωτευτεί… Όλα αυτά δε μπορούν να μην αγγίξουν το θεατή, ο οποίος πολύ σύντομα νιώθει τόσο συγκλονισμένος από την ιστορία των δύο παιδιών που σκέφτεται «έτσι έπρεπε να γίνει (;)». Σημ: Το ερωτηματικό στο τέλος έχω λόγο που το έβαλα! Και φυσικά επιβεβαιώνεται πως πλην κάποιων αλλαγών (πχ η πλοκή διαδραματίζεται τη δεκαετία του ’90, ενώ στο βιβλίο ο Sparks τοποθετεί τους ήρωες στα ‘50s), ο Shankman μετέφερε με ακρίβεια την ιστορία του συγγραφέα, με αποτέλεσμα μόνο αδιάφορη να μη σου περνάει! Εδώ θα μου επιτρέψετε να παραθέσω μία σκηνή όπου επαληθεύονται όσα προείπα:

Για το cast:
A Walk To Remember 3Εδώ θα επιμείνω στο ζευγάρι των πρωταγωνιστών. Και θα ξεκινήσω με τη γλυκύτατη Mandy Moore. Ενώ γενικώς οι νεαροί ηθοποιοί μοιάζουν να έχουν ένα «τουπέ» του στυλ «oh, κοιτάξτε με, είμαι πρωταγωνιστής/πρωταγωνίστρια», η Moore μεταμορφώνεται στη χαμηλών τόνων Jamie με επιτυχία. Και χαίρομαι που ενσαρκώνει ένα χαρακτήρα που δε χρειάζεται να το παίξει super sexy για να κάνει εντύπωση στο θεατή. Θυμάμαι κι εκείνο το «License to Wed» όπου και πάλι δε μπορούσες να μη δεις με μεγάλη συμπάθεια το χαρακτήρα της, επομένως θα πω απλά πως της ταιριάζουν αυτοί οι ρόλοι!
Όσο για το Shane West… αν είστε fans της τηλεοπτικής «Nikita» όπου ο West πρωταγωνιστεί μαζί με τη Maggie Q, δε θα μπορείτε να πιστέψετε πως ο ικανός πράκτορας της σειράς κι ο επιπόλαιος Landon της ταινίας είναι ένα και το αυτό άτομο. Κι επειδή δεν είχα κάνει μέχρι τώρα τη σύνδεση… μπορώ να πω πως ξαφνιάστηκα ευχάριστα!

Επειδή μάλλον την ταινία θα την «τιμήσουν» κατά βάση οι φίλες του The K-Magazine… Κορίτσια, θα πέσει κλάμα, σας το λέω από τώρα! Αλλά θα το απολαύσετε!

Πρωταγωνιστούν: Shane West, Mandy Moore, Peter Coyote, Daryl Hannah, Al Thompson, Lauren German κ.α.

You may also like