Πρόταση για dvd: “Chicago” , από τη Χριστιάνα Τζέϊκου

Δεν σας έχω ξεχάσει , έμεινα λίγο πίσω λόγω ασθένειας! Και επειδή ο βήχας μπορεί να πέρασε αλλά το κρύωμα καλά κρατεί, θα δώσω μια πρόταση για dvd για όλους εμάς που το Σαββατοκύριακο μάλλον θα μείνουμε μέσα , παρέα με τα χαρτομάντηλα και το τσαγάκι με γεύση Blueberry muffin…

Σας πάω 11 χρόνια πίσω, λοιπόν, αλλά αξίζει ο κόπος…Έχω τρελή αγάπη με το φαινόμενο που λέγεται μιούζικαλ και ειδικά με το Chicago το οποίο είχε παιχτεί στην Ελλάδα το 2003 με πρωταγωνιστές τον Richard Gere , την Renée Zellweger, και την Catherine Zeta-Jones. Απίστευτα τραγούδια,κοστούμια και χορογραφίες να πλαισιώνουν το συγκεκριμένο έργο, με αγαπημένο (δικό μου) κομμάτι το “Cell block tango”.

Η ταινία επικεντρώνεται γύρω από τις ιστορίες της Velma Kelly και της Roxie Hart, που είχαν καταδικαστεί με θανατική ποινή για φόνο, στο Σικάγο της δεκαετίας του 1920. Η Βίλμα, που είναι επαγγελματίας χορεύτρια, και η Ρόξυ, μια νοικοκυρά που θέλει να γίνει σταρ, παλεύουν για τη δόξα. Οι πρωταγωνίστριες δεν διστάζουν να σκοτώσουν για τη δόξα και να προσποιηθούν οτιδήποτε τις συμβουλέψει ο δικηγόρος τους Billy Flynn προκειμένου να παραμείνουν στη δημοσιότητα και να αθωωθούν.Η ταινία αποτελεί μια διασκευή του θεατρικού ομώνυμου μιούζικαλ που σκηνοθετήθηκε από τον Ρομπ Μάρσαλ, ενώ η διασκευή για την μεγάλη οθόνη έγινε από τον Μπιλ Κόντον. Το Chicago βραβεύτηκε με έξι βραβεία Όσκαρ (Καλύτερης Ταινίας, Καλύτερης Β’ Γυναικείας Ερμηνείας, Καλύτερου Ήχου, Καλύτερο Μοντάζ, Καλύτερα Κοστούμια, Καλύτερα Σκηνικά) και τρεις Χρυσές Σφαίρες.

Τα βασικά θέματα που θίγει το συγκεκριμένο μιούζικαλ είναι η διαφθορά, τα Μ.Μ.Ε και το θέαμα.Πόσο επίκαιρο; Συνδυάζει τον έρωτα , το δράμα , την κωμωδία , τη μοιχεία, τον φόνο , τη βία, τα δυνατά χορευτικά και τα τραγούδια..Για εμένα αμέσως μετά από το Cabaret (και την εξαιρετική ερμηνεία της Liza Minnelli), το Chicagoαποτελεί όπως λένε πολλοί την Rolls-Royceτων μιούζικαλ. Και όσοι δεν είχαν την ευκαιρία και την δυνατότητα να δουν το συγκεκριμένο έργο πέρυσι στο θέατρο Παλλάς σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή και χορογραφίες Φωκά Ευαγγελινού, νοικιάστε το συγκεκριμένο dvd από το κοντινό σας video-club , δυναμώστε τον ήχο και απολαύστε τη συγκεκριμένη ταινία με παρέα ή χωρίς!

Γιατί όπως λέει και η Velma “All that Jazz” !!!

Διάρκεια: 113 λεπτά
Σκηνοθεσία : Rob Marshall
Μουσική: Danny Elfman
Πρωταγωνιστές: Κάθριν Ζέτα Τζόουνς, Ρίτσαρντ Γκιρ, Ρενέ Ζελβέγκερ,Κουίν Λατίφα, Λούσι Λιου, Ντόμινικ Γουέστ,Τζον Ρέιλλυ.

You may also like