Πρόταση για Dvd: Fantastic Beasts: The Crimes Of Grindelwald

Βράδυ Κυριακής απόψε και ήδη έχουμε “θρονιαστεί” στην αγαπημένη μας γωνίτσα στο σαλόνι για να απολαύσουμε μία καλή ταινία. Γι’ απόψε σας ταξιδεύω στην Αγγλία των αρχών του 20ου αιώνα όπου η ζωή κυλά αρμονικά… εκτός κι αν είσαι μάγος!

               Μετά τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στη Νέα Υόρκη, ο Gellert Grindelwald (Johnny Depp) μεταφέρεται στην Αγγλία για να δικαστεί για τα εγκλήματά του, όμως καταφέρνει να το σκάσει κι αυτό φυσικά θα προκαλέσει αναστάτωση στους κύκλους της κοινωνίας των μάγων. Την ίδια στιγμή κι ενώ προσπάθεί να αναιρέσει την απαγόρευση να ταξιδέψει εκτός Αγγλίας, ο Newt Scamander (Eddie Redmayne) θα αναλάβει μία αποστολη από τον παλιό καθηγητή του και φίλο του Albus Dumbledore (Jude Law): να εντοπίσει τον Credence Barebone (Ezra Miller) για να τον προφυλάξει από τον Grindelwald, πιστεύοντας πως ο μάγος θα χρειαστεί το νεαρό για τα μοχθηρά του σχέδια. Στην αναζήτησή του αυτή θα συμβάλλουν οι νέοι φίλοι που έκανε στην Αμερική αλλά και πρόσωπα από το παρελθόν του Newt αναμφίβολα δεν επανεμφανίζονται τυχαία μπροστά του.

               Η ταινία “Φανταστικά Πλάσματα: Τα Εγκλήματα Του Grindelwald” είναι το sequel της ταινίας “Φανταστικά Πλάσματα Και Πού Βρίσκονται” σε σενάριο της “μαμάς” του Harry Potter, J. K. Rowling, ενώ η σκηνοθεσία ανήκει γι’ άλλη μία φορά στο David Yates.

               Τη δεύτερη αυτή περιπέτεια του Newt Scamander ο Yates την παρουσιάζει ως μία από τις μεγαλύτερες που ίσως βιώσει ο νεαρός επιστήμονας – ευελπιστούμε, βεβαίως, να τον δούμε και σε άλλες! Τα μαγικά πλάσματα του κόσμου που έπλασε η Rowling είναι μεν ένας ιδιαίτερος άξονας της ταινίας, όμως αυτή τη φορά ο θεατής παρασύρεται σε έναν στρόβιλο γεγονότων που στην ουσία θα παίξουν καθοριστικό ρόλο σε όσα θα ζήσει (πολύ) αργότερα ο νεαρός Harry Potter. Η Rowling κι ο Yates χτίζουν τον κόσμο του Harry Potter πριν αυτός γεννηθεί κι επικεντρώνονται στα πρόσωπα που αργότερα θα χαράξουν φιλοσοφίες και πεποιθήσεις στον κόσμο των μάγων, όπως η συνύπαρξή τους με τους “κοινούς” ανθρώπους – το οποίο, ως γνωστόν, είναι βασικό θέμα στις ταινίες του Harry Potter. Το ουσιαστικό όμως είναι πως, αν και οι αναρίθμητες κι αναπάντεχες εξελίξεις της ιστορίας συμβαίνουν σ’ έναν κόσμο φανταστικό, η όλη δομή βασίζεται σε θεματολογία που όλους μας προβληματίζει και χωρίς την ύπαρξη των μάγων, όπως η ανωτερότητα μίας ομάδας ανθρώπων έναντι κάποιων άλλων, αλλά κι αξίες όπως η αλληλεγγύη και ο αγώνας για ισότητα. Το γεγονός πως όλα αυτά συμβαίνουν ενώ πετάνε πάνω από τα κεφάλια των ανθρώπων… ιππόγρυπες ή μικρά ζωάκια με αδυναμία στα κοσμήματα και τα πολύτιμα μέταλλα είναι… added bonus!

               Με λίγα λόγια; Σας εύχομαι καλή διασκέδαση και να απολαύσετε την ταινία όσο κι εγώ… πράγμα που σας το εγγυώμαι!

               Πρωταγωνιστούν: Eddie Redmayne, Katherine Waterston, Dan Fogler, Alison Sudol, Ezra Miller, Jude Law, Johnny Depp κ.α.

You may also like