Πρόταση για dvd: No Reservations

Βράδυ Κυριακής μετά από ένα απολαυστικό καλοκαιρινό σαββατοκύριακο… Ώρα για μία καλή ταινία στο σπίτι για να “γεμίσουμε τις μπαταρίες” μας για τη νέα βδομάδα που ξεκινάει! Η αποψινή μας πρόταση, μάλιστα, είναι και γευστική!

Η Kate Armstrong (Catherine Zeta – Jones) είναι η head chef ενός δημοφιλούς εστιατορίου της Νέας Υόρκης. Αν και καταξιωμένη στη δουλειά της, είναι μοναχική, εσωστρεφής, μπορεί να φέρει σε αμηχανία το προσωπικό της, ενώ δε διστάζει να αντικρούσει και τους θαμώνες του εστιατορίου που αμφισβητούν τις ικανότητές της. Η ζωή της όμως θα αλλάξει όταν μετά από ένα δυστύχημα που θα κοστίζει τη ζωή της αδερφής της, η Kate πρέπει να αναλάβει τη φροντίδα της εννιάχρονης ανιψιάς της, της Zoe (Abigail Breslin). Την ίδια στιγμή, η διευθύντρια του εστιατορίου, η Paula (Patricia Clarkson) προσλαμβάνει ως spus chef τον Nick Palmer (Aaron Eckhart), ο οποίος λειτουργεί στην κουζίνα εντελώς διαφορετικά από την Kate. Έτσι η Kate προσπαθεί να έρθει πιο κοντά στη Zoe και να καταλάβει τις ανάγκες της αλλά και να αποδείξει πως δε χρειάζεται βοήθεια. Ο χρόνος, όμως, τα γιατρεύει όλα και λιώνει τον πάγο. Και κάπως έτσι ο Nick θα καταφέρει να έρθει πιο κοντά στην Kate και να της θυμίσει, μαζί με τη Zoe, για τι αξίζει τελικά να ζει κανείς. Γιατί η ζωή είναι ένα απλό και συνάμα gourmet πιάτο!

Το “Έχετε Κάνει Κράτηση;” βασίζεται στο σενάριο της γερμανικής ταινίας “Mostly Martha” της Sandra Nettelbeck (“Mr. Morgan’s Last Love”, 2013). Η διασκευή του σεναρίου είναι της Carol Fuchs κι η σκηνοθεσία είναι του Scott Hicks (“Shine”, 1996).
Όσες φορές είχα δει αποσπασματικά to no Reservations”, νόμιζα πως ήταν “άλλη μία ρομαντική ταινία”. Μέχρι που αποφάσισα να τη δω ολοκληρωμένη. Και τότε κατάλαβα πως δεν επρόκειτο για μία γυναίκα που ήθελε τον έρωτα της ζωής της. Επρόκειτο για την ιστορία μίας γυναίκας που νόμιζε πως δεν είχε ανάγκη κανέναν. Μέχρι που μπήκαν στη ζωή της ένα εννιάχρονο κορίτσι κι ένας αυθόρμητος συνεργάτης.

Παρά τη μαγεία που πλάθει το σινεμά, η αλήθεια είναι πως στον κόσμο πίσω από τις κάμερες, υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν πως το μόνο που χρειάζονται είναι ο εαυτός τους. Όμως, όσο επιτυχημένος κι αν είμαστε, η αλήθεια είναι πως όταν δεν υπάρχει κανείς να μοιραστούμε τη χαρά της επιτυχίας, τότε η αξία της είναι μισή – ίσως ακόμη κι αδιάφορη. Γι’ αυτό το “No Reservations“ είναι μία ταινία που αξίζει το χρόνο μας, καθώς μέσα από την πλημμύρα των τρυφερών αισθημάτων που σκιαγραφούν σεναριογράφος και σκηνοθέτης, μπορεί να γίνει και παράδειγμα προς μίμηση – ή προς αποφυγή για κάποιους, αναλόγως και την περίσταση! Γι’ απόψε, λοιπόν, αφιερώστε δύο ώρες για να δείτε πώς καμιά το αναπάντεχο κι αυτό που αρχικά μοιάζει τραγικό, μπορεί να γίνει θεμέλιο για να χτιστεί κάτι πιο ισχυρό και όμορφο!
Με λίγα λόγια; Σας εύχομαι καλή διασκέδαση και να απολαύσετε την ταινία όσο κι εγώ… πράγμα που σας το εγγυώμαι!

Πρωταγωνιστούν: Catherine Zeta – Jones, Aaron Eckhart, Abigail Breslin, Patricia Clarkson, Jenny Wade, Bob Balaban, Brian F. O’Byrne, Lily Rabe κ.α.

You may also like