Πρόταση για Dvd: The Fast And The Furious

Βράδυ Κυριακής έφτασε κι ελπίζω να σας βρίσκω σε καλή διάθεση μετά από ένα απολαυστικό σαββατοκύριακο με χαλάρωση και βουτιές. Όλοι σας έχετε αντιληφθεί ως τώρα πως μου αρέσει η ποικιλία στις προτάσεις μου (ΟΚ, ακόμη αδυνατώ να ενδώσω σε rom-com και κωμωδίες νέας γενιάς!). Έτσι σκέφτηκα απόψε να γνωρίσουμε την ταινία που έθεσε τις βάσεις για ένα από τα πιο δημοφιλή franchise, ειδικά στο ανδρικό σινεφίλ κοινό! Και ναι, είμαι σίγουρη πως περιμένατε να μιλήσω για το “The Lion King” μια που ήδη “βρυχάται” στις αίθουσες η live action εκδοχή, αλλά πάλι… δε μπορείτε να πείτε πως είμαι και προβλέψιμη, right?

          Όλα ξεκινούν όταν ένα νέο πρόσωπο, ο Brian (Paul Walker) συμμετέχει σε έναν από τους παράνομους αγώνες δρόμου που διεξάγονται τις νύχτες στο Los Angeles ενάντια μάλιστα στο βασιλιά του “σπορ”, Dom Toretto (Vin Diesel). Αυτό, όμως που ο Dom δεν υποψιάζεται είναι πως ο Brian είναι μυστικός αστυνομικός που διερευνά την όποια σχέση του Dom με μία σειρά ληστειών φορτηγών εν κινήσει με στόχο το εμπόρευμα. Επίσης, ο Brian σε καμία περίπτωση δε θα περίμενε πως αυτός ο κόσμος της ταχύτητας θα τον συναρπάσει σε βαθμό που θα αρχίσει να διστάζει να φέρει εις πέρας την αποστολή του….

          Η ταινία “The Fast And The Furious” εμπνέεται από άρθρο του Ken Li με τίτλο “Racer X” για λογαριασμό του περιοδικού Vibe, όπου ο συντάκτης έκανε εκτενή αναφορά στους παράνομους αγώνες που διεξάγονταν (κι εξακολουθούν να διεξάγονται) στη Νέα Υόρκη. Το σενάριο είναι των Gary Scott Thompson (“Hollow Man”, 2000), Erik Bergquist και David Ayer (“Training Day”, 2001), ενώ τη σκηνοθεσία αναλαμβάνει ο Rob Cohen (“xXx”, 2002).

          Αν είστε fans της περιπέτειας και… της ταχύτητας, τότε πιθανώς να γνωρίζετε ήδη το franchise που ήδη μετρά οκτώ ταινίες κι μία ακόμη spin off καθ’ οδόν για τις σκοτεινές αίθουσες. Πρόκειται για μία παραγωγή που ανταποκρίνεται απόλυτα στις “ανάγκες” του κοινού το καλοκαίρι: μία ευχάριστη ταινία που για κάτι λιγότερο από δύο ώρες σε παρασέρνει με τα εντυπωσιακά effects, την τεχνική φωτογραφίας αλλά και τα ομολογουμένως απαιτητικά stunts. Επιπλέον, η ιστορία ναι μεν είναι κάπως προβλέψιμη, όμως κυλάει αβίαστα, όπως ακριβώς πρέπει δηλαδή σε μία ταινία όπου απλά θες να χαρείς το οπτικό αποτέλεσμα. Τα δε αγόρια μας σίγουρα θα ενθουσιαστούν που θα δούνε πως ένα αυτοκίνητο μπορεί να θυμίζει το… Enterprise του “Star Trek”! Επιγραμματικά απόψε επιλέγουμε μία ταινία που θα κάνει αυτό που λένε στο Αμέρικα “keeps the heart pumpin’”! Φυσικά εδώ ισχύει ο κανόνας “μην το δοκιμάζετε μόνοι σας” – άλλο να βλέπεις τον Paul Walker και το Vin Diesel να κάνουν κόντρες μεταξύ τους κι άλλο να προσπαθούμε εμείς!

          Με λίγα λόγια; Σας εύχομαι καλή διασκέδαση – είναι εγγυημένη!

          Πρωταγωνιστούν: Paul Walker, Vin Diesel, Michelle Rodriguez, Jordana Brewster, Rick Yune, Chad Lindberg, Johhny Strong, Ted Levine, Matt Schulze κ.α.

You may also like