Πρόταση για dvd: While You Were Sleeping

While You Were Sleeping 1Καλησπέρα, καλησπέρα, φίλες και φίλοι του The K-Magazine! Καλή Χρονιά! Σας εύχομαι από καρδιάς το 2016 να σας ευλογήσει με Υγεία, Δύναμη, Χαρά κι Αγάπη!
Άλλο ένα εορταστικό τριήμερο φτάνει στο τέλος του (αλήθεια, πώς τα περάσατε;) κι οι περισσότεροι από εσάς, δεδομένου και του άκρως χειμερινού καιρού, πιθανώς να θέλετε απόψε να κάτσετε σπίτι, να τυλιχτείτε με μία κουβερτούλα και να απολαύσετε μία ταινία στο σπίτι. Γι’ απόψε, λοιπόν, σας έχω μία ρομαντική κομεντί από τα παλιά: τρυφερή και με έξυπνο χιούμορ!

Η Lucy (Sandra Bullock) δουλεύει ως ταμίας στην υπηρεσία σιδηροδρόμων του Σικάγο. Είναι μοναχική, στο σπίτι την περιμένει κάθε μέρα… η γάτα της και γι’ αυτό δουλεύει ακόμη και στις αργίες. Όταν τον βλέμμα της θα πέσει στον Peter (Peter Callaghan) τον ερωτεύεται (είναι, μάλιστα, πιστή στον έρωτα με την πρώτη ματιά), ακόμη κι ενώ εκείνος δεν έχει ιδέα, μια που δεν έχουν ανταλλάξει ούτε μία κουβέντα. Ανήμερα των Χριστουγέννων, όμως, ο Peter πέφτει θύμα ληστείας κι οι ληστές τον σπρώχνουν στις ράγες του τρένου και λίγο πριν γίνει το κακό, η Lucy τον τραβάει από βέβαιο θάνατο. Και στο νοσοκομείο όπου διακομίζεται ο Peter όντας σε κώμα ξεκινούν τα μπερδέματα, μια που από μία παρεξήγηση, η οικογένεια του Peter νομίζει πως η Lucy είναι η μνηστή του. Μην τολμώντας να τους πληγώσει βλέποντας πόσο χαρούμενοι είναι, η Lucy δέχεται τις προσκλήσεις τους και την αγκαλιά τους και για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό, αν και με βάση ένα ψέμα, νιώθει μέλος μίας οικογένειας. Τα πράγματα περιπλέκονται όταν γνωρίζει τον αδερφό του Peter, το Jack (Bill Pullman) ο οποίος ενώ στην αρχή μοιάζει αρκετά καχύποπτος σχετικά με το πώς ο αδερφός του αρραβωνιάστηκε μία κοπέλα σαν τη Lucy, στη συνέχεια μάλλον… τον ζηλεύει. Κι επειδή, όπως όλοι ξέρουμε, ο Έρωτας είναι ένα απίστευτα σκανδαλιάρικο νήπιο, το φτερωτό «τερατάκι» θα κάνει τα δικά του μαγικά. Κι ενώ ο Peter κοιμάται, η Lucy πρέπει να πάρει αποφάσεις για τη ζωή της. Η απορία είναι μία: τελικά υπάρχει ο έρωτας με την πρώτη ματιά;

Η ταινία «While You Were Sleeping» είναι μία ιδέα των σεναριογράφων Daniel G. Sullivan και Fredric Le Bow, ενώ η σκηνοθεσία είναι του Jon Turtletaub («Phenomenon», «Instict»).

While You Were Sleeping 2Σε γενικές γραμμές οι ρομαντικές κομεντί έρχονται αντιμέτωπες με «μεικτές κριτικές». Η συγκεκριμένη όμως είναι από τις λίγες που όταν προβλήθηκε έγινε άμεσα εμπορική αλλά και κριτική επιτυχία. Κι αυτό γιατί ενώ – καθ’ομολογία – η πλοκή της είναι αρκετά προβλέψιμη, η διαδρομή της εξέλιξής της σε κρατάει σε εγρήγορση και σε γεμίζει καθ’ όλην την πορεία της με μία γλυκιά αναμονή. Ναι, ξέρεις/εικάζεις πώς θα καταλήξουν τα πράγματα, αλλά το όλο στήσιμο της ταινίας σε κάνει να έρθεις και πιο κοντά στους χαρακτήρες. Δημιουργεί μία αφάνταστη συμπάθεια για τη Lucy, η οποία (ακόμη κι εξαιτίας αυτού του ψέματος) βρέθηκε ανάμεσα σε ανθρώπους που την αγαπούν και τη θαυμάζουν. Και τη θαυμάζεις κι εσύ καθώς μ’ έναν μαγικό τρόπο έφερε την οικογένεια πιο κοντά. Συμπάθεια όμως σου γεννά στην πορεία κι ο χαρακτήρας του Jack, παρά το γεγονός πως δυσκολεύεται να χωνέψει τη σχέση της Lucy με τον αδερφό του. Κι η συμπάθεια αυτή βγαίνει στην πορεία πάλι χάρη στη Lucy και στην επίδραση πάνω του.

Στο τελικό αποτέλεσμα, φυσικά βοηθά πολύ και το cast των ηθοποιών, ειδικά με τη χημεία ανάμεσα στη Sandra Bullock και τον Bill Pullman. Η ιστορία της ταινίας μοιάζει να τους ταιριάζει κι αυτό βγαίνει και στην οθόνη, κάνοντας φυσικά ακόμη πιο απολαυστική την ταινία.
Για να μην τα πολυλογώ… δεν έχετε παρά να βρείτε το «While You Were Sleeping» και να το χαρείτε χουχουλιάζοντας στο σπίτι. Στη θέση σας θα έβαζα κι ένα ποτήρι καλό κρασί δίπλα να υπάρχει! Καλή διασκέδαση!

Πρωταγωνιστούν: Sandra Bullock, Bill Pullman, Peter Gallagher, Peter Boyle, Jack Warden, Glynis Johns, Micole Mercurio κ.α.

You may also like