Πως θα έχετε υπέροχο δέρμα κάθε μέρα

Οι γυναίκες με λείο, λαμπερό δέρμα δεν είναι απλά τυχερές. Οι καθημερινές τους συνήθειες είναι εκείνες που τις κάνουν να κυκλοφορούν περήφανα με το υπέροχο δέρμα τους. Αν θέλετε να μάθετε πως να το αποκτήσετε, συνεχίστε να διαβάζετε.

Καθαρίστε το πρόσωπο σας
Αν έχετε λιπαρό δέρμα, το μόνο που χρειάζεται είναι να πλένετε το πρόσωπό σας το βράδυ, με ένα κρεμώδες καθαριστικό και χλιαρό νερό. Καλό θα είναι να δώσετε χρόνο στον καθαρισμό. Αντί να τρίβετε το πρόσωπο σας, αφήστε το καθαριστικό να «δράσει»: αφήστε το να καθίσει στο δέρμα σας για μερικά δευτερόλεπτα και να σπάσει το μακιγιάζ και τη βρωμιά. Το πρωί, ρίξτε απλά στο πρόσωπό σας χλιαρό νερό. (Αν είναι λιπαρό, χρησιμοποιήστε ένα ήπιο καθαριστικό αφρού πρωί και το βράδυ.)

Να χρησιμοποιείτε πάντα αντηλιακό
Γνωρίζετε ότι ο νούμερο ένα τρόπος για την πρόληψη της γήρανσης του δέρματος είναι να βάζετε αντηλιακά, δείκτη προστασίας (SPF) τουλάχιστον 30. Ακόμα κι αν ανήκετε στην κατηγορία γυναικών με πανέμορφο δέρμα, είναι κάτι που κι εσείς πρέπει να κάνετε να βάζετε αντηλιακό κάθε λίγες ώρες.

Χρησιμοποιείτε μία κρέμα με ρετινοειδή κάθε βράδυ
Τα ρετινοειδή είναι παράγωγα της βιταμίνης Α που έχουν αποδειχθεί ότι ενισχύουν το κολλαγόνο, και μειώνουν τις λεπτές γραμμές, καθώς επιταχύνουν τον κύκλο εργασιών των κυττάρων, τα οποία εξισώνουν στον αποχρωματισμό.

Να καταναλώνετε πολλά αντιοξειδωτικά
Μία διατροφή υψηλή σε Ω-3 βοηθά στην ενυδάτωση του δέρματος από μέσα προς τα έξω και μειώνει την φλεγμονή που μπορεί να προκαλείται όταν κοκκινίζει το δέρμα. Τα τρόφιμα και ποτά που είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά είναι, τα βατόμουρα, σκούρα πράσινα λαχανικά, το πράσινο τσάι και ο καφές- που μπορούν να βοηθήσουν και στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που μπορούν να βλάψουν τις κυτταρικές δομές του δέρματος, και την επιτάχυνση της γήρανσης του.


Ανεβάστε τους χτύπους σας

Η αύξηση του καρδιακού ρυθμού σας μία φορά την ημέρα δίνει λάμψη στο δέρμα σας. Επειδή η άσκηση βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και την ικανότητα του οξυγόνου, να κυκλοφορεί καλύτερα στον οργανισμό και να βελτιώνει την επιδερμίδα σας.

Να κοιμάστε τουλάχιστον 7 ώρες κάθε βράδυ
Η κορτιζόλη, η ορμόνη του στρες και της γήρανσης του δέρματος μπορεί να σας προκαλέσει ακμή. Ο ύπνος μειώνει τα επίπεδα της κορτιζόλης στο σώμα σας, άρα; Κοιμηθείτε καλά για να φαίνεστε νεώτερες και με ωραιότερο δέρμα!

You may also like